Prajitura cu morcovi si ciocolata


Retete culinare prajituri – Prajitura cu morcovi si ciocolata

Tarta cu morcovi si ciocolata
Prajitura cu morcovi, pufoasa si simplu de facut, reteta cu ciocolata

Chiar daca acum cativa ani nu mi-as fi imaginat morcovul in dulciuri, acum consider ca prajiturile care au ca ingredient principal aceasta minunata leguma sunt absolut excelente. Reteta de prajitura cu morcovi este foarte simpla si rapida. Va propun un desert cu morcovi minunat de gustos, unde ciocolata neagra si glazura dulce-acrisoara de lamaie ii dau un farmec si un gust aparte.

Secretul consistentei aerisite consta in faptul ca ingredientele nu trebuie foarte mult amestecate. Deci mixerul nu are ce cauta in aceasta reteta daca doriti o prajitura pufoasa si usor umeda. Cu cat le amestecam mai mult cu atat vom obtine o prajitura cu morcovi cu o consistenta elastica si putin placuta la gust si aspect.

Ingrediente – Prajitura cu morcovi si ciocolata forma rotunda de 24 cm

  • 175 g zahar brun
  • 175 g faina
  • 150 ml ulei
  • 4 oua medii
  • 160 g morcovi rasi
  • 100 g bobite ciocolata amara
  • 1 portocala (doar coaja rasa) optional
  • 4 g praf de copt
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 1/2 lingurita rasa nucsoara (optional)
  • 1/2 lingurita scortisoara (optional)

Ingrediente – Glazura de lamaie

  • 150 g zahar praf
  • 2-3 linguri suc de lamaie

Mod de preparare pas cu pas

  • Tapetam forma cu hartie de copt pe care o udam inainte si o stoarcem foarte foarte bine.
  • Intr-un vas de plastic, punem uleiul, zaharul si ouale si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam morcovii rasi si coaja de portocala si amestecam din nou pana ce incorporam morcovii, nu mai mult.

Prajitura cu morcovi si ciocolata-amestec morcovi

  • Intr-un vas separat, amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul. Este bine sa dam prin sita faina ca sa nu riscam sa ne trezim cu cocoloase de praf de copt sau bicarbonat in prajitura.
  • Adaugam faina peste mixul de oua si morcov si amestecam usor pana la omogenizare.
  • Incorporam in aluat bobitele de ciocolata ( puteti folosi ciocolata amara sau cu lapte).

Tarta de morcovi si ciocolata-bobite de ciocolata

  • Punem aluatul in forma tapetata si o introducem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute.

Tarta cu morcovi si ciocolata-la cuptor

  • Pentru glazura, amestecam zaharul praf cu 3-4  linguri de suc proaspat de lamaie. Se poate sa aveti nevoie de mai mult sau mai putin suc de lamaie in functie de zaharul praf folosit. Adaugati suc pana in momentul in care obtineti o glazura cu o consistenta semi-lichida.
  • Dupa ce prajitura s-a racit, adaugam glazura cu ajutorul unei linguri. Lasam glazura sa se intareasca dupa care o putem servi.

Tarta cu morcovi si ciocolata-detaliu final

Este delicioasa! Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu morcovi si ciocolata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 74 Review(s)

97 comentarii la “Prajitura cu morcovi si ciocolata

  1. My Fancy Cake spune:

    Arata tare bine! Pana acum am incercat cupcakes-urile cu morcovi si au fost delicioase. O sa incerc si aceasta tarta.

  2. just me spune:

    vai cat de bine arata…..aici in canada sunt tare populare prajiturile cu morcovi…le-am incercat, sunt bune! merita incercata reteta ta, sper cat de curand, un pic de timp sa am:)pup si spor la gatit!

    • Laura spune:

      Just Me, tare mult imi plac dulciurile cu morcovi. Au o consistenta usor umeda si gustul morcovului se simte discret.
      Pup si sper sa iti placa daca o incerci!

    • Laura spune:

      Miha draga mea, daca o uzi inainte se aseaza mult mai rapid in tava si scapi de tapetatul cu unt. Daca nu uzi hartia inainte, tava trebuie tapetata inainte cu unt sau ulei ca sa se aseze cum trebuie.
      Pup!

  3. Miha spune:

    Tocmai am bagat prajiturica in cuptor si am realizat cat e de important sa uzi hartia inainte de a o pune in tava. Inainte ma tot chinuiam cu hartia care nu vroia sa stea in nici un fel in tava mea rotunda. Cu hartia umeda e o joaca. Chiar nu am stiut de pontul asta. Multumesc.

    • Laura spune:

      Ma bucur mult ca ti-a fost folositor sfatul cu hartia de copt. Eu o ud aproape intotdeauna ca sa scap de aranjatul hartiei in tava si de tapetatul cu unt.

  4. irina spune:

    ciao laura….sei meravigliosa!!!!!!!!!!!!! tarta ta cu morcov este excelenta,am incercat-o si eu mi-a iesit super…..ma bucur ca existi cu aceste minunate retete imi plac fffff mult ai un rafinament aparte,im plac mult…complimenti!!!!!! un bacio….

    • Laura spune:

      Cristina draga mea, eu le-am luat de la Emi, un supermarket din Italia dar daca nu le gasesti poti folosi ciocolata taiata cu cutitul putin mai mare sau poti face bobitele singura acasa.
      Topesti ciocolata la bain marie si dupa ce se raceste putin, o pui intr-o punga careia ii tai un coltisor mic si faci bobitele de cioco pe o bucata de hartie de copt dupa care le bagi la frigider sa se intareasca.
      Pup cu drag!

    • Laura spune:

      Licuta mea drag, tare ma bucur ca iti place. A fost excelenta. Eu sunt mare fan dulciuri cu morcovi pentru ca ies usor umede asa ca mi-a placut in mod deosebit aceasta tarta.

  5. Monica spune:

    Multumesc pentru reteta.Azi am facut-o si eu si a iesit minunat.
    Am schimbat decat la ciocolata pe care am inlocuit-o cu nuci prajite pe care le-am taiat mai maricele .Nu am cuvinte sa spun ce gustoasa a fost.

    • Laura spune:

      Monica iubita, tare ma bucur ca ti-a placut!!!
      O sa pun si eu data viitoare niste nuci prajite. Cred ca iese minunata asa.
      Pup cu mare mare drag!!

    • Gabriela spune:

      Am făcut, azi, acesta prajitura dar nu are cum sa iasă aceasta culoare galbena(ca-n poza) , în primul rand în cauza, zaharului brun. Întreb dacă ați pus colorant în prajitura? Am folosit oua de calitate dar în momentul în care am pus zaharul brun s-a închis la culoare…. În poza arata senzațional dar în realitate nu iese asa!

  6. raluca spune:

    După ce am făcut tarta asta – de fapt a preparat-o prietenul meu, cât timp eu am făcut un sufleu de dovlecei – şi am postat linkul de aici pe facebook au mai gătit-o şi prietene de-ale mele şi chiar şi un alt tip. O reţetă cu mare succes! Mersi

  7. Gabriela spune:

    Laura tocmai mananc o felie din prajitura ,pot sa zic ca e delicioasa ,nu e foarte dulce e chiar pe gustul meu.Pupici si multumesc azi o sa incant pe toti cu prajitura mea.

  8. Lucky spune:

    Prajitura este delicioasa; am facut-o si eu astazi; am aflat de tine, Laura, de la o colega. Retetele tale sunt super!
    Asteptam retete noi si la fel de interesante, ca si pana acum!
    Pupici!

  9. Magda spune:

    Poza atasata retetei e facuta de tine la produsul final?
    Morcovii trebuie rasi pe razatoarea mare sau pe cea mica?
    Multumesc.

    • Laura spune:

      Magda draga mea, toate pozele de pe blog sunt facute de mine.
      E bine sa razi morcovii pe razatoarea mare dar nu este nici o problema daca-i razi pe cea mica.
      Cu multa placere!! 🙂

  10. bianca spune:

    hola laura si mie imi plac prajiturile cu morcov,trebuie s-o incerc si pe a ta.Eu mai fac si cu bostani turcesti sunt la fel de buni

  11. eli spune:

    am facut si eu azi aceasta tarta si a iesit o minunatie,le-a placut foarte mult alor mei!Doar ca am copt-o intr-o tava dreptunghiulara si glazura mi-a iesit transparenta,dar nu-i nici o problema,data viitoare stiu unde am gresit.pupici

  12. Miha_c spune:

    buna! am incercat azi reteta si a iesit o prajitura foarte buna!!!! culoarea insa difera de cea a tartei tale,adica mie mi-a iesit un maroniu nu galbenul acela frumos…de ce oare?

    • Laura spune:

      Miha, draga mea, probabil ca morcovii folositi de tine au fost mai „In varsta” ca sa le zic asa. Cu cat sunt mai tineri, cu atat obtii o culoare mai frumoasa. Important e ca a iesit buna.
      Pup dulce!!

  13. Mihaela S spune:

    Laura,am incercat si eu azi prajiturica,a iesit tare buna,a fost foarte apreciata de sotul meu,doar ca mi s-au lasat bucatelele de ciocolata la fund,nu inteleg cum ti s-au pastrat tie asa!:( Ma rog,asta nu e o problema,doar ca nu arata asa de frumos ca a ta in poza!Tie cum ti se pare? Aici e linkul:

    Astept o parere!:) Pupici!

    • Laura spune:

      Mihaela, scumpa, din pacate nu pot vedea poza de pe fb. Imi spune ca nu exista.
      Mi-o poti trimite pe email: ladamache(@)googlemail.com
      Pup dulce!

  14. Nicoleta spune:

    Buna Laura,tarta e delicioasa atat de delicioasa incat am savurat 2 felii imediat ce s-a mai racorit putin.Eu insa nu i-am facut glazura si nici ciocolata nu am pus intrucat ii dau lui bebe de 1 an si 2 luni sa pape din ea cu iaurtel,dar si asa a iesit foarte buna.
    Am prestat zilele trecute si mini checuletele dar fara cacao si intr-o forma din aceea cu gaura la mijloc.Excelenta si aceasta reteta.
    Multumim si pupici draga Laura.

  15. Stefania spune:

    Draga Laura,

    Azi am facut aceasta prajitura si a fost grozava. Nu m-am asteptat ca o prajitura cu morcovi sa fie atat de gustoasa. Si copiii au apreciat-o foarte mult. Multumim pt reteta.

    O zi buna,
    Stefania

  16. Mariana spune:

    Desi vad ca, in general, fetele spun ca au incercat-o si le-a iesit mie, asa cum mai spunea cineva, mie mi s-au lasat bobitele de ciocolata la fundul formei de copt. Prin urmare, in sectiune, nu se vad deloc, asa cum le vad eu la prajitura ta. Iar la galzura mai cam pierdut, in sensul ca am frecat zaharul pudra cu zeama de lamaie si nu mi-a placut ca simteam zaharul. Asa ca am fiert amestecul. Nu a iesit rau dar mi-ar fi placut sa fie o glazura alba, asa ca a ta. Unde crezi ca am gresit?
    Oricum e buna, gustoasa chiar daca nu sta grozav la design.
    De cate ori am putin timp, ca sunt acasa sau la serviviu, mai intru un pic pe site-ul tau. Stiu ca am ce vedea si ca orice accesare te ajuta si pe tine. Si chiar meriti pentru ce munca faci. Imi place ca totul este explicit si nu foarte sofisticat, fara expresii pretentioase. Dar tot astept sa vad ce tort faci in acest sfarsit de an.
    Sa ai o zi minunata. Pupici multi,
    Mariana

    • Laura spune:

      Mariana, draga mea, data viitoare, amesteca o parte din bobite cu aluatul si cele ramase le presari pe deasupra aluatului de tarta, exact inainte de-a o baga cuptor. Le bagi cu grija, si doar un pic, in aluat. Te poti ajuta de o lingura ca sa faci acest lucru.
      Cat depsre glazura, foloseste un tip de zahar praf mult mai fin.
      Pupicei cu drag si te mai astept pe la mine!

  17. Hamburger Camelia spune:

    Este absolut delicioasa ! Ca de altfel multe alte retete pe care ni le pui la dispozitie.
    Esti mereu o sursa de inspiratie si delicii ! Multumesc frumos .

  18. Cristina spune:

    Crezi ca o pot folosi ca blat pentru tortul de morcovi cu crema de branza?
    As vrea sa incerc un astfel de tort si nu ma pot hotara ce blat sa folosesc.

    • Laura spune:

      Angela, draga mea, nu am incecat-o cu unt, dar sigur ca se poate inlocui. Foloseste 180 g unt topit si racit, in loc de 175 ml ulei.
      Te pup!

  19. Mihaela spune:

    Inca o reteta de a ta care mi-a iesit, sunt explicate bine. Si a iesit buna rau cred .E inca la racit pe un gratar, astept sa pun si glazura. Am citit si comentariile inainte de a ma apuca de ea asa ca am pus si cioco si am aruncat si niste nuci. De abia astept sa o savurez! Multumesc pentru reteta.

  20. Beatrice spune:

    Am facuto si eu, este foarte buna.Nucsoara,scortisoara si coaja de portocala ii dau o aroma excelenta.Multumesc pentru reteta .Apreciez mult efortul depus pentru acest minunat site.Felicitari!

  21. Ramona spune:

    Aceasta prajitura m-a cucerit atat pe mine cat si pe baietii mei! Super buna! Te rog sa imi spui ce crema as putea sa folosesc la acest ”blat”, astfel incat sa iasa un tortulet de nota 10?
    Multumesc pentru reteta!

    • Moni spune:

      Buna , ador retetele tale desi nu ti-am lasat niciodata un comentariu, am incercat de la pizza, ciorbe pana la torturi, toate sunt delicioase si iti multumesc.
      Am facut si aceasta tarta minunata, am cernut faina si praful de copt, totul este delicios insa se simte praful de copt. Cate grame are plicul tau din reteta?

      • Laura Adamache spune:

        Draga Moni, eu am folosit un praf de copt vanilat, este posibil ca cel folosit de tine sa fie mai puternic decat al meu.
        Iti recomand sa folosesti 4-5 g de praf de copt pt aceasta reteta.

  22. simo spune:

    Buna Laura, iti multumesc mult pentru reteta…am incercat-o cu mult elan, mai ales ca eu gustasem prajitura acum ceva timp la o ruda care a venit cu reteta de prin S.U.A, si stiam cat este de buna! m-am bucurat sa gasesc reteta ta, atat de simplificata fata de cea pe care o aveam eu si pe care nici nu am incercat-o niciodata! am facut zilele trecute tarta cu reteta de la tine si acum mai am una in cuptor la care as vrea sa pun deasupra, in loc de glazura , o crema facuta din branza philadelphia si zahar pudra; asa era prajitura de care ti-am zis la inceput, numai ca eu o sa iau doar crema din reteta aceea! o zi frumoasa si mult spor!

    • Gabriela spune:

      Am facut prajitura, azi, dar nu iese asa ca-n poza, la culoare! În poza culoarea este senzațională dar în realitate n-are cum sa iasă asa din cauza culorii zaharului brun(închis la culoare). Eu n-am folosit nici scorțișoară și nici nucșoară. Ați folosit vreun colorant? Prajitura a ieșit pufoasa dar este maro la culoare😏

      • Laura Adamache spune:

        Draga Gabriela, eu nu folosesc coloranti. Culoarea din poze este reala, niciodata nu as posta o reteta care nu imi iese 100% perfect.

  23. simo spune:

    Imi place mult, chiar si daca as manca cate putin in fiecare zi!Nu cred ca m-as plictisi prea repede de ea!E usor de facut, nu e sofisticata si este delicioasa!mie imi plac mult prajiturile mai putin complicate, care nu sunt cu nu stiu cate straturi de crema si „impodobite” prea „pompos”!iar tarta aceasta este exact pe gustul meu…si al celor dragi!Multumesc inca o data!sunt cu ochii pe noi retete de prajituri cu morcovel!
    P.S.mai e vreo reteta de prajitura cu morcov, printre cele care se gasesc pe blog pana in momentul acesta?
    Succes in continuare!

  24. Manuela spune:

    Buna Laura,
    Am făcut Tarta de multe ori pt ca e delicioasa,dar as vrea sa o încerc si in forme de muffins.
    Se poate?
    La ce ar trebui sa fiu atenta?
    Pt ca nu as dori sa se schimbe textura aluatului.
    Multumesc…

    • Laura spune:

      Draga mea, daca o faci in forme de muffins, trebuie redus timpul de coacere. In loc de 30 minute, eu le-as lasa intre 15-20 de minute, maxim 20 minute.
      Dupa 15 minute, inteapa-le in centru si daca iese scobitoarea curata, scoate-le din cuptor.
      Spor!

  25. ana spune:

    Buna ziua,

    Am incercat reteta si pot sa spun ca e un fiasco total. Balteste la propriu uleiul si nu pot sa mananci fara sa ramai cu o dara groasa de ulei pe maini. Sorry dar cantitatea de ulei cred ca e gresita in acest caz!

  26. dana spune:

    Draga Laura,excelenta prajitura.Am inlocuit ciocolata cu afine pentru un gust mai fresh…deosebita…aici in Suedia se face traditionala morotskaka ,dar prajitura asta e mult mai pe gustul meu…e mai aerata nu asa ….batuta.Saptamina trecuta am facut de ziua fiului meu 2torturi cu glazura oglinda si mousse de ciocolata.Copiii invitati au fost uimiti cind le_au vazut si …gustat! Ti_as trimite poze cu tortul dar habar nu am cum.Fursecurile cu cornflakes sint un adevarat succes la cofetaria unde lucrez.Am incercat si fursecurile cu ciocolata (am inlocuit cu migdale si alune)..delicioase!! Multumesc pentru inspiratie!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Dana, ma bucur foarte mult ca ti-a placut prajitura.
      Imi poti trimite pozele pe adresa: contact(@)lauraadamache.ro

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alina, nu am incercat, dar sigur se poate. Foloseste 180 g unt topit si racit in loc de 175 ml ulei.

  27. Teodora spune:

    Cred ca am facut-o de cel puțin 20 de ori si de fiecare data a fost foarte buna. Cum pot sa o păstrez 2 zile si sa fie la fel de umedă? Adică o fac duminica pentru marți.Sa o pun in folie alimentară si sa pun doar luni seara glazura? Mulțumesc pentru răspund si pentru reteta.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Teodora, o poti pune pe platou si apoi sa pui platoul intr-o punga de plastic. Ideal ar fi sa folosesti un recipient cu capac de plastic ermetic, destinat prajiturilor, dar si punga mentine bine consistenta prajiturii.

  28. Liliana spune:

    Bună ziua! Am încercat de câteva ori rețeta. Prăjitura este foarte bună, ne place gustul, cu excepția uleiului. Am impresia că este extrem de mult ulei. Ultima dată am pus prăjitura pe un grătar și A CURS ULEIUL pe jos; băltea, pur și simplu. Putem pune mai puțin ulei? 50 ml nu sunt suficienți? Mulțumesc!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Liliana, poti reduce cantitatea de ulei pana la 150 ml. Amesteca foarte foarte bine, uleiul, zaharul si ouale, iar daca dupa adaugarea fainii aluatul este prea lichid, mai poti adauga inca 1 lingura plina cu faina.
      Cu drag.

  29. Raluca spune:

    Bună Laura,
    Tarta este delicioasa, nu mă așteptam să iasă asa de buna.
    Am făcut-o aseară și azi dimineață când a gustat a fost divin.
    O zi buna,
    Raluca

  30. Alina spune:

    Vreau sa fac si eu aceasta prajitura duminica. Citind comentariile vad probleme la cantitatea de ulei si la picăturile de ciocolată. Ati zis sa nu folosim mixerul la reteta asta …si acum intrebarea mea..nu ar fi ok sa mixez ouale cu zaharul si uleiul bine de tot, pana se umfla (ca la pandispan) si apoi sa adaug prin amestecare usoara restul ingredientelor? Cred ca ar fi mai stabila si pt ciocolata si pentru ulei..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor