Acasa, dupa 2 ani


Abia cand am ajuns in Romania mi-am dat seama cu adevarat ca au trecut peste doi ani de cand nu am mai fost acasa si m-am simtit intr-un fel vinovata. Parca tot ce misca in jurul meu imi reprosa acest lucru asa ca mi-am promis ca de acum inainte sa facem tot posibilul ca in fiecare an sa ne intoarcem acasa, In Romania, macar pentru cateva zile. M-am bucurat enorm sa-mi vad parintii neschimbati si sanatosi si pot spune ca m-am simtit cu adevarat foarte bine si ca mi-a parut foarte rau ca timpul s-a scurs atat de repede.

De fiecare data cand mergem acasa, nu se poate sa nu ne petrecem cateva zile in Harghita, un adevarat colt de Rai unde timpul parca sta in loc. Chiar daca s-a construit destul de mult in ultimii doi ani, natura este la fel de vie si plina de culoare. Am profitat de timpul splendid si ne-am plimbat cat s-a putut de mult si bineinteles ca am facut si cateva fotografii.

In prima zi, ne-am plimbat putin prin imprejurimi pentru ca deja era destul de tarziu ca sa ne permitem sa facem o plimbare mai lunga.

  • Verdele nostru este pur si simplu splendid,


  • Seara, am fost rasfatati de ai mei cu un gratar divin dupa care am tot tanjit in ultimii ani, compus din mititei, carnaciori afumati, carne de porc marinata, toate acompaniate de o portie de cartofi prajiti de Harghita,

  • Am mancat destul de mult cat am fost la munte asa ca acum siguuur o sa tinem putin regim ca sa ne revenim.
  • A doua zi, cu forte proaspete, am plecat sa cautam hribi. Ai mei mi-au spus ca anul acesta nu s-au gasit mai deloc si ca un Kg de hribi in piata ajungea pana la 50 mii dar cu toate acestea am zis sa incercam. Si…minune!! Am gasit un unic hrib, dolofan si sanatos,

  • care si-a gasit sfarsitul intr-o delicioasa omleta facuta de mami a mea,

  • Cu burtile nepermis de pline ne-am indreptat spre Ditrau unde am vizitat Catedrala Catolica,

  • Si in sfarsit am ajuns si la Lacul Rosu, un loc pe care-l iubesc foarte mult si pe care-l revad intotdeauna cu o placere imensa,


  • Am surprins o ratusca destul de agitata care se odihnea pe un bustean din lac,

  • si o pasare micuta si draguta foc care se relaxa pe marginea unei barci,

  • Am incheiat mini vacanta noastra cu un alt gratar strasnic, de data asta compus din pulpe de pui si mistret,

  • si cu o portie de papanasi fierti facuti de tatal meu.
  • Ne-am luat la revedere de la natura, de la casuta care ne-a gazduit,

  • si in care ne-am simtit excelent ( scuzati praful din a doua poza dar nu apucasem sa dau cu matura inainte de-a face poza),

  • si ne-am indreptat spre Bucuresti. Am gasit un Bucuresti extrem de aglomerat dar, sincera sa fiu, mi-a placut. Am fost foarte ocupati, plecam in fiecare dimineata pe la 10-11 si reuseam sa ne intoarcem acasa pe la ora 12-1 noaptea.
  • Mi-e tare dor de casa si abia astept anul viitor sa ne intoarcem.
Print Friendly, PDF & Email

45 comentarii la “Acasa, dupa 2 ani

    • Laura spune:

      Dani, asa este!! Nicaieri nu-i ca acasa. Carne de mici gasim si aici la magazinul romanesc dar, sincera sa fiu, nu au gustul celor de acasa si nu-mi vine deloc sa-i mananc aici. Nu au nici un farmec. :((

  1. matilda spune:

    multumesc pentru postare,tara noastra e foarte frumoasa,pacat ca nu avem un trai decent sa ramanem acasa
    ma bucur ca ai fost la munte si ne-ai aratat si noua frumoasele peisaje,pupici

  2. Sara & Miki spune:

    Am trait alaturi de tine bucuria acestei vacante langa cei dragi tie si locurile minunate care niciunde nu vor fi ca acasa. Te sarut!

    • Laura spune:

      Sarah scumpa, noi nu am mai fost de peste doi ani dar mi s-a facut dor si am mers pt o saptamana doar.
      A fost superb dar timpul a fost prea scurt.

  3. federova spune:

    Doamne ce imagini ai surprins, superbe! Nu stiam cat de frumos este in Harghita. Vino mai des acasa…e pacat…asa cum e Romanica noastra e frumoasa rau…

    • Laura spune:

      Federova draga mea, tare ma bucur ca-ti plac fotografiile!!
      Am promis ca de la anul venim mai des si stam neaparat mai mult.
      Pup cu drag!!

  4. adina spune:

    Intoarcerea acasa clar a fost incarcata de multe sentimente frumoase , iar peisajele de pe acele meleaguri sunt superbe !!!!

    • Laura spune:

      Adina scumpa, am fost extrem de fericiti cand am ajuns dar cumplit de tristi la intoarcere. Despartirea de parinti si casa este pur si simplu cumplita. Mi s-a rupt inima cand am vazut-o pe mami a mea cum plangea….:(((

  5. Márti spune:

    Draga Laura! Te inteleg, si stiu ce inseamna sa fii departe de ai tai. Noi am trait 19 ani in Budapesta, desi veneam des, totusi n-am putut rezista, am suferit de dor si ne-am intors acasa la Cluj. Fotografiile sint foarte frumoase 🙂

    • Laura spune:

      Marti scumpa, si noua ne vine uneori sa lasam totul si sa ne intoarcem dar este imposibil din pacate. Poate in viitor cand lucrurile incep sa fie normale in tara ne vom intoarce dar acum…nu se poate.:(((
      Pup cu drag!!!

  6. vera spune:

    Deosebit de frumos,ma bucur ft mult pt tine Laura:)Si mie imi lipseste ft mult”acasa”!!!
    dar cat de curand sper sa fac si eu o mica vacanta !
    O seara placuta si felicitari!!

    • Laura spune:

      Vera draga mea, cred ca sunt putini romani, care traiesc afara, care nu sufera de dorul tarii.
      Pacat ca situatia de la noi ne obliga sa plecam prin alte tari.:((

  7. sinsdesign spune:

    Imaginile sunt extraordinare, nu am stiut ca esti atat de talentata. Ma bucur pentru mini vacanta ta, sper sa mai revii cat de curand cu drag, pentru relaxare 🙂

    • Laura spune:

      Sinsdesign, multumesc mult ca-ti plac fotografiile mele!! O sa incercam de acum sa venim mai des si sa stam mai mult acasa.
      Pup cu drag!!

  8. mitinita spune:

    Ma bucur ca ati avut o vacanta placuta,mi-ar fi placut foarte mult sa te intalnesc ca ai fost aici la mine acasa. Te mai asteptam si alta data.

    • Laura spune:

      Draga mea, cand am trecut la intoarcere prin Miercurea m-am gandit la tine dar din pacate nu am avut absolut deloc timp sa ne oprim. Per total am stat 3 zile si jumatate la munte si 4 in Bucuresti. A fost atat de scurt timpul incat nu-mi venea sa ma culc seara. Am stat tot timpul lipita de ai mei pentru ca le-am dus dorul in anii astia. :((
      Data viitoare, te anunt sigur cand venim ca sa ne intalnim la o cafea.
      Puuup!!

    • mitinita spune:

      Mie imi ajunge daca te-ai gandit la mine cand ai trecut prin oras,desi mi-ar fi placut mult de tot sa te intalnesc stiu cum e sa fii departe de ai tai si sa nu vrei sa te dezlipesti de ei. La mine au fost sapte ani in care nu i-am vazut,dar recompensez acuma,le-am dat si nepotele ca sa ma ajute sa recuperez timpul. Superbe pozele,eu mereu am spus ca zona e foarte frumoasa,dar nu are cine o sa promoveze la adevarata ei valoare.

      • Laura spune:

        Adinel draga mea, cum ai reusit sa stai atatia ani departe de ai tai?:(( Cred ca ti-a fost cumplit de greu… Promit ca la anul te anunt neaparat daca ajung in Harghita.
        Pupicei cu mare mare drag!!

    • Laura spune:

      Felicia draga mea ma bucur mult ca ti-au placut fotografiile si casuta.
      La casuta nu am reusit inca sa terminam mansarda dar in rest este perfect functionala.
      Puuuup cu mare mare drag!!

    • Laura spune:

      Bianca scumpa, pup cu mare drag si multu mult ca iti plac pozutele. Nu am facut foarte multe din pacate pentru ca nu prea a fost timp.

  9. Alice spune:

    Sa va foie de bine vacanta, relaxarea, harghita cea frumoasa, micii si mancarea buna.
    din cauza peisajelor, a locurilor dragi si a mancarii noastre minunat de „nesanatoasa’ nu-mi vine mie a pleca din tara…:))) pupici draga mea.

    • Laura spune:

      Alice scumpa, sa ne fie de bine si sa repetam vacanta cat se poate de curand!! tare dor mi-a fost de mancarea noastra si sa stii ca am mancat serios, nu gluma. Numai chestii „nesanatoase”!!! :)))) As lua-o de la capat cu cel mai mare drag!! :)))

  10. Mihaela Abu El Shaikh spune:

    Ma bucur pentru tine ca ai avut parte de asa vacanta frumoasa.
    Eu care de 29 de ani traiesc departe de tara te inteleg perfect…
    Si stiu ce inseamna o vizita”acasa”, energia pe care ti-o dau aceste locuri unice care se numesc „Romania”.
    Am calatorit cu tine inapoi in timp, cand am petrecut o vacanta de vis in aceste locuri unice si mi-am umplut sufletul cu frumusete.
    O zi buna iti doresc si asteptam retete inspirate de noua ta stare de suflet.
    Mihaela

    • Laura spune:

      Mihaela draga mea, cred ca iti este foarte greu departe de tara de atata timp. Ma bucur nespus de mult ca fotografiile mele ti-au adus un picut mai aproape o particica din frumoasa noastra tara.
      Te pup cu mare drag!!

    • Laura spune:

      Alexandra draga mea, superba Toplita!!! Eu m-am nascut in Bucuresti dar copilaria am petrecut-o in Harghita, in Voslobeni mai exact.
      Pup cu drag!!!

  11. Claudia spune:

    Superbe poze, multumim de postare, ne-au incantat ochii si inima. Desi e greu aici in Romania, nu m-as putea stabili in alta tara….
    te pup si bine ai venit

    • Laura spune:

      Claudia draga mea, te inteleg perfect. In primii doi ani dupa ce am venit in Italia simteam ca o sa mor de dor de tara dar in timp m-am obisnuit aici.
      Pup cu mare drag!!

  12. Laura spune:

    Ce tara frumoasa avem acasa! Dar viata de zi cu zi e trista. Raman cu nostalgie si dor de cate ori ma intorc in tara adoptiva. Frumoase poze ai facut!

    • Laura spune:

      Laura draga mea, cata dreptate ai!! Avem o tara superba si ori de cate ori ma intorc din Romania am o perioada de trsitete profunda. :(((
      Pup si ma bucur ca-ti plac pozele mele!

  13. Pintea Ramona Alina spune:

    Pozele sunt super,din pãcate nu putem merge in fiecare an acasã…si cand mergem suntem pe drumuri, eu din Lugoj sotul din Baia Mare. De când sunt plecatã am fost in concediu iarna doar, vara nu se poate.
    Apropo de mâncarea de acasã, e asa de bunã cã mã îngras de numa:))

  14. lia spune:

    am avut parte anul acesta in august de vacanta si eu mam rasfatat…mai ales la munte aproape de tine si anume LUNCA BRADULUI dar imi face placere sa revad locuri pe unde am trecut sunt tare frumoase …si iti mai alina dorul…de casa……e superb…..cat de bucuri cand vezi frumuseti de acas…

  15. Bunatati din natura spune:

    Stiu ca ti s-a mai spus dar , sunt superbe pozele realizate de tine. Am facut si eu zilele astea cateva poze din zona Covasna, paduri in culori de toamna. Dar nu vor fi profesionale ca ale tale , asa ca ti le admir indelung. Felicitari!

  16. Claudia Rabatin spune:

    Blogul tău este o sursa de inspiratie pentru mine ori de cate ori vreau sa gatesc ceva. Am descoperit pozele de la Lacu Rosu si m-am emoţionat foarte tare. Am trait la Lacu Rosu de cand m-am născut şi până la vârsta de 28 de ani. Tatal meu a fost fotograf şi ghid turistic in tinereţe aşa că am mostenit şi eu iubirea pentru fotografie dar am părăsit acel loc superb de 7 ani deja şi mi se rupe sufletul când văd aceea frumuseţe ce îmi lipseşte ffff mult. Îţi mulţumesc …..
    Cu respect
    Claudia

    • Laura spune:

      Draga Claudia, iti multumesc tare mult pentru aprecieri! Si eu am crescut in zona Lacului Rosu si mereu ma simt ca acasa cand ajung acolo. A mai ramas o luna pana ajung la Lacul Rosu si deja nu mai am rabdare. Am sa-l salut din partea ta si o sa revin si anul acesta cu fotografii. Pup cu mare mare drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor