Tort cu fructe de padure si mousse frisca


Tort cu fructe de padure si mousse de frisca – Retete culinare Torturi

Tort cu fructe de padure - detaliu tort
Tort cu fructe de padure, reteta tort aniversar

Scroll down for English recipe

Ziua mea a inceput cu o felie de tort cu fructe de padure! A mai trecut un an si iata ca am implinit si 35 ani. Si chiar daca la 18 ani consideram ca oamenii care au atins aceasta frumoasa varsta sunt deja destul de “copti”, acum, cand tocmai i-am implinit si eu, nu mi se pare absolut deloc adevarat acest lucru. Ba mai mult, ma simt mult mai bine decat la 18 ani! E ciudat,  dar chiar asa ma simt. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru acesti frumosi ani care m-au gasit sanatoasa si alaturi de un om pe care-l iubesc mai mult decat orice pe lume.

Va multumesc voua pentru ca de 3 ani imi faceti zilele frumoase si sper sa-mi fiti alaturi si de acum inainte. Va invit sa serviti o felie dintr-un delicios tort cu fructe de padure si mousse de frisca.

Ingrediente – Tort cu fructe de padure si mousse de frisca (26 cm diametru)

Ingrediente Pandispan Cacao

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • un varf cutit sare

Mousse fructe de padure

  • 200 g fructe de padure
  • 120 g zahar
  • 8 g gelatina ( 4 foi)
  • 350 ml frisca

Mousse frisca si crema de whisky

  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 60 ml lapte
  • 10 g gelatina (5 foi)
  • 50 ml crema de whisky bailey’s
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 baton vanilie

Ingrediente Sirop

  • 200 ml apa
  • 125 g zahar
  • 4 linguri crema whisky Bailey’s

Ingrediente Glazura oglinda

  • 175 ml apa
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 225 g zahar
  • 75 g cacao
  • 8 g gelatina foi (4 foi) / 6 g gelatina praf

Mod de Preparare Pandispan Cacao pentru tort cu fructe de padure

  • Pentru ca nu avem nevoie de un pandispan inalt la acest tort, am facut unul din 4 oua si l-am copt intr-o forma de 26 cm diametru.
  • Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
  • Amestecam faina cu cacaua, o cernem si o adaugam treptat mixului de oua si zahar, avand grija sa amestecam cu foarte multa atentie, de jos in sus.
  • Tapetam forma cu unt si faina si adaugam aluatul de pandispan. Il coacem la 170°C, cuptor preincalzit, pentru 20 minute. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca dupa care il scoatem din forma si il taiem in doua foi de circa 1 cm fiecare.

Tort cu fructe de padure - foi pandispan

Mod de preparare mousse fructe de padure

  • Putem folosi orice tip de fructe de padure (mure, zmeura, fragi, afine etc).
  • Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.
  • Punem pe foc mic, intr-o craticioara, fructele de padure amestecate cu zaharul. Amestecam pana ce zaharul este complet topit si fructele devin moi. Atentie mare sa nu fiarba!
  • In acest moment, stingem focul si mixam la robot fructele pana obtinem un piure pe care-l strecuram ca sa eliminam samburii.
  • Punem din nou pe foc piureul obtinut pentru inca 2-3 minute maxim, pana se incalzeste foarte bine. Trebuie sa avem grija sa nu fiarba absolut deloc ci doar sa fie incalzit bine astfel incat sa se poate topi gelatina.
  • Adaugam gelatina stoarsa bine si amestecam. Lasam piureul sa se raceasca.
  • Mixam frisca foarte bine iar cand piureul de fructe este rece il adaugam peste frisca si amestecam pana la omogenizare.
  • Punem pe o farfurie plata tapetata cu hartie de copt un cerc detasabil de 15 cm diametru si il umplem cu mousseul obtinut.
  • Acoperim forma cu folie de aluminiu si o bagam la congelator pentru 1 ora.

Tort cu fructe de padure - preparare mousse fructe

Tort cu fructe de padure – Mod de preparare mousse frisca si crema de whisky

  • Punem la inmuiat foile de gelatina in apa rece pentru 10 minute.
  • Punem intr-o craticioara, pe foc mic, laptele si il lasam sa se incalzeasca foarte bine. Stingem focul si adaugam un baton de vanilie despicat pe lungime si crema de whisky.
  • Lasam laptele acoperit pentru 5- 10 minute dupa care eliminam batonul de vanilie.
  • Mixam galbenusurile amestecate cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
  • Adaugam laptele peste galbenusuri, amestecam bine si punem din nou craticioara pe foc pentru cca 3-4 minute sau pana cand crema incepe sa se ingroase putin. Atentie mare sa nu fiarba!
  • Stingem focul, adaugam foile de gelatina bine scurse de apa in care au stat si lasam mousse-ul sa se raceasca.
  • Cand s-a racit, il adaugam peste 400 ml frisca mixata foarte bine si amestecam,

Tort cu fructe de padure - preparare mousse frisca

Mod de preparare sirop

  • Punem intr-o craticioara, pe foc mic, apa amestecata cu zaharul si fierbem pana cand zaharul este complet topit.
  • Stigem focul, adaugam 4 linguri de crema de whisky si il lasam sa se raceasca.

Asamblare tort cu fructe de padure si mousse de frisca

  • Punem o foaie de pandispan pe platoul pe care vom servi tortul. o insiropam cu siropul rece si o ungem cu 1-2 linguri de mousse de frisca.
  • Scoatem mousse-ul de fructe de padure de la congelator si il rasturnam exact in centrul foii de pandispan,

Tort cu fructe de padure asamblare

  • Montam in jurul blatului un cerc detasabil de 26 cm, astfel incat intre cerc si foaie sa ramana un spatiu de 0,5 cm.
  • In acest fel dupa ce vom adauga mousseul de frisca, blatul de cacao va fi acoperit complet si nu se va mai vedea la final. Vom obtine un tort alb alb.
  • Punem de jur imprejurul mousse-ului de fructe de padure, mousseul de frisca  iar ulterior ii acoperim si partea superioara cu mousse de frisca,

Tort cu fructe de padure preparare

  • Nivelam cat putem de bine suprafata tortului, acoperim cercul cu folie de aluminiu si il bagam la congelator pentru 1-2 ore.

Mod de preparare glazura oglinda pentru tort cu fructe de padure

  • Punem la inmuiat foile de gelatina in apa rece pentru 10 minute. Amestecam intr-o craticioara, apa cu zaharul, frisca si cacaua. Punem craticioara pe foc mic pana ce zaharul este complet topit.
  • Glazura trebuie sa fie fierbinte dar in nici un caz sa nu fiarba!
  • Stingem focul, adaugam foile de gelatina stoarse bine si strecuram glazura ca sa eliminam eventualele brobonele de cacao ramase. O lasam sa se raceasca si apoi o bagam la frigider pentru 30-35 minute. In momentul in care consistenta devine lejer mai densa, dar este inca lichida, putem sa o folosim.
  • Scoatem tortul din congelator, ii tamponam usor suprafata cu un servetel absorbant de bucatarie si il asezam pe un gratar. Gratarul il asezam in tava de la cuptor pentru ca glazura este lichida iar excesul va curge in tava.
  • Turnam cu grija glazura pe intreaga suprafata a tortului si pe margini si nu o mai atingem cu absolut nimic dupa accea.
  • Curatam cu grija platoul si bagam tortul la frigider pana a doua zi.
  • A doua zi il ornam dupa cum dorim. Eu am topit niste ciocolata amara, am intins-o pe o foaie de hartie de copt in strat subtire si am pudrat-o cu fulgi de cocos. Am bagat foaia la congelator si apoi am rupt-o in bucatele neregulate.
  • Am pus ciocolata topita ramasa in forme de bomboane de silicon si am obtinut 3 bomboane pe care le-am pus in centrul tortului alaturi de cateva bobite de coacaze, afine si mure.
  • Pe margine am pus cateva bilute de martipan.

Tort cu fructe de padure felie

Pofta buna si inca o data va multumesc din suflet pentru minunatele urari!!!

Berry chocolate mousse cake
Recipe Type: Dessert
Author: Laura Adamache
Prep time: 2 hours
Cook time: 2 hours
Total time: 4 hours
Serves: 8
Another year has passed and here I am, at 35! And even though at 18 I thought people who have reached this beautiful age are already old, now, when I just turned them myself, I find that absolutely untrue. Even more, I feel better than I did at 18! It’s strange, but that’s how I feel. I thank God for these beautiful years which have found me in good health and next to a man I love more than anything else in the world.
Ingredients
  • Ingredients for a cake with a diameter of 26 cm
  • Cocoa sponge cake
  • 4 eggs
  • 120 grams of sugar
  • 100 grams of flour
  • 20 grams of cocoa powder
  • A pinch of salt
  • Berry mousse
  • 200 grams of mixed berries
  • 120 grams of caster sugar
  • 8 grams of gelatin (4 sheets)
  • 350 ml of double cream
  • Cream and whiskey cream mousse
  • 4 egg yolks
  • 50 grams of caster sugar
  • 60 ml of milk
  • 10 grams of gelatin (5 sheets)
  • 50 ml of whisky cream (Bailey’s)
  • 400 ml of double cream
  • 1 vanilla pod
  • Syrup
  • 200 ml of water
  • 100 grams of caster sugar
  • 4 tablespoons of whisky cream
  • Mirror icing
  • 175 ml of water
  • 150 ml of double cream
  • 225 grams of caster sugar
  • 75 grams of cocoa powder
  • 8 grams of gelatin (4 sheets)
Instructions
How to make the cocoa sponge cake
  1. Because I didn’t need a tall sponge for this cake, I made one out of 4 eggs and baked in a pan with a diameter of 26 cm.
  2. Whip the eggs with the sugar until they triple their size and are light in color.
  3. Mix the flour and the cocoa powder, sift it and add it to the egg mixture, careful to fold it in slowly, making gentle moves from bottom to top.
  4. Butter and flour the pan and pour the batter. Bake it for 20 minutes in the preheated oven at 170°C. Take it out of the oven, let it cool then remove it from the pan and cut it in two layers, 1 centimeter each.
  5. You will find useful tips and tricks on how to make a perfect sponge if you read the Classic sponge recipe.
How to make the berry mousse
  1. You may use any type of berries (blackberries, raspberries, blueberries)
  2. Soak the gelatin leaves for 10 minutes in cold water. Place the berries and the sugar in a small sauce pan and simmer on low heat. Stir until the sugar is dissolved and the berries are soft. Make sure not to let them reach to a boil!
  3. Put out the heat, mash the fruit in the food processor until finely pureed and then pass it through a sieve to eliminate the seeds.
  4. Place the berry puree back on the heat and keep it for another two or three minutes until it’s well heated. We must make sure not to let it boil, but only very well heated so that the gelatin is able to dissolve. Add the drained gelatin and stir. Let the puree cool down.
  5. Whip the double cream until fluffy and when the puree is cold, add it to the whipped cream and mix until well combined.
  6. On a platter lined with baking paper, place a cake ring with a diameter of 15 centimeters and fill it with the berry mousse. Cover the ring with aluminum foil and put it in the freezer for one hour.
How to make the cream and whisky cream mousse
  1. Soak the gelatin leaves for 10 minutes in cold water.
  2. Place the milk in a small saucepan and put it on low heat. Let the milk become hot then put out the heat, add a split vanilla pod and the whisky cream. Put a lid on the saucepan and leave for 5-10 minutes then take out the vanilla pod.
  3. Whip the egg yolks with the sugar until double in size and are light and fluffy. Add the milk over the egg yolks, stir well then place the sauce pan back on low heat for another 3-4 minutes until the custard begins to thicken. Be careful not to let it boil!
  4. Put out the heat, add the gelatin sheets, well drained, and let the mousse cool down. When cool, add it over 400 ml of whipped cream and mix well.
How to make the syrup
  1. Place the water and the sugar in a saucepan on low heat and let it simmer until the sugar is completely dissolved. Put out the heat, add 4 tablespoons of whiskey cream and let it cool down.
How to assembly the cake
  1. Put a layer of sponge on a serving platter. Moisten it with the cool syrup and spread one or two tablespoons of cream mousse over it.
  2. Take out the berry mousse from the freezer and flip it over exactly in the center of the sponge layer. Put a detachable cake ring around the sponge, with a diameter of 26 cm, so that between the sponge and the ring we have a space of half a centimeter.
  3. This way, when you add the cream mousse, the cocoa sponge will be completely covered and you won’t see it in the end. You’ll have a perfectly white cake.
  4. Pour the cream mousse around the berry mousse and then cover also the top side with the cream mousse. Level the surface of the cake as thoroughly as you can, cover the ring with aluminum foil, then place it in the freezer for 1-2 hours.
How to make the mirror icing
  1. Soak the gelatin sheets in cold water for ten minutes. Mix the water, the sugar, the double cream and the cocoa powder in a small saucepan. Place the saucepan on low heat until the sugar is completely dissolved.
The icing should be hot, but not boiling!
  1. Put out the heat, add the drained gelatin sheets and strain the icing to eliminate possible cocoa powder clogs. Let it cool then place it in the fridge for 30-35 minutes. When the consistency becomes slightly thicker but it’s still liquid, you may use it.
  2. Take the cake out of the freezer, absorb the excess moisture with a paper towel and place it on a rack. Place the rack on a baking tray because the icing is liquid and the excess will drain into the tray.
  3. Carefully pour the icing over the whole cake and make sure not to touch it afterwards. Carefully clean the platter and put the cake in the fridge until the next day.
  4. The next day you can decorate it the way you want. I melted some dark chocolate, I spread it on a baking sheet in thin layers and powdered it with coconut flakes. I put the sheet in the freezer and then I broke it into uneven pieces. I poured the left over melted chocolate in silicone moulds and I got three chocolate candies which I placed in the middle of the cake, next to currant berries, blueberries and blackberries. On the side I placed some marzipan balls.
  5. Enjoy it and thank you again for your lovely wishes!

 Ai incercat reteta? Trimite-mi poza!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tort cu fructe de padure si mousse frisca
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 64 Review(s)

348 comentarii la “Tort cu fructe de padure si mousse frisca

    • Simona spune:

      Am făcut și eu acest tort. Este delicios! A ieșit perfect! Păcat că nu mai am nici o poză :((
      Felicitări pentru cum descrii fiecare rețetă!

  1. Mitinita spune:

    La multi ani draga Laura si multumesc ptr felia virtuala…Sa ai parte de tot ce e mai bun si sa ramai mereu asa cu zambetul pe buze. Chiar daca ai implinit 35 de ani vad in tine inocenta,suflet curat si o aura de om bun. Sa ai o zi cat mai frumoasa!

  2. Ninu spune:

    La multi,multi ani,Laura ! Sa fi mereu fericita sanatoasa si indragostita si sa ne rasfeti mereu cu minunatele tale bunatati !

  3. Alina---Explora Cuisine spune:

    La Multi Ani Laura! multa sanatate si putere de munca iti doresc si sper sa ne incanti cu minunile tale culinare multi ani de acum incolo 🙂

  4. MMA spune:

    "LA MULTI ANI!" te citesc de mai mult timp, dar nu am stiut pina azi ca avem aceiasi zi de nastere. Sa fii fericita, sanatoasa si iubita!

  5. retete- ina spune:

    iau o bucatica din frumosul tort,urandu-ti
    La multi ani
    si multi ani inainte sa ne incanti cu retete la fel de interesante
    sa stii ca si dupa 35 de ani te simti foarte tanar,iti zic din experienta

  6. Anonymous spune:

    LA MULTI ANI, LAURA! multa sanatate si fericire alaturi de sotul tau! fiecare varsta are frumusetea ei, bucura-te de viata!!!
    Claudia

  7. Sidy spune:

    La multi ani fericiti si sanatosi Laura !
    Sa ai parte doar de bucurii si impliniri in viata.Sa fi iubita si respectata de cei dragi !
    Iar pe noi sa ne incanti in continuare cu bunatatile tale….
    Te tzuc cu mare drag !

  8. Anonymous spune:

    La multi ani cu multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi si la multe multe retete delicioase! Tortul arata de vis…vreau si eu unul la 35 de ani. Cu drag, IoanaCj

  9. Anonymous spune:

    La multi ani Laura, multa sanatate si sa ne mai incanti cu multe retete delicioase multi ani de acum inainte.

    Te pup,
    Florina

  10. Adela Zilahi spune:

    La multi ani Laura! Sa fi sanatoasa si iubita de cei dragi tie, sa traiesti fericita langa omul care traiesti si sa ne incanti cu minunatele retete pe care le pregatesti cu mult drag! Super tort, de abia astept reteta! Pupicei!

  11. Antonina spune:

    LA MULTI ANI LAURA!! Sa fi iubita si sa porti mereu in suflet sentimentul pe care ni-l impartasesti azi! Te imbratisez cu mare drag!

  12. Betty spune:

    Ei ei ei, draga Laura…cu asa un tort ciocolatos cum se vede din exterior…se pare ca te cam rasfeti de ziua ta. Abia astept sa ne impartasesti reteta si mai ales sunt tare curioasa cum ai facut glazura asta de cioco de deasupra ca tare imbietor mai arata! Si nu in ultimul rand iti doresc si eu sa ai multe zile fericite si de azi inainte alaturi de sotul tau si impreuna sa traiti o viata valoroasa, plina de semnificatie care sa va dea satisfactie peste ani de zile cand o sa va uitati in urma. Si multe lucruri marete se construiesc de obicei in intuneric, in spatele cortinei acolo unde nimeni nu vede si nimeni poate nu apreciaza, dar viata ta poate conta asa de MULT pentru cei din jur! Te pup si iti doresc intr-adevar o zi minunata!

  13. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei spune:

    Happy Birthday, draga Laurica!
    35 de ani este o virsta frumoasa si da, poti sa spui ca ai adunat ceva experienta, desi ai sa constati ca, experienta prin ani, nu are incetare…important este sa stim ce facem cu ea.
    Dar dupa cum am constata, esti o persoana, care poate sa fie mindra de experienta adunata si cei care te cunosc pot sa te felicite! Deoarece cu siguranta, asa o persooana ca tine, poate numai bucurii si fericire sa raspindeasca in jur….
    Laura, iti doresc multa sanatate, fericire si sa ai parte in viata, numai de experiente pozitive!!!

    Cu deosebit respect si prietenie iti doreste,
    Laura S.

  14. Laura Frunza spune:

    La multi ani, Laura! Ma bucur ca am descoperit blogul tau pentru ca, prin intermediul lui, am descoperit un om minunate care pune suflet in tot ceea ce face! Sa ai o zi superba!

  15. Svea spune:

    La multi ani, Laura! Sa fii fericita, implinita, sa ai parte de bucurii si numai clipe frumoase alaturi de cei dragi! Si sa ne rasfeti in continuare cu talentul culinar si fotografic! Multi pupici!

  16. Andrea's Cake spune:

    La multi ani.Frumoasa varsta…35 de ani.Si eu implinesc maine …37 ani.Si ma simt din ce in ce mai bine in pielea mea.Iti doresc tie ceea ce imi doresc si mie ,adica multa sanatate si iubire alaturi de cei dragi.(ca restul vine de la sine).Pupici.

  17. ISABELA spune:

    La Multi Ani Laurici, iti transmit tot ce este mai bine, sa ai o zi superba alaturi de Cristi :*.
    Mmmm… tort ciocolatos, vreau si eu 😛

  18. Camy Sweet spune:

    La multi ani fericiti iti doresc si eu draga Laura.Dumnezeu sa-ti dea multa sanatate,fericire si implinirea tuturor dorintelor tale.
    Multumim pentru felia de tort pe care ne-o daruiesti.Asteptam sa ne impartasesti si reteta,ca tare bine arata!

  19. Sara & Miki spune:

    La multi ani Laura! O viata frumoasa si de acum inainte cu multe impliniri si multa, multa fericire alaturi de barbatul din viata ta. Iubirea care o traiesti se vede si-n tot ceea ce faci.
    Imbratisari calde de la Sara & Miki.

  20. DiaMar-bucataria galbena spune:

    "La Multi Ani"! draga Laura.Sanatate,impliniri si tot ce-ti doresti sa se implineasca.Sa fii mereu iubita si fericita.

  21. Anonymous spune:

    Lucia…din Arad….La muulti ,muuuulti ani,multa fericire si tot ceea ce- ti doresti ,alaturi de toti cei dragi tie.Pacat ca felia de tort e doar virtuala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Te pup !!

  22. Alice spune:

    Laura, La multi ani! Toate cele bune, dupa cum ti-am urat si pe facebook…dar…unde e reteta?ce-ai facut cu reteta??? ca m-ai omorit cu frumusetea asta de tort :)) pup cu mare, mare drag

  23. Dana2dor spune:

    La multi ani frumosi si buni, sa-ti fie viata usoara si plina de surprize placute! Petrecere frumoasa! Pup cu mult drag!

  24. Cosmina spune:

    La multi ani,draga Laura! Toate dorintele tale cele bune sa se implineasca! Sanatate si putere de munca penntru a putea sa ne incanti si pe viitor cu retetele (si fotografiile) tale delicioase!

  25. Ruxy spune:

    La Multi Ani cu bucurie Laura! Sa-ti dea DD tot ce e mai bun pe lume…esti o fata minunata si meriti! Sa ramai mereu atat de buna, calda, deschisa si cu un suflet de aur!Tortul este senzational si o incantare pentru privire si gust! Felicitari!

  26. Dan-Irinel si Ionela spune:

    La multi ani frumosi si sanatosi, cu multa dragoste, liniste in suflet, prieteni adevarati,familia alaturi si tot ce-ti mai poti dori sa ti se indeplineasca. Te salutam noi doi,Ionela si Dan,trecuti de ceva timp de 35 de ani,dar te asiguram ca, cu fiecare an in plus viata s-a dovedit mai frumoasa ,cu mai multe motive sa te trezesti zambind si bucurindu-te ca ai parte de o noua zi din viata si e obligatoriu sa ti-o traiesti asa cum meriti.

  27. geta spune:

    cu toata dragostea iti doresc si eu La multi ani alaturi de cel pe care il iubesti atat de mult!de abia astept reteta tortului,in 6 implinim si noi 6 ani de casnicie si cum anul trecut am facut un minunat tort de pe site-ul tau si anul acesta la aniversarea noastra as vrea sa il incerc pe acesta caci arata minunat!multumesc ca existi!

  28. Ralu spune:

    La multi ani plini de bucurii si sanatate alaturi de cei dragi!!! Cat despre reteta abea astept sa o postezi pentru ca tortul tau arata divin 😀

  29. lia spune:

    La multi ani, cu sanatate si fericire din belsug ! Multumim pentru felia de tort, arata senzational ! si asteptam cu nerabdare si reteta, ceva mai tarziu, maine, poimaine…acum te lasam sa sarbatoresti si sa te bucuri de frumosii anisori pe care tocmai i-ai implinit.Distractie placuta!

  30. Nyco spune:

    La multi ani, cu multa sanatate si fericire!
    Sunt convinsa ca felia de tort e tare gustoasa ca de obicei.
    Distractie placuta!

  31. maria elena spune:

    La multi, multi ani, cu sanatate si fericire, mereu vesela si bucuroasa de anii pe care Dumnezeu ti-i daruieste.

  32. Anita spune:

    Sa traiesti sanatoasa impreuna cu cei dragi!Multumim pentru sufletul minunat ce il daruiesti in fiecare postare!La multi ani,cu impliniri!

  33. magdala spune:

    La Multi Ani!!!! Sanatate ca-i mai buna decat toate si inspiratie permanenta pentru retetele minunate – te urmaresc tot timpul cu drag:)

  34. Carol spune:

    La multi ani!
    Sa fii sanatoasa si fericita mereu alaturi de cei dragi tie. Sa iti dea Dumnezeu tot ce e mai bun pentru sufletul tau.
    Astept cu nerabdare reteta 🙂
    Petrecere frumoasa.

  35. Anonymous spune:

    Buna Laura,
    La multi ani si buni! Sa fii sanatoasa, iubita si fericita si sa ai mult succes in activitatile pe care le desfasori. De asemenea iti doresc in continuare multa inspiratie si astept cu nerabdare, de fiecare data, retete noi si delicioase ca si cele de pana acum.
    Cu drag,
    Consuela

  36. Mihaela spune:

    La multi ani! Tortul arata extraordinar de bine! Sa fii sanatoasa, sa ne bucuri in continuare cu retetele minunate 🙂

  37. Dasiana spune:

    La multi ani!!!!!!!!!!Sa fii sanatoasa,sa ti se implineasca visele si sa ai o viata frumoasa.Multumesc pentru retetele minunate si folositoare.ABIA astept reteta tortului….poate o sa o incerc de ziua baietelului meu Filip Constantin pe 26.PUP

  38. Betty spune:

    Laura draga, sectiunea tortului e…fara cuvinte!! Super elegant si apetisant arata. Iti vine sa mananci din el…si sa uiti sa te mai opresti :))

  39. Marieta spune:

    La multi ani, draga Laura! Multa sanatate si toate dorintele sa ti se indeplineasca. E o varsta frumoasa, si eu am 35 de ani si ma simt minunat. Sa ne incanti in continuare cu retetele tale, cum ai facut-o si pana acum. Te imbratisez cu drag.

  40. Laura spune:

    Ina draga mea, tare mi-ar place sa va servesc pe fiecare cu cate o felie, dar pe viu, nu virtual.
    Pup cu mare drag si multu pentru urare!!

  41. Laura spune:

    Andreea draga mea, multumesc muuult pentru urare!!
    La multi ani cu multa sanatate, fericire si impliniri alaturi de cei dragi!!

  42. Laura spune:

    Geta draga mea, multumesc mult pentru urare!
    Va doresc La Multi Ani impreuna cu multa sanatate, fericire si realizari!!

  43. Laura spune:

    Betty scumpa, tare tare mult ne-a placut si noua. Am fost foarte multumita si de gust si de aspect.
    Luni il refac pentru ziua sotului meu!
    Pup cu mare drag!!

  44. Lucia spune:

    Ho capito bene? E' il tuo compleanno? Auguroni, cara! Di vero cuore! Questa torta è l'ideale per festeggiare un evento così importante: è bellissima e golosissima!!! Baci baci 🙂

  45. Anonymous spune:

    La multi ani!Multa sanatate fericire bucurii iti doresc!Sa ne mai incanti cu multe multe retete delicioase!!Superb tortul!Multe salutari de la Agnes din Timisoara

  46. Evelyne Bandila spune:

    La multi ani,multa sanatate,fericire si indulceste-ne cat mai mult!imi cer scuze pentru intarziere,dar nu puteam sa nu iti urez tot ce-ti doresti.te pup

  47. Laura C spune:

    Cu intarziere, un sincer La multi ani! si din partea mea.
    Sanatate multa tie si celor dragi si multe bucurii si impliniri.

    PUPICEI

  48. Anonymous spune:

    LA MULTI ANI! Cu multa sanatate si bucurii. Pe departe cel mai bun site culinar. Multumim pentru toate retetele deosebite. Cu drag, Teodora

  49. Simos spune:

    Urmaresc de mult blogul… este o adevarata opera de arta! Felicitari si multumiri pt retetele impartasite. Una mai delicioasa decat cealta 🙂

    La multi ani, frumosi si plini de inspiratie!

    Numai bine,
    Simona

  50. geta spune:

    hello!m-am intors….tortul de anul trecut cu mousse de portocale a fost bun dar asta le intrece pe toate!am muncit mult dar a iesit perfect!atat de bun,cred ca e cel mai bun tort mancat pana acum,atat de fin,de elegant….perfect !!!multumesc Laura pt inspiratie!

  51. Cristina spune:

    Stiu ca e cam tarziu, dar iti urez si eu La multi ani! Tortul e foarte reusit si iti doresc sa o tii tot asa, e minunat ceea ce faci!

  52. ANDINE spune:

    Fabulos tortul, ca tot ceea ce faci!
    O intrebare de incepator: cum faci sa muti tortul de pe grilaj pe platou, fara a fi atinsa minunatia asta?
    Multumesc pentru tot!
    Nadina

  53. Anonymous spune:

    LA MULTI ANI!!! LAURA e prima oara cand i-ti las un comentariu dar eu te cunosc de mai bine de 2 ani.Sa ai parte de sanatate fericire si de multa inspiratie caci asa ne oferi minunatele tale retete si poze.Otilia

  54. Laura spune:

    Cara Lucia, grazie di cuore per gli auguri!! Sono contentissima che ti sia piaciuta la mia torta.
    E stata davvero molto buona!!

    Baci baci!!!

  55. Laura spune:

    Geta scumpa mea, tare tare mult ma bucur ca v-a placut!!!
    Va doresc multi ani fericiti impreuna, cu multe realizari si sanatate!!
    Pup cu mare drag!!

  56. Laura spune:

    Dodo, da, un singur blat se foloseste. Celalalt il poti pastra intr-o punga de plastic vreo 2-3 zile sau il poti unge cu gem sau nutella si servit la micul dejun.

  57. Laura spune:

    Nadina, draga mea, tortul l-am asezat direct pe platoul pe care urma sa il servesc. Am asezat platoul pe gratar si apoi am turnat glazura. Se murdareste destul de mult dar cu grija se indeparteaza usor usor glazura de pe marginea platoului.
    Dupa ce am turnat glazura, am stres platoul bine bine si l-am lasat la frigider pana a doua zi. Daca mai e nevoie, il mai stergi si a doua zi.
    Exista in comert cartoane rotunde pt torturi. Poti cumpara unul de aceeasi dimensiune cu tortul si poti aseza tortul pe carton si cartonul pe gratar. Dupa ce se scurge toata glazura il muti pe platou si scapi de curatat. Eu, am uitat sa cumpar, asa ca am fost nevoita sa aleg prima varianta.
    Pup cu drag!!

  58. sinsdesign spune:

    La multi ani! Eu sunt nascuta pe 1 august .. ce frumos 🙂 Eu nu am apucat sa mananc tort de ziua mea, dar promit ca voi incerca sa fac acest tort cat de curand 🙂

  59. Anonymous spune:

    Buna Laura,
    desi cu intarziere, tin neaparat sa iti urez si eu multa sanatate, ani multi cu bucurii si toate cele bune! am avut probleme cu conexiunea la internet si din pacate nu am reusit sa fac urarile la timp 🙁 !
    Felicitari pentru retetele minunate si talentul deosebit de care faci dovada de fiecare data!
    Te imbratisez cu drag, Monica D.

  60. Lavi - Ravenna spune:

    Cam cu intarziere (dar am fost plecata la munte) iti urez un sincer La multi ani si cat mai multe lucruri frumoase! te pup draga Laura >:D<

  61. Anonymous spune:

    Am facut tortul deja de doua ori. Este minunat cu toate ca glazura mi-a dat putina bataie de cap, dar merita.
    Acum am in cuptor Tarta rustica cu dovleac si abia astept sa o gust.
    Multa sanatate si numai bine.
    Teodora

  62. Anonymous spune:

    buna,vreau mai intai sa iti multumesc pt retetele bune si frumoase care ni le impartasesti si noua !apoi vreau sa te rog sa mi dai o idee cu ce as putea inlocui whisky,ca eu nu consum deloc alcool.multumesc tare mult si te asteptam cu retete muuuulte

    • Laura spune:

      Anonim, eu multumesc ca iti plac. Poti inlocui whisky-ul din crema de frisca cu 50 ml lapte in care amesteci o sticluta de esenta vanilie, cafea, migdale, sau orice alta esenta doresti tu. Cel mai bine merge vanilia in aceasta crema.
      Iar la sirop il poti inlocui tot cu esenta de vanilie.

  63. Laura spune:

    Laura Draga, cu multa intarziere "La multi ani!", toate cele bune in viata si bucurii! Superb tortul, mai ca m-as incumeta sa-l fac si eu, cand oi avea timp. De curiozitate, cu al doilea blat ce ai facut? Parca numai unul ai folosit, sau am sarit eu peste etape? Te pup

    • Laura spune:

      Laura draga mea, multumesc din suflet pentru urare!!
      Al doilea blat se rontaie langa un ceai sau cafea la micul dejun, pudrat cu putin zahar vanilat. Blatul iese destul de subtirel asa ca al doilea blat se consuma imediat. Il poti unge cu putin gem in loc de zahar, sau il poti conserva intr-o punga inchisa bine pentru 3-4 zile sau il poti congela daca vrei sa-l folosesti cu alta ocazie.
      Pup cu drag!!

  64. Oana spune:

    La multi ani, sanatate si bucurii!
    Minunat tort, cred ca-l incerc de ziua mea tot acum in august! O sa-ti spun cum a iesit!

  65. Anonymous spune:

    La multi ani si din partea mea! 🙂
    Vreau sa fac acest tort pentru o ocazie speciala. Intrebarea este daca glazura oglida se intareste suficient incat sa suporte un scris cu "La multi ani!" peste.
    Multumesc mult!
    Luana

    • Laura spune:

      Luana draga mea, multumesc tare mult pentru urare.
      Glazura ramane cremoasa si desi teoretic ar trebui sa suporte scrisul eu nu am incercat niciodata sa fac acest lucru. Poti glazura un biscuite si apoi poti incerca sa scrii ceva sa vezi daca iese cum trebuie.
      Pup cu drag!

  66. lauralaurentiu spune:

    Draga Laura, constat ca am pierdut multe cat am fost in vacanta, printre care si momentul de a te felicita asa cum s-ar fi cuvenit, de ziua ta. Sper ca ai sa-mi primesti urarile chiar daca vin mai tarziu, sunt din inima si cu toata sinceritatea. Iti doresc sa fii mereu indragostita de omul tau drag, sa fii sanatoasa tun, creativa si plina de energie, sa te bucuri de viata asa cum meriti! La multi ani, draga mea!

  67. Anonymous spune:

    La multi ani si din partea mea! 🙂
    Am o intrebare in legatura cu glazura, se intareste suficient incat sa se poata scrie peste ea?

    Multumesc,
    Luana

  68. Maria spune:

    Buna Laura, as vrea sa incerc acest tort, dar cu mousse de ciocolata (nutella) si mousse de vanilie. Imi poti spune ce ar trebui sa inlocuiesc in reteta ta sau sa-mi scrii reteta pentru mousse-urile pe care le vreau eu? Multumesc! O zi buna!

    • Laura spune:

      Maria draga mea, nu stiu exact ce mousse iti doresti pentru acest tort deci nu iti pot da o reteta exacta. Iti pot spune doar ca poti inlocui mousse-urile din reteta cu orice alt tip de mousse care contine gelatina. 🙂

    • Laura spune:

      Mariejecan draga mea, al doilea blat l-am rontait ca atare langa cafeaua de dimineata. E atat de subtire incat se duce in 2 secunde.
      Pup cu drag!!

  69. Maria spune:

    Si te rog frumos daca se poate sa mi explici mai detaliat cum faci cu gelatina, pentru ca ultima reteta cu gelatina pe care am incercat o nu prea mi a iesit. Mersi!

    • Laura spune:

      Maria draga mea, asa cum am spus si in reteta, foile de gelatina se lasa la inmuiat in apa rece pentru 10 minute dupa care se storc foarte bine si se adauga in piureul de fructe fierbinte. ATENTIE mare ca in timp ce incalzesti piureul sa nu fiarba. In momentul in care este fierbinte, stingi focul si adaugi gelatina stoarsa bine.

  70. oana spune:

    Buna Laura,am facut si eu acest tort dar… fiindca exista un dar am avut probleme cu glazura.Sa scurs toata nu a stat deloc pe tort ce nu am facut bine asa as fii vrut sa imi iasa bine.

  71. raluca spune:

    Buna doamna Laura!Doresc sa fac acest tort, singura problema e ca nu am un cerc detashabil de 15 cm.as putea inlocui cercul de 15 cu o cratita de 15 pe care sa o tapetez cu folie alimentara?

  72. Anca spune:

    Buna.
    Am facut un tort acum 2 saptamani, si m-am gandit sa folosesc glazura pe care am vazut-o la dvs. Insa, a fost un esec..Probabil nu am respectat corect gramajul ingredientelor, de aceea v-as ruga ca atat apa cat si frisca lichida necesare glazurii sa mi le scrieti in ml si nu in grame. Si, desi a stat 1 ora si jumatate la frigider tot nu a devenit cremoasa, asta dupa ce la intervalul dat de dvs. de 30-35 minute era lichida. Si as mai avea nevoie de un truc sau sfat cum sau cu ce se glazureaza tortul pe margini, daca o data turnata glazura nu se mai atinge cu absolut nimic.
    Va multumesc anticipat.

    • Laura spune:

      Anca, draga mea, imi pare rau ca nu ti-a reusit glazura. Trebuie sa folosesti 175 ml apa si 148 ml frisca deci diferenta este insesizabila intre gr si ml. Esti absolut sigura ca nu a fiert frisca cat timp a stat pe foc? Glazura trebuia sa aiba o consistenta un pic cremoasa dar lichida, cum am scris si in reteta. In momentul in care torni glazura, aceasta va curge si pe margini deci nu e nevoie de o alta glazura.

  73. Timea spune:

    Just wow pt tortul acesta! sper ca la anul cand fac si eu 35 de ani sa am indemanarea necesara sa fac si eu tortul acesta superb!!!

  74. Alina spune:

    Buna ziua! In primul rand vreau sa va felicit pentru blog-ul acesta, pentru modul in care prezentati retetele, pentru amabilitatea de a oferi sfaturi si lamuriri suplimentare. Am incercat mai multe retete si am fost surprinsa de cat de bine mi-au iesit, dat fiind faptul ca sunt o incepatoare in acest domeniu. As dori sa pregatesc tortul acesta, insa am nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Imi doresc ca glazura oglinda sa fie rosie. M-am gandit sa inlocuiesc cele 175 g apa cu 175 g piure de zmeura strecurat, in loc de 75 g cacao sa pun ciocolata alba tocata marunt, iar in rest sa pastrez ingredientele trecute in reteta dumneavostra. Credeti ca e o idee buna? Glazura as vrea sa arate la fel de tip oglinda, sa nu fie doar un jeleu rosu transparent cu e cel care se pune pe tarte de fructe de obicei. Va multumesc anticipat!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, iti multumesc pentru aprecieri si ma bucur muuult sa stiu ca ai incercat din retetele mele si ca ti-au reusit!
      Din ingredientele tale eu zic ca iese o glazura delicioasa si lucioasa dar, cel mai bine, incerci initial sa o faci intr-o cantitate foarte mica ca sa te asiguri ca iese cum trebuie. Dupa ce o faci, toarna putina glazura pe un biscuit si vezi cum arata dupa ce se intareste. Iti recomand sa treci de 2-3 ori piureul de fructe printr-o sita cu ochiuri mici ca sa rezulte intr-adevar foarte fina.
      Pup cu drag si sa imi spui cum a iesit in caz ca o incerci!

  75. Alina spune:

    Multumesc frumos pentru raspuns! Peste o luna intentionez sa-l fac cu ocazia unei aniversari. Pana atunci am timp destul sa-i fac o proba. Ieri am si uitat sa va spun ca am incercat deja tortul inimi de ciocolata de ziua bunicii mele (eveniment foarte special – a implinit 80 de ani 🙂 ). A fost primul meu tort asa mai sofisticat si toata lumea a fost incantata. Eu nu l-am imbracat in fulgi de ciocolata, ci in pasta de marshmallows tot dupa reteta dumneavoastra. Pasta n-a iesit chiar cum trebuie in sensul ca era cam greu de modelat si se mai lipea. Zaharul a fost problema zic eu. Nu a fost destul de fin, desi era din acela cumparat din comert. Dar m-am descurcat cumva, am facut doar capacul si pe margine am decupat stelute. Am pus si o fundita dupa modelul celei de pe blog; a mea a fost cam badarana dar asta e :). Per total am primit numai laude, desi mai am eu multe de invatat.

    • Laura spune:

      Ooo, asta de eveniment!! Din tot sufletul ii doresc bunicii tale, La Multi Ani frumosi si sanatosi!! Sunt convinsa ca tortul a fost superb pentru ca l-ai facut cu toata dragostea pentru buni a ta!
      Pup dulce dulce!!

      P.S Unele tipuri de zahar din comert nu sunt atat de fine asa ca, daca te mai lovesti de problema asta, baga-l in robot si mai macina-l putin pentru ca trebuie , intr-adevar, sa fie foarte fin pentru un marshmallow reusit.

  76. Olga spune:

    Laura,te rog din suflet daca poti sa imi dai un sfat ce frisca sa folosesc eu pentru creme dar si pentru mousse, ce pot sa cumpar din Ro daca stii tu,eu sunt total impotriva Hulala sau alte marci de frisca vegetala, vreau sa fac frisca naturala acasa,stiu ca trebuie smantana sa fie grasa si alte detalii,dar eu vreau daca poti sa imi sugerezi o marca pe care sa o folosesc ,si pe care o folosesti si tu. Iti multumesc si iti doresc o zi cat mai buna (nu numai o zi….toate zilele de acum incolo sa fie bune )

  77. Narcisa spune:

    Laura esti incredibila! Cred ca doar cu pasiunea nu e suficienta pentru a face asa ceva, trebuie talent! Iar tu il ai din plin. Astept cu nerabdare orice ocazie te-ar pune sa faci asemenea minuni. Felicitari!!!

  78. Lucia spune:

    Mi-a iesit si mie glazura oglinda!!! Multumesc mult pentru toate retetele postate, pentru ca pe multe le-am incercat si mi-au iesit, dar abia acum spun MULTUMESC pentru toate: trecia rusa, evantaiul, franzela umpluta si multe altele…

  79. Georgiana spune:

    Buna Laura!

    Se apropie cu pasi rapizi ziua mea,iar tortul asta este absolut superb si perfect pentru aceasta ocazie, imi cuprine toate preferintele de ingrediente pe care ar trebui sa le aiba un tort. Am 2 intrebari si o mica problema:
    * frisca folosita pentru mousse-uri este si ea lichida sau de la tub?
    * ce as putea folosi daca nu am forme detasabile?
    * frigiderul cu care a venit apartamentul inchiriat de mine nu are decat o mini cutie de 15 cm lungine si 7 cm latime numita congelator, ce mai fac? este imposibil sa pregatesc acest tort?
    Chiar mi-am facut sperante mari de cand am vazut reteta dar acum ca am citit-o cap-coada imi pare imposibil 🙁

    Un Paste Fericit iti doresc draga Laura!

    • Laura spune:

      Georgiana, draga mea, imi cer scuze ca vin atat de tarziu cu raspunsul. Sper sa iti mai fie de folos.
      Frisca este lichida, nu de la tub. In nici un caz sa nu folosesti de la tub pentru ca nu e potrivita pentru acest tort.
      Din pacate ai nevoie de o forma detasabila. Daca nu ai un cerc special pt torturi, poti folosi marginea detasabila de la o forma de copt.
      Ai putea improviza un cerc din plastic dur. Iti dau un link ca sa vezi cum arata acest cerc:

      Daca ai congelatorul atat de micut, poti face cerculetul de mousse cu fructe de padure putin mai mic desi eu cred ca daca golesti congelatorul, intra si un cerc facut cu ingredeintele din reteta.
      Pup cu drag si sa-mi spui daca ai reusit sa-l faci!

    • Georgiana spune:

      Buna Laura!

      Iti multumesc pentru raspuns!
      Am gasit forma detasabila de 26 cm yeeeeeeeeeeeeeeeey. Congelatorul l-am dezghetat ca sa fie mai mare, sper sa imi intra macar cel de fructe de padure ca dupa aia lipesc tot tortul de peretele congelatorului. Sper di suflet sa iasa!

      Te pup cu drag!
      PS: tine-mi pumnii 😛

  80. Georgiana spune:

    Buna Laura!

    Sunt foarte mandra! A iesit minunat. Am sfidat legile fizicii si am facut intreg frigiderul congelator. S-a intarit mai greu mousse-ul dar a meritat asteptarea. Mi-a luat destul de mult sa il fac dar este cel mai frumos lucru pe care l-as putea fauri vreodata. Iti multumesc mult ca ai impartasit aceasta reteta!
    Am trimis pe facebook niste poze cu tortul, sper sa iti placa.
    Inca o data iti multumesc!

    • Laura spune:

      Yupiiiiiii!!! Chiar ma gandeam la tine si la cum te-ai descurcat cu tortuletul!! Ma bucur atat de mult ca ti-a reusit!
      Am primit mesajul pe fb dar din pacate nu pot vedea pozele. :((
      Te pup cu mare drag si tare mult mi-as dori savad minunea ta!!

  81. Andreea spune:

    Buna Laura, in primul rand doresc sa te felicit pentru retetele, pozele ..in fine..minunatul blog 😀 si as avea si intrebare legata de acest tort: l-am facut si eu cu ceva timp in urma pentru soacra mea si toata lumea a fost oouu, a iesit super, munca multa cu glazura insa rezultatul…mununat si as vrea sa il fac si de ziua nepotelei mele care pe 3 iunie implineste 4 anisori si vreau sa stiu daca pot face acesta glazura oglinda…alba, as putea inlocui cacao cu 50 gr ciocolata alba?
    Multumesc din suflet and keep up the good work!

  82. Apetito spune:

    astazi voi face acest tort. forma mea detasabila e mult mai mica, deci sigur umblu la cantitati. pentru centru am o forma detasabila mica, nu stiu exact ce masura are, se potriveste insa perfect. revin cu detalii.

  83. Apetito spune:

    …si-am revenit
    la gust e sublim, desi „inima” e de zmeura – deci a iesit mai „palid” decat al tau – iar restul din lichior de oua, „oglinda” insa nu mi s-a intarit mai deloc. am micsorat proportional cantitatile, corespondentul a 3 foi de gelatina, in loc de 4. dar nu e bai. data viitoare as mai adauga, la cantitatile folosite de mine, 1/2 de foaie de gelatina. poate se intepeneste

    as posta si-o dovada pozografica, dar nu am cum aici.

    oricum, merci de reteta.

    apropos…si eu tot la 35…ce coincidenta ;p

    • Laura spune:

      Betty, draga mea, ma bucur tare tare mult ca ti-a placut!! Daca vrei, imi poti trimite pozuca pe contact(@)lauraadamache(.)ro.
      Puuup!!

  84. GEORGIANA spune:

    foarte intereseanta reteta , chiar ma bate gandul sa il gatesc de ziua sotului meu . O singura intrebare ….. a 2 felie de pandispan nu se mai foloseste la nimic ?

    • Laura spune:

      Georgiana, draga mea, ma bucur ca-ti place reteta.
      A dou felie nu se mai foloseste, dar se poate congela pentru o folosire ulterioara sau se poate manca simpla, alaturi de ceai sau cafea.
      Pup cu drag!

  85. Gregorie spune:

    Am respectat dimensiunile si cantitatile dar am avut surpriza ca mousse-ul de frisca sa nu fie suficient. Am suplimentat frisca la 600 ml, ouale la 6, etc.. Astazi torn cuvertura si mai vedem.

    • Laura spune:

      Gregorie, mi se pare tare straniu ca nu ti-a ajuns mousse-ul. Mie intotdeauna imi mai ramane o cescuta pe care o mancam separat.
      Sa imi spui cum a iesit tortul.
      O zi excelenta iti doresc!

  86. Gregorie spune:

    Cu exceptia neajunsului descris, totul a fost „ca la carte”. O reteta reusita, pe care o recomand si pentru care iti multumesc.

  87. iulia nicoleta spune:

    Buna ziua Laura,
    intai de toate felicitari pentru tort si pentru minunatul blog.
    ma tenteaza tortul tau mult de tot si am o intrebare: blatul l-ai taiat in doua si ai folosit doar o bucata, nu?
    in teorie, as putea sa fac un singur blat injumatatind cantiatile?

    • Laura spune:

      Iulia, draga mea, sigur, poti face doar un blat cu jumatate din cantitati. Curata cojita blatului cu un cutit foarte bine ascutit inainte de a adauga stratul de mousse.
      Pupicei!

  88. hilda spune:

    Buna dimineata, Laura. Orice citesc si vad pe blogul tau ma tenteaza 🙂 vizual, gustativ, olfactiv.
    Vreau sa pregatesc acest tort si am 2 intrebari: pot folosi visinata (nu foarte lichida) in loc de crema de whisky (eventual sa o ingros un pic cu visine bine pasate )? si care ar fi corespondenta intre gramajul de gelatina foi cu cea granulata? Sunt in dificultate aici…Multumesc frumos, salutari din Asia!

    • Laura spune:

      Hilda mea draga, multumesc mult pentru cuvintele tale!
      Sigur ca poti folosi visinata in loc de crema de whisky. Nu este nevoie sa o ingrosi cu nimic.
      Daca folosesti gelatina granule, calculeata cu 3 grame in minus fata de cea in foi.
      Pup cu drag!

  89. Stefania spune:

    Draga Laura,

    In curand e ziua mea si vreau sa pt ca vreau sa fac un tort special, am cautat ca intotdeauna printre retetele tale pt. inspiratie. Ieri am facut acest tort minunat. Forma mea cu pereti detasabili a fost mai mare, asa ca tortuletul meu a iesit in forma de palarie. L-am decorat cu cateva fructe de padure in varful bolului. La baza bolului palariei am pus la distanta de cativa cm cate o bobita de coacaze, iar pe borurile palariei am presarat de fulgi de ciocolata (o margine de 0.5cm). Arata foarte simpatic si e tare gustos. In curand am sa incerc si tortul Inimi de ciocolata. Daca e la fel de gustos, cred ca voi avea o dilema in a alege tortuletul pt ziua mea.

    Multumesc pt. reteta si pt inspiratie,
    Stefania

    • Stefania spune:

      Draga Laura,

      Am facut si tortul Inimi de ciocolata. Foarte gustos si usor de facut. Blatul este aerat, pufos si gustos. Am sa il fac cu siguranta de ziua mea.

      Multumesc pt. reteta,
      Stefania

  90. natalia spune:

    Laura draga, acum studiez această reteta, pt a o face pt un botez săptămâna viitoare.poti sa mi răspunzi te rog?, ma gandesc daca as putea sa impart munca pt acest tort pe doua zile si anume sa fac moussul de fructe in prima zi impreuna cu blatul si a doua zi restul…..crezi ca e ok daca ar sta la congelator moussul de fructe o noapte spe exemplu, sau dupa o ora de congelator il bag la frigider pina a doua zi?….si alta intrebare : cind asamblezi tortul si pui moussul de fructe inghetat,, cum se comporta la dezghețare? Astept răspunsul tau .Mulțumesc. ..

    • Laura spune:

      Natalia, draga mea, imi cer scuze ca iti raspund atat de tarziu. Am avut o saptamana foarte aglomerata si, din pacate, nu am reusit sa raspund comentariilor de pe blog.
      Te sfatuiesc ca dupa ce faci mousse-ul sa il pui direct in frigider pana a doua zi si cu 1 ora inainte de a asambla tortul, sa-l bagi in congelator pentru cca 15-20 minute, cat sa se intareasca suficient pentru a-l muta fara probleme in centrul foii de pandispan.
      Nu iti face probleme, pentru ca dupa decongelare nu isi schimba consistenta si nu uda blatul absolut deloc.
      Pup cu drag si inca o data, scuze ca nu am raspuns mai repede.
      Sa imi spui cum a iesit!

  91. natalia spune:

    Te inteleg perfect draga Laura ca esti ocupata, nu ti face probleme cu aceasta…. iti sunt atit de recunoscatoare ca mi ai raspuns.Iti multumesc atit de mult scumpa mea….ti am mai lasa mesaje si la alt tortulet, initial aveam doua torturi din care trebuia sa aleg, dar acum is 3:-D:-D Dar totusi cred ca ma opresc la acest tortulet , care e sublim, vreau sa il fac, cu maaaaari emotiii, caci vor fi 30 de persoane care vor gusta din el….dar cu ajutorul tau siiiigur va iesi fffff bine….bineinteles scumpo ca iti voi zice cum a iesit si poze iti voi da, numai sa mi iasa.popici si noapte buuuna….mai asteapta ma cu intrebari si mesaje, caci cu siguranță vor fiin următoarele zile:-D

  92. Radu Monica spune:

    Draga Laura, in primul rand vreau sa te felicit pentru acest tort si nu numai. Toate retetele postate de tine sunt absolut minunate. As avea insa o intrebare cu privire la acest tort: se foloseste o singura foaie de pandispan? As dori sa-l fac de ziua sotului meu. Multumesc mult.

    • Laura spune:

      Draga mea, multumesc pentru aprecieri!
      da, se foloseste doar o singura foaie. Poti congela cealalta foaie ramasa pentru un tort viitor.
      Pup cu drag si La Multi Ani sotului tau!

  93. maria spune:

    Draga Laura, felicitari pentru aceasta reteta minunata! Am facut tortul de ziua baietelului meu (care a implinit 1 anisor) si a iesit excelent! A fost foarte,foarte apreciat!Multi chiar nu m-au crezut ca eu l-am facut:); au crezut ca este cumparat!

  94. Alexandra spune:

    Buna!
    In legatura cu glazura de cioco (care este grozava, am facut-o deja), as vrea sa stiu cum o pot transforma intr-una de vanilie. E ziua tatalui meu si vreau sa-i fac o surpriza, ma poti ajuta?
    Multumesc si felicitari pentru retete! 🙂

  95. Sorina spune:

    Buna.Am rugamintea daca imi poti raspunde,gelatina in cata cantitate de apa trebuie pusa la hidratat(cea foi,dar si cea granule…ma gandesc ca poti folosi si granule,iar daca este folosita granule,o punem asa hidratata in glazura si amestecam pana la topirea ei,sau v-a trebui sa o mai incalzim pana devine lichida….fara fierbere….si apoi adaugata glazurii?…)Apreciez daca mi-ai putea raspunde cat mai repede posibil si detaliat….Multumesc!!!

    • Laura spune:

      Sorina draga mea, gelatina foi se acopera cu apa rece (nu exista o cantitate anume de apa, important e sa fie acoperite). Se lasa la inmuiat 10 minute, apoi se storc bine bine si se pun in glazura fierbinte.
      Daca folosesti gelatina granule, folosesti intotdeauna cu 3 g mai putin decat cea in foi. Pui granulele intr-o cana, adaugi 2-3 linguri de apa rece si o lasi sa se hidrateze 10 minute, apoi o topesti la foc ffff mic cu mare atentie sa nu fiarba. Daca nu ai experienta, topeste-o la bain-marie. O adaugi imediat in glazura fierbinte si amesteci bine.
      Pup cu drag!

  96. Sami spune:

    Buna, as vrea sa folosesc glazura aceasta pt decorarea unui tort de 28 cm, mi-ar ajunge? Daca nu cam ce cantitati ar trebui sa folosesc?

  97. Simona spune:

    Buna Laura ! Iti urmaesc site-ul, am facut cateva retete, toate reusite. Multumesc. As vrea sa incerc si eu aceasta reteta, dar nu am inelul reglabil…crezi ca pot folosi forma in care coc blatul care este detasabila ? sau ar curge aiurea mousse-ul de whisky ?
    am cautat la magazinele online inelul reglabil dar am vazut ca la toate magazinele acestea au maxim 7 cm inaltime…e suficient pentru un tort cu 2 straturi de crema ?

    • Laura spune:

      Simona, draga mea, poti folosi forma de tort daca este detasabila. Mousseul de whisky nu o sa curga, nu este atat de lichid incat sa curga. Un cerc de 7 cm este destul de mic pentru acest tort, deci foloseste forma detasabila cu incredere.
      Te pup!

  98. diana spune:

    Buna Laura,vreau sa te felicit pentru minunatele tale retete…pe care le fac cu foarte mult drag si incredere :)As avea o intrebare legata de glazura,in momentul felieri tortului glazura nu curge?e suficient de tare?multumesc mult

    • Laura spune:

      Diana, draga mea, iti garantez ca nu curge. Este o glazura cremoasa, dar gelatina o impiedica sa curga sau sa se topeasca daca lasam tortul la temepratura camerei pentru mai mult timp. Cu ingredientele din glazura, o sa ai un gust suficient de amar. Nu trebuie sa adaugi nimic altceva, eventual foloseste un tip de cacao fara adaos de zahar.

  99. Roxana spune:

    Delicios tort ! Am inlocuit fructele de padure cu zmeura si nu am pus crema de whisky pt ca era mai mult pentru copiii, care n-au mai lasat nimic in farfurie 🙂 (ceea ce nu se prea intampla cu un tort cumparat din cofetarie).
    Multumesc pt reteta !

  100. ali spune:

    buna Laura, as vrea sa fac tortul asta dar ma tem :)) si mai ales ma tem de glazura… as vrea sa te intreb, glazura se intareste astfel incat daca o las cateva ore la frigider nu ramane amprenta la atingere? apoi, gustul ei este amarui? as vrea sa fie dulce, ca si cum ar fi o glazura normala din frisca si cioco… multumesc anticipat pt raspuns 🙂

    • Laura spune:

      Draga Ali, amprenta ramane chiar si dupa ce se intareste, dar nu curge in momentul in care o tai. Are o consistenta cremoasa. In locul ciocolatei negre, poti folosi ciocolata cu lapte, de foarte buna calitate. Glazura va avea o culoare mai deschisa daca o faci cu cioco cu lapte.
      Te pup!

  101. Gabriela spune:

    Buna! Imi poti spune cantitatile recomandate daca vreau sa folosesc frisca praf? Maine trebuie sa il pregătesc pentru o zi de nastere si nu am de unde sa mai iau frisca lichida…
    Multumesc frumos!

  102. bumbariu lavinia spune:

    Buna Laura !!! Felicitari pentru ceea ce faci .Te-am ”descoperit” de foarte putin timp si ma bucur foarte mult ,ai niste retete deosebite .Am facut glazura oglinda, un gust si aspect deosebit . Am incercat si alte retete de glazura dar nu a iesit asa de faina .Felicitari pentru tot ceea ce faci !!!

  103. Raluca Horobet spune:

    Acest tort este unul din preferatele mele. A doua zi dupa ce l-am facut, a venit o prietena pe la mine si am servit-o cu o felie din acest tort. Statea pe canapea, manca si zice: nu pot sa spun nimic acum, lasa-ma sa-l savurez ca e nemaipomenit. 🙂

    o zi buna

  104. Liana spune:

    Buna Laura. Am facut si eu tortul si inca o data am triumfat. Asa ca m am hotarat sa incerc toate torturile pe care le ai postate. Iti multumim din suflet pentru retete. sunt speciale. Pupici

  105. Ela spune:

    As vrea sa fac tortul pentru ziua fetitei mele dar vreau si fac glazura alba. In loc de cacao ce as putea sa folosesc? Merge cu ciocolata alba si cat ar trebui sa pun?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Doinita, un plic de gelatina granule de 10g se amesteca cu cca 100 ml apa rece, se lasa 10 minute la inmuiat, apoi se topeste la bain-marie (maxim 50°C) si se amesteca pana cand se dizolva complet. O lasi sa se raceasca usor, apoi o folosesti in reteta dorita.
      Cu mult drag!

  106. Adriana spune:

    Buna ziua !
    Spuneti-mi va rog daca glazura se toarnă peste tort cât el este în inel sau trebuie să se scurgă si sa fie îmbrăcat cu totul în glazura ?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Adriana, tortul trebuie scos din inel inainte de a turna glazura. Glazura va imbraca complet tortul.

  107. iulia badea spune:

    Buna Laura ! Am si eu o intrebare…in momentul in care desfaci inelul exista vreun risc ca sa nu se desprinda mousse-ul ? As vrea sa fac tortul dar imi este frica ca nu o sa se desprinda. Multumesc !

    • Laura Adamache spune:

      Iulia, Inainte de a elimina cercul, desprinde marginile tortului de cerc cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire.
      Poti achizitiona din anumite magazine folie de acetat. Aceasta se pozitioneaza intre cerc si tort, cu ajutorul ei vei obtine torturi cu margini perfecte.

  108. Lara spune:

    Buna Draga Laura! Nu T cunosc dar s știi ca mi ești Draga. Cum sa nu mi fii dacă mereu m inspiri sa fac cele mai bune torturi pe care le am gustat vreodată? Azi am făcut am 4 lea tort magnific din multele torturi fine pe care le ai tu pe blog. Primul cel cu caramel și căpșune. Eu am făcut cu fructe d pădure și a ieșit super. L am dus mătușii mele care a spus ca e cel mai bun tort mâncat vreodată. Al doilea cel cu caramel și cafea și ciocolata. A fost nemaipomenit.. prea bun:) al treilea a fost cel cu fistic și portocale. Iarăși ceva fantastic si azi acest tort care din nou e super fin si gustos. Eu l am făcut cu căpșuni si inloc de crema d whisky am pus crema de capucino.. din păcate nu e așa mare diferența între culori, nu se vede așa clar dar clar e Grozav de bun! As vrea sa ți trimit foto sa le vezi, dar nu știu cuM. Îmi dai un mail sau? Is perfecte oricum;) mulțumim mult și crede ma ca pe 17 Martie, știind ca e aniversarea blogului, am așteptat o rețeta wow. Oricum inca nu le am încercat pe toate.. deci mai am timp sa aștept:) ești cea mai buna!:)

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, iti multumesc din suflet pentru apreciere! Ma bucur mult mult ca ti-au placut retetele incercate.
      Tortul aniversar din acest an a sosit cu putina intarziere pe blog, desi l-am facut pe 17 martie si l-am savurat aproape in totalitate in ziua in care l-am facut 🙂

  109. Oana spune:

    Bună Laura, minunata rețetă , delicios tort , foarte aspectuos! Întrebare: in cazul in care îmi rămân cateva felii și aș dori să le congelez pentru 2-3 zile, se poate? Se modifică la decongelare ceva din forma tortului? Multumesc frumos pentru raspuns

    • Laura Adamache spune:

      Draga Oana, poti sa le congelezi fara probleme intr-un recipient de plastic, inchis ermetic. Decongelarea se face in frigider. Scoti recipientul cu o seara inainte si il muti in frigider. A doua zi poti servi tortul, nu isi schimba consistenta.
      Pot sta in congelator pana la 1 luna.

  110. Oana spune:

    Buna Laura,
    Imi plac foarte mult retetele tale. As vrea sa fac si eu acest tort pentru viitorii nostri nasi si as vrea sa scriu pe tort ‘Vreti sa fiti nasii nostri?’ dar as dori o recomandare din partea ta cum sa procedez. Tinand cont ca glazura este usor lichida, nu stiu cum sa scriu.

    Multumesc anticipat!

  111. Alexandra spune:

    Buna, va rog mult sa ma ajutați cu un răspuns, ce as putea sa înlocuiesc crema de Baileys dacă nu vreau sa folosesc alcool pt.tortul cu fructe de pădure și mosee? Mulțumesc sunt excepționale rețele !

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alexandra, poti inlocui crema de whisky cu aceeasi cantitate de lapte. Cel mai simplu asa si pot manca si cei mici din el.
      Cu drag!

  112. Stir Iulia spune:

    Buna ziua dna. Laura. Am făcut multe din rețetele dvs.si sunt foarte mulțumită. Aș dori să fac glazura oglindă. Nu am foi de gelatina și voi folosi granule. Dacă pun 10 gr.este mult?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Iulia, in reteta am scris ca se folosesc 8 g de gelatina foi sau 6 g de gelatina granule. Daca vrei sa fie mai densa, poti folosi 8 g de gelatina granule, 10 g este prea mult.

  113. Crina spune:

    Buna Laura. Te urmaresc cu mare drag si retetele tale sunt nemaipomenite :):) As vrea sa fac tortul acesta de ziua sotului dar as vrea sa stiu cu ce se poate inlocui Baileys? Multumesc.

  114. iuli spune:

    La multi ani, cu intarziere de cativa ani ce-i drept!
    Coincidenta a facut sa aleg acest tort pentru ziua mea cand implinesc aceeasi varsta pe care o aveai si tu cand ai facut acest tort.
    O singura nelamurire as avea; ce ai facut cu cea de a doua jumatate de blat?
    Numai bine si sanatate in aceste vremuri nesigure

    • Laura Adamache spune:

      Draga Iuli, am congelat a doua foaie de blat si am folosit-o ulterior pentru un cheesecake.
      Te imbratisez cu drag!

  115. Crina spune:

    Buna !
    Daca fac tortul azi , azi fiind vineri si il servesc dumineca , ar fi o problema ?
    Cremele vor avea aceiasi consistenta ?
    L-am mai facut o data si a iesit super ….
    Multumesc !
    Multumesc mult !

    • Laura Adamache spune:

      Draga Crina, imi cer scuze pentru raspunsul intarziat.
      Sigur ca il poti face cu 2-3 zile inainte, nu se schimba deloc consistenta, ba chiar devine mai gustos.

  116. spune:

    Buna ziua. doar o intrebare am, legata de gramajul laptelui pentru crena de vanilie, doar 60 de ml trebuie? Sau 600ml? Multumesc mult

  117. chiara88 spune:

    unfortunately, the measures for the mould are not correct, there is no chance to get enough vanilla mousse in the mould of 26 if you are going to put 0.5 cm around to get it all white – hope it will turn right, but i have to think of another mousse because this amount is not correct for cover all the berry mousse. 🙁

    • Laura Adamache spune:

      Dear Chiara, I repeat, I did not delete your comment. if you read the recipe carefully, you will see that the basic cream, consisting of egg yolks, sugar and 60 ml of milk, is mixed with 400 g of whipped cream.

  118. chiara88 spune:

    since my comments were deleted, i have the same question as annyblossem, maybe the quantity of milk was the problem, is it 60 ml or 600 ml? thanx for the answer, the cake is in the fridge (for now, waiting) 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor