Mini tarte cu cirese si crema frangipane


Mini tarte cu cirese si crema frangipane, reteta desert cu fructe

Mini tarte cu cirese si crema frangipane prezentare

Mini tarte cu cirese si crema frangipane. Crema frangipane este o crema pe baza de faina de migdale, oua, unt si zahar. Reteta crema frangipane pentru tarte, torturi si prajituri.

 

In ultima perioada am primit atat de multe cirese, incat sincer nu mai stiu ce sa fac cu ele. Dupa ce am mancat o cantitate destul de mare de cirese crude, am facut un sirop de cirese, cateva borcane de dulceata de cirese si aceste delicioase mini tarte cu crema frangipane. Nu imi amintesc exact cand am mancat pentru prima oara aceasta crema de migdale, dar stiu ca tot in combinatie cu o tarta din aluat fraged ne-a fost servita. Iubesc gustul migdalelor, asa ca intre mine si crema frangipane a fost dragoste la prima vedere. Mini tartele cu cirese si crema frangipane se fac foarte simplu, este o reteta pe care o fac foarte des in perioada primavara si vara.

Mini tarte cu cirese si crema frangipane – Ingrediente (9 bucati)

Aluat fraged – Ingrediente

  • 150 g faina
  • 50 g amidon porumb
  • 100  g zahar
  • 100 g unt rece
  • 3 galbenusuri medii
  • 2 linguri apa rece
  • 1 baton vanilie (doar semintele)
  • 1 varf cutit sare

Crema frangipane – Ingrediente

  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 galbenus mediu
  • 1 ou mediu
  • 100 g faina migdale

Aluat fraged pentru mini tarte – Mod de preparare

  • Punem in robot faina, amidonul, untul taiat cubulete, zaharul si sarea.
  • Mixam cca 2-3 minute, apoi adaugam cele trei galbenusuri, 2 linguri cu apa foarte rece si semintele unui baton de vanilie.
  • Mixam pana obtinem un aluat compact pe care-l infasuram in folie de plastic si il lasam pentru 30 minute la frigider.

Mini tarte cu cirese si crema frangipane preparare aluat fraged

Crema frangipane pentru mini tarte – Mod de preparare

  • Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema fina si omogena.
  • Adaugam 1 galbenus si un ou intreg si mixam din nou pana le inglobam perfect in crema de unt. La sfarsit adaugam treptat faina de migdale si mixam pana obtinem o crema omogena.
  • Putem prepara singuri faina de migdale astfel: amestecam migdalele intregi fara coaja cu 1 lingura rasa de zahar pudra si le mixam pana obtinem o faina fina. Mie nu imi place sa le mixez foarte fin asa ca crema mea a avut in ea si bucatatele mici de migdale

Mini tarte cu cirese si crema frangipane preparare crema frangipane

  • Dupa 30 minute, scoatem aluatul din frigider si-l intindem intr-o foaie groasa de 0,5 cm pe planul de lucru pudrat c faina.
  • Taiem cu o forma rotunda cerculete putin mai mari decat forma in care le vom coace.
  • Punem cerculetele in formele pentru tarta neunse si le presam usor cu degetele, apoi le intepam din loc in loc cu o furculita.

Mini tarte cu cirese si crema frangipane aluat fraged in forma tarte

  • Umplem fiecare forma pe trei sferturi cu crema frangipane si peste crema punem cateva cirese curatate de samburi. Apasam putin ciresele ca sa intre in aluat.

Mini tarte cu cirese si crema frangipane aluat fraged in forma tarte

  • Si pentru ca mi-au mai ramas aluat si crema si nu aveam timp sa coc doua ture de mini tarte, am folosit si 3 forme de aluminiu pt muffins pe care le-am introdus in cuptor in acelasi timp cu forma pentru tarte.

Crostatine cu cirese si frangipane

  • Coacem mini tartele cu cirese si crema frangipane in cuptorul preincalzit la 180°C, pe treapta a doua de jos in sus a cuptorului, pentru cca 25-30 minute.

Mini tarte cu cirese si crema frangipane sectiune

  • Dupa ce scoatem minitartelele din cuptor, le lasam sa se raceasca 4-5 minute in forme, apoi le extragem cu grija si dupa ce s-au racit complet, le pudram cu zahar si le servim.

Crostatine cu cirese si frangipane

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini tarte cu cirese si crema frangipane
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

39 comentarii la “Mini tarte cu cirese si crema frangipane

  1. Laura spune:

    Bianca draga mea, ai dreptate. Este vorba de 150 gr faina, 50 gr amidon si 100 gr zahar.
    Pup si multu mult ca mi-ai atras atentia!!

  2. ioana spune:

    deci reteta mai frumos ilustrata ca asta nu am mai vazut. felicitari, arata superb! unde gasesti formele de aluminiu?

  3. Anonymous spune:

    Foarte frumoase pozele, dar si retzteta suna foarte bine si imi face cu ochiul, deocamdata am salvat-o in bookmark cine stie poate maine fac o incercare.
    Felicitari !!!
    Felicia

  4. Claudia-Mi dulce pasión spune:

    Trebuie sa fie delicioase…cum ar putea fi altfel daca sunt cu cirese?!Arata foarte bine,Laura si fotografiile,extraordinare!!!pupici!

  5. Anonymous spune:

    Draga Laura, de cand astept o reteta de aluat fraged!!! am incercat multe variante si nu mi-a iesit cum trebuia; a ta e urmatoarea.
    Claudia

  6. Laura spune:

    Antonina scumpa mea draga, daca as putea sa folosesc reteta pntru provocarea lunii cu mare mare drag as face-o. Din pacate cam toate retetutele au deja un "stapan", in afara de mine, si imi este imposibil sa fac ce vreau cu ele.:((((
    Pup cu mare mare drag si promit ca daca voi avea un picut mai mult timp in viitor, siguuur voi participa.

  7. Laura spune:

    Ioana scumpa mea, multumesc mult ca-ti place reteta!! Formele le-am cumparat dintr-un supermarket din Italia, Maury's se numeste.
    Pup cu mare drag!!

  8. Laura spune:

    Licuta scumpa, pup si multumesc mult ca-ti place retetuta!!!
    Au fost extrem de delicioase dar s-au dus cam repejor din pacate.

  9. Laura spune:

    Papadia mea draga, cat ma bucur sa te vad!!!
    Sa stii ca o poti face singurica in casa. Aici faina costa cumplit de mult asa ca eu cumpar migdale si le bag la robotel cu 1 lingura de zahar praf. Iese o faina tare bunuta.
    Pup cu mare mare drag!!

  10. Laura spune:

    Lavinia iubita, am fost invadata anul asta de cirese. Pur si simplu nu mai stiam ce sa fac cu ele si nu mai puteam sa le papam asa ca am congelat vreo 2 Kg.
    Deci cele din imagine sunt crude dar dezghetate. Gustul e la fel de bun dar aspectul lor nu e cine stie ce.
    Pup cu mare drag!!

  11. Laura spune:

    Felicia draga mea, ma bucur ca-ti place reteta. Gustul este absolut delicios, dupa mine combinatia cirese-migdale este una dintre cele mai reusite.
    Te pup si daca le incerci sa imi spui cum ti s-au parut!!

  12. Laura spune:

    Claudia, mie niciodata nu mi-a placut sa lucrez aluatul fraged. Recunosc ca am o antipatie fata de acest aluat dar cu reteta asta chiar se lucreaza usor.
    Pup cu drag si daca-l incerci sa imi spui cum ti s-a parut.

  13. Laura spune:

    Catkitchen, pup cu mare drag si multumesc ca-ti place retetuta!
    La noi a cam trecut sezonul cireselor dar anul asta chiar mi-am facut plinul asa ca nu cred ca o sa le duc dorul pana la anul.:))

  14. leontina spune:

    Azi am primit coletul de la "pastai de vanilie " , iar prima reteta la care am folosit din ele a fost ceea de "crostatine cu cirese".Acum am degustat din ele, dar nu reusesc sa le pot scoate intregi din tavite ?. Nu am uns tavitele cu unt, dar si asa rupte sunt delicioase.

  15. Laura spune:

    Leontina scumpa mea, tare ma bucur ca ti-au placut!! Ai folosit tavite de teflon? Intotdeauna sa le lasi sa se raceasca perfect inainte de-a le scoate din forme. In timp ce se racesc, isi reduc putin dimensiunea si devin foarte simplu de scos. Eu bag pe o parte lama unui cutit subtire si le ridic usurel, dupa care le apuc cu mama si le scot.
    Pup cu drag!!

  16. Mihaela spune:

    Imi faceau cu ochiul de cand le-ai pus pe blog asa ca azi le-a venit randul, am pus visine in loc de cirese. Acum le-am bagat la cuptor insa aluatul mi-a iesit ff moale, desi am respectat cu strictete cantitatile, de saptamana asta am cantar de bucatarie 😉 am facut aluatul cu robotul, nu stiu exact care sa fie cauza. Am mai pus putina faina dar nu cat sa aiba consistenta ca in poza ta, mi-era teama sa nu se intareasca prea tare. Nu l-am putut intinde pe masa, l-am modelat cu mana direct in forme. In mai putin de 30min le scot din cuptor si apoi le las sa se raceasca complet, sper sa le pot scoate frumos din forma.
    Alte tale arata senzational!!! Pupici

  17. Laura spune:

    Mihaela scumpa mea, din comentariul tau reiese ca nu ai mai lasat aluatul la frigider pentru 30 minute ci ai incercat sa il intinzi imediat dupa ce l-ai facut.
    Aluatul de acest tip se tine obligatoriu la frigider ca sa ii dai timp untului din compozitie sa se intareasca.
    Imediat dupa ce il faci, e imposibil de intins pt ca e moale bine.
    Pup cu drag!!

  18. Mihaela spune:

    Nuuu, l-am lasat la frigider 30min, am uitat sa precizez, dar tot era f moale, cred ca untul a fost prea apos ca si crema era moale. Totusi au iesit bine 🙂 data viitoare le las inca 5-10min la copt, mi-ar fi placut sa fie mai coapte pe fund. Nu mi-a ajuns aluat pt toate asa ca una din prajiturele am pus-o in forma doar umplutura 🙂 e fost buna si aia si s-a desprins f usor de pe forma. Le-am testat si pe acestea, super bune, urmatoarea reteta este cea de tarta cu crema de vanilie in formele astea frumoase de crostatine. Pupici!!!

  19. Laura spune:

    Mihaela scumpa, daca-l mai refaci lasa-l mai mult de 30 de minute la frigider. Eu mi-am reglat frigiderul pe nivelul 4 in timpul verii si raceste foarte bine si rapid asa ca lasa-l in jur de 1 ora ca trebuie sa se intareasca.
    Iti recomand sa folosesti un unt de foarte buna calitate pentru ca reusita aluatului fraged depinde de calitatea untului.
    Pup cu mare drag si ma bucur ca pana la urma au iesit cum trebuie.

  20. Roxana spune:

    Foarte frumoase.Am cumparat si eu ieri ,din curiozitate,revista bucataria de azi.Pot sa zic ca imi plac enorm retetele de acolo.Te felicit pentru tot ceea ce faci!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Irina, nu iti recomand ciresele din dulceata pentru ca sunt foarte foarte dulci. Cel mai bine ar fi sa folosesti cirese proaspete sau din compot.

  21. Fana spune:

    Buna Laura, Am si eu 2 intrebari, crezi ca se potriveste reteta cu rubarba si daca se poate face in forma mare de tarta. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor