Chec cu nuci si malai


Chec cu nuci si malai – Reteta de chec

sectiune-chec-cu-nuci

Nucile imi plac la nebunie in orice reteta, dulce sau sarata, iar in acest chec cu nuci si malai, se simte pregnant gustul lor. Consistenta checului cu nuci este usor umeda si ramane neschimbata chiar si dupa 3 zile. Voi face un pandispan cu aceasta reteta pentru ca se taie perfect si are un gust absolut delicios si deosebit.

Ingrediente – Chec cu nuci si malai

  • 125 gr unt la temp camerei
  • 125 gr zahar pudra
  • 100 gr faina de malai fina
  • 75 gr faina
  • 70 gr nuci macinate
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 3/4 plic praf de copt
  • 3 linguri de vin alb
  • 1/2 fiola esenta migdale
  • 1 varf  cutit de sare

Mod de preparare

  • Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si un varf de cutit de sare pana cand obtinem o crema.

preparare-aluat-chec-nuci

  • Adaugam pe rand ouale si galbenusurile, mixand bine dupa fiecare ou si galbenus adaugat.
  • Amestecam malaiul cu faina, cu nucile macinate si  praful de copt. Adaugam mixul de faina peste crema de unt si amestecam cu grija cu o lingura de lemn.

preparare-chec-nuci

  • Vom obtine un aluat relativ compact in care vom adauga cele 3 linguri de vin si esenta de migdale. Amestecam din nou bine dar cu grija si punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu unt si faina.

aluat-chec-in-forma

  • Il coacem la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 30 minute.
  • Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma dupa care il rasturnam pe un platou, il pudram cu zahar pudra vanilat si il servim. Pofta buna!!

chec-nuci-felie

Sfaturi

  • Este indicat ca ouale sa fie la temperatura camerei ca sa nu se taie crema de unt in momentul in care le adaugam.
  • Daca mixati nucile la robot, amestecati-le cu 1 lingura rasa de zahar inainte de a le pune in robot.
  • Cu ingredientele de mai sus obtineti un chec pentru o forma cu fund rotund care este putin adanca. Daca il coaceti intr-o forma normala de chec de 30×11 cm, va sfatuiesc sa dublati cantitatile.

Reteta Laura Adamache

Print Friendly, PDF & Email

38 comentarii la “Chec cu nuci si malai

  1. Alina_Stefanescu spune:

    Si eu am facut aseara o prajitura cu blat de nuca si nu m-am abtinut sa nu gust din el, un coltisor,poate doua. Cred ca checul ti-a iesit foarte bun si am sa il incerc cu siguranta. Week-end placut!

    Alina

  2. elyda spune:

    chiar imi doream reteta unei prajituri cu malai…
    dar ce fac daca nu am vin alb, si nici de alt fel? merge si fara, sau il pot inlocui cu ceva?

  3. Anonymous spune:

    Buna seara doamna Laura am vazut prajitura dumnevoastra pe facebook si am si intrat repede aici sa vad reteta dupa cum arata sper ca este si foarte gustoasa,asa ca m-am hotarit sa o fac si eu miine familiei.
    Va multumesc mult ca postati mereu asemenea bunatati.Am sa va mai scriu dupa ce am facut prajitura .
    va multumesc mult si o seara placuta va doresc.
    olimpia

  4. Anonymous spune:

    Buna Laura.Apreciez mult retetele tale si nu ma pot opri de inghitit in sec cand postezi asemenea minunatii.Sigur nu esti vreo zana…..

  5. Anonymous spune:

    buna ,felicitari pentru tot ce postezi.
    Ma inspir de foarte multe ori de aici si pot sa spun
    ca totul este de bun gust si rafinament.
    La chegul acesta ai folosit malai fin ca o faina sau sin ala de mamaliga?

  6. clara spune:

    laura, am facut checul: extraordinar!
    dar mai extra este ideea ta cu blatul pentru tort, cu taiatul foarte usor, ai mare dreptate si merge cu o crema asamblat: alba alba alba;
    sau am in cap o crema cu mascarpone si frisca apoi ornat deasupra tot cu alb si presarata ciocolata topita!
    au mancat si cei mici ai mei; un deliciu!
    si totusi cred ca ouale cu untul se cam taie ( nu-s in relatie de omogenizare deloc) dar ai scris acolo jos niste ponturi si tare au fost bune.
    numai bine !

  7. Mihaela spune:

    Ei, Anonim, cum de mamaliga? Din faina de porumb se face mamaliga, adica din malai. Faina de malai e fina si usor galbuie. E pt. prajituri, ies niste fursecuri, wafe grozave. Scuza-ma, Laura, ca m-am bagat.

  8. Laura spune:

    Alina scumpa, ma bucur mult ca-ti place. Si eu ador nuca iar prajiturile cu nuci sunt preferatele mele.
    Pup cu drag!!

  9. Laura spune:

    Clara scumpa, ma bucur asa mult ca v-a placut!! Abia astept sa transform checul in pandispan. Mi se pare excelent aluatul pentru un blat asa ca sigur am sa-l fac cu prima ocazie. Cu crema alba iese superb!!!!
    Pup cu drag!!

  10. Laura spune:

    Olimpia draga mea, nu-mi mai vorbi cu dumneavostra ca ma simt batrana!!:)))
    Pup cu mare drag si ma bucur mult ca-ti place. daca-l incerci sa imi spui cum ti s-a parut!

  11. Laura spune:

    Anonim, iti multumesc pentru cuvintele tale.
    Pentru acest chec este bine sa folosesti un malai mai fin decat cel pentru mamaliga. Daca nu gasesti, pune malaiul pentru mamaliga intr-un robot si macina-l 1-2 minute.

  12. Laura spune:

    Mihaela draga mea, ai dreptate, la acest chec folosim faina de malai dar mai fina decat cea pentru mamaliga. Aici se numeste Fioretto si se foloseste mult pentru prajituri.

  13. Mihaela spune:

    O sa fac si checul asta, dar azi am mancat waffles cu faina de malai. Cat de bune… . Cu dulceata , nu de coji de portocale, ci de trandafiri. Italiencele fac prajituri acasa?

  14. Laura spune:

    Mmmmm, ce bunataturi ai papat!! Trebuie sa-mi iau si eu un aparat de waffles pentru ca am tot amanat dar acum mi-ai facut pofta si o sa merg sa cumpar.
    Italienele fac prajituri acasa dar mai rar decat noi.
    Pup cu drag!

  15. Anonymous spune:

    A iesit foarte bun si checul asta (nu eram sigura ce gust si textura va avea de la faina de malai). Ai dreptate cu ideea de a-l folosi drept blat de tort, e sfaramicios si mi se pare ca ar merge foarte bine cu o crema cu cacao. Oh, the possibilities…

    Laura, multumesc inca o data pentru o reteta deosebita,

    Miruna

  16. ioana.duma08 spune:

    Buna Laura
    Am facut si eu checul. Este bestial, neasteptat de gustos… un gust deosebit de interesant. Mulumesc mult pt retetele minunate care sunt o reala sursa de inspiratie si ajutor mai ales pt incepatoare si felicitari pt. blog.
    Te pup si tine-o tot asa.
    O zi buna

  17. ELMA spune:

    Interesante retetele de checuri cu dovleac si cu malai.trebuie sa fie bune si…frumoase!!!
    Dar forma de chec cu malai de unde ai cumparat-o?(daca poti furniza aceasta informatie)!
    Oricum… ai niste retete deosebite! Le ai de undeva, sau le inventezi tu?
    Una peste alta FELICITARI-tot ce faci imi place!

  18. roxana radulian spune:

    Draga, Laura, am incercat si eu acest chec la care mi-a tot stat mintea de cum l-am vazut la tine pe blog. Din pacate, am folosit malai grisat si cam trosnea un pic printre dinti. Vin alb nu aveam in casa, asa ca eu am inlocuit cu apa minerala. Data viitoare am sa macin un pic malaiul la robot si poate va iesi mai bun.
    Felicitari pentru blogul minunat!!!

  19. Laura spune:

    Miruna draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut!!
    O sa-l incerc neaparat in versiunea blat de tort si o sa va spun cum a iesit!!
    Pup cu drag!!

  20. Laura spune:

    Elma draga mea, iti multumesc mult ca iti plac retetele!!
    Forma de chec am cumparat-o din Italia de la un supermarket care se numeste Maury's.
    Reteta de fata este creatia mea, cap -coada. La inceput, prin 2008 cand am deschis blogul faceam retete gasite pe internet, carti de bucate sau reviste dar de in ultima perioada le modific foarte mult astfel incat as putea spune ca sunt ale mele.
    Te pupic cu mare mare drag si te mai astept pe la mine!!

  21. Laura spune:

    Roxana draga mea, si eu cred ca cel mai bine este sa macini un picut malaiul. La noi, malaiul are o granulatie mai mare care poate deveni deranjanta in prajituri de acest gen.
    Incearca totusi sa il faci cu vin alb sau chiar sampanie pentru ca va avea un gust absolut delicios!!

    Pup cu drag!

  22. raluca spune:

    buna seara!as dori si eu sa fac acest chec,dar nu am faina fina de malai decat cea obsnuita as putea sa o macin inainte sau cum sa procedez?

  23. raluca spune:

    doresc sa va mai intreb cum se pastreaza cel mai bine checul sau orice prajitura pt ca ea sa nu se intareasca ci sa ramana mereu macar vreo 3 zile?multumesc

    • Laura spune:

      Raluca draga mea, exista recipiente speciale de plastic cu capac care se inchid ermetic. Intr-un astfel de recipient se pastreaza foarte bine dar daca nu il ai, baga platoul pe care se afla checul sau prajitura intr-o punga de plastic si leag-o la gura.
      Se pastreaza perfect asa. Si painea o poti pastra la fel.
      Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor