Supa crema de rosii


Supa crema de rosii, o reteta de supa lejera si delicioasa

Supa crema de rosii
Supa crema de rosii, reteta de supa de vara cu rosii proaspete

Supa crema de rosii este, pentru mine si sotul meu, deliciul zilelor de vara. Acum doua saptamani mi-am cumparat o carte de bucate dedicata rosiilor. Pe langa faptul ca fotografiile iti taie pur si simplu rasuflarea, cartea este plina cu retete cu rosii absolut delicioase, practice si usoare. Prima pe care am incercat-o chiar in ziua in care mi-am cumparat cartea, este cea de supa crema de rosii. Va recomand sa incercati aceasta supa, cu rosii proaspete, naturale, pline de gust si parfum si sa o serviti cu o portie de crutoane.

Ingrediente – Supa crema de rosii

  • 1 kg pulpa de rosii
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 500 ml apa
  • 1 lingura de bulion
  • 2 ramurele de cimbru proaspat
  • 1-2 frunze dafin
  • 1 lingura rasa de faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Supa crema de rosii

  • Incercam sa folosim pentru aceasta reteta, rosii proaspete, cat mai mari, coapte foarte bine.

Supa crema de rosii-detaliu rosii coapte

  • Punem pe foc o oala plina pe jumatate cu apa, iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scunfundam rosiile pentru cca 30 secunde, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca putin. Le decojim, le curatam de bine de samburi si le taiem cubulete.
  • Topim untul intr-o oala, adaugam o ceapa si un morcov tocate marunt.
  • Cand ceapa devine translucida, adaugam faina si amestecam viguros ca sa nu se formeze cocoloase. Amestecam maxim 1 minut, pe foc mic, si avem grija ca faina sa nu se arda.
  • Adaugam pulpa de rosii, 500 ml apa in care am dizolvat 1 lingura de concentrat de rosii, cimbrul proaspat si 1-2 frunze de dafin,

Supa crema de rosii - mod de preparare

  • Acoperim oala cu un capac si lasam supa crema de rosii pe foc 20 minute, numarate din momentul in care incepe sa fiarba.
  • Stingem focul si eliminam foile de dafin. Pasam supa cu ajutorul unui blender.
  • Punem intr-un vas 200 ml lapte la temperatura camerei, turnam peste el 1-2 polonice de supa de rosii, amestecam bine si apoi adaugam laptele in oala de supa. Servim supa crema de rosii cu crutoane prajite in unt.
  • Este delicioasa! Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa crema de rosii
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)

24 comentarii la “Supa crema de rosii

  1. pansy spune:

    arata bine si suna bine reteta,am s-o incerc si eu,mama e mare fan supa de rosii(eu fac o supa crema de rosii dulce ).cred ca 1/8 lg cimbru uscat nu-i strica.am s-o incerc si am sa-ti spun.

  2. Andreea Alina spune:

    Este absolut delicios!!! Yammy Imi place la nebunie supa de rosii! Si pozele ca intotdeauna sunt excelente!

  3. Hosting Blog spune:

    Buna ziua,

    Doriti sa va mutati de pe platforma de hosting free pe una platita mult mai stabila ? Noi avem solutia! de la doar 10 lei pe luna + domeniu .info gratis!
    Stim ca toate blogurile bune sunt pe domeniu!

    O zi buna!

    PS: Daca va deranjeaza comentariul nostru legat de hosting, ne cerem scuze, si puteti sa nu il publicati.

  4. Laura spune:

    Ma bucur ca-ti place Pansy draga mea!! Nici eu nu cred ca putin cimbru ii modifica gustul. te pup si daca o incerci sa imi spui daca ti-a placut!

  5. Laura spune:

    Multumesc Bianaca draga!! eu acasa nu mancam deloc supa de rosii desi mama o gateste absolut excelent, doar ca nu eram mare fan rosii acum cativa ani. Te pupic si sper sa-ti placa daca o incerci!!

  6. Laura spune:

    Cristina scumpa, data viitoare sa stii ca ii pun cascaval pe deasupra. Acum multi ani mancam supa de vaca cu patratele mici de branza in ea. Era o nebunie!!
    Te pupic!

  7. Ionela spune:

    Laura, e minunata! Multumesc din suflet! Am facut-o in varianta de post si nu mi-am inchipuit ca poate iesi asa buna! E foarte fericita combinatia arome: dafin si cimbru (pe cel din urma l-am presarat deasupra, uscat, in bolul de servit), iar culoarea e de vis! Pacat ca am descoperit-o asa tarziu cand nu mai am rosii in gradina, dar o retin pentru la anul!

  8. cornelia spune:

    da iubita f buna supica am facut-o si eu in vara trecuta cu rosii de gradina, te pupic laura, esti o draguta,te urmaresc demult cu interes tineo tot asa

  9. Anonymous spune:

    draga Laura, am descoperit de curand blogul tau si papilele gustative au luat-o razna, iar supa asta a pus capac. asta pentru ca sunt o mare fana a supelor creme, a budincilor, in fine, a tot ceea ce e mancare cu textura omogena… :)) am sa "strecor" in meniu si supica de rosii si vin si eu cu sugestii pentru cititoare: rosiile se pot decoji foarte usor doar cu ajutorul unui cutit, fara a mai fi oparite; se trece cu partea netaioasa a cutitului pe toata suprafata rosiei ca sa se inmoaie si apoi se decojesc cu usurinta. si daca tot ai pomenit de rosiile bio, am remarcat ca toate pietele sunt bombardate de ROSII OLTENESTI care sunt foarte tuguiate la varf (si care sunt diferite de cele denumite "tzatza caprei"). din cate stiu, am vazut si la tv, si mi-a si spus cineva din domeniul plantelor, sunt rosii foarte indopate si acest "soi" e bine de evitat. acestea fiind spuse (scrise )iti multumesc pentru retete, tips-uri si spor in tot ceea ce faci!!!

  10. Miruna spune:

    am mancat acum cativa ani o supa de rosii dementiala in Amsterdam, de Anul Nou. De atunci tot incerc s-o recreez cu diverse retete de pe net, imi comand la restaurante, dar nu am gasit nimic care sa se apropie de supa aia…pana am incercat reteta ta! E foarte asemanatoare, si foarte buna!
    O fac deja a 3-a oara, dar pana acum nu am reusit s-o fac cu unt, sau nu am , sau uit de el si pun ulei 🙂 dar e buna si asa.

    • Laura spune:

      Miruna draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut supa! Este si supa noastra preferata de rosii si in timpul verii o fac foarte des. Incearca sa o pui si niste unt data viitoare sa vezi ce buna iese.
      Pup cu drag!!

  11. Alex spune:

    Voi incerca supa ta crema de rosii de indata ce gasesc rosii suficient de aromate la piata si voi reveni pentru a-ti impartasi impresii. Pentru ca este o supa-crema, sunt sigura ca e foarte buna si in sine, insa eu de regula pregatesc pentru supele de rosii cateva crutoane facute in casa, din felii de paine unse cu usturoi, ulei de masline si presarate cu putin cascaval, apoi taiate bucatele si date la cuptor.

    • Laura spune:

      Alex, si eu ador crutoanele si le pregatesc foarte foarte des pentru supe. Ma bucur tare mult ca iti place supa si astept sa imi spui cum a fost in caz ca o incerci.
      O zi excelenta sa ai!

  12. Retete Savuroase spune:

    Imi place foarte mult supa ta. Fac si eu destul de des. Poate stiati si voi dar nu strica daca va reamintesc. Rosiile contin licopen in cantitate mai mare daca sunt gatite. Acest compus natural previne aparitia cancerului de prostata. Cu cat gatiti mai des o astfel de supica, cu atat mai mult indepartati necazulrile de familia voastra.

  13. Marga spune:

    Acum am supa pe foc. Am modificat putin reteta ca nu aveam suficiente rosii proaspete. Dupa cum miroase cred ca rezultatul o sa fie savuros. Multumesc pentru reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor