Salata calda de creveti


 Salata calda de creveti, o reteta delicioasa pentru zilele calde de vara

Salata calda de creveti

Sambata am fost din nou la cules de mure si de hribi. Mure am gasit, dar hribii abia acum incep sa apara. Dupa ce ne-am intors din mica noastra drumetie,  ne-am oprit sa facem cumparaturile saptamanale. Am hotarat ca saptamana aceasta sa mancam cat mai mult peste si fructe de mare asa ca nu puteam sa nu cumparam si niste creveti pe care si eu si Cristi ii adoram pur si simplu.

Imediat  dupa ce ne-am intors acasa, gazda ne astepta cu o punga de pestisori pentru prajit. Am pus crevetii deoparte si am zis sa prajim pestii. Va spuns sincer si cu mana pe inima ca pesti mai oribili decat aia nu cred sa fi prajit vreodata. Pe langa faptul ca erau tare uratei, unii erau mici, gri, plati si cu ochii pe aceeasi parte (la noi se numesc parca orbeti) iar ceilalti mici si rosii si aveau capul bombat, aveau si un miros destul de neapetisant. Am avut impresia ca prajesc mal din balta, atat de urat mirosea in bucatarie. Am incercat sa-i  mancam, dar sincer nu se puteau manca. Intr-un final i-au mancat pisicile din curte si noi ne-am “consolat” cu o minunata salata calda de creveti. Reteta se prepara teribil de simplu si este exceptionala.

Ingrediente – Salata calda de creveti

  • 500 g creveti
  • patrunjel (5-6 fire)
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 pahar mic vin alb
  • 1 ardei mic iute rosu uscat

Mod de preparare – Salata calda de creveti

  • Punem la calit in ulei de masline cateva fire de patrunjel tocate marunt (cantitatea de patrunjel o hotarati dumneavoastra dar nu va sfatuiesc sa puneti foarte mult ca sa nu distrugeti gustul crevetilor), un catel de usturoi tocat si el marunt si un ardei mic rosu iute.

Salata calda de creveti

  • Le calim pentru cca 1 minut la foc mic pentru ca daca usturoiul se arde, uleiul va capata un gust amar, deci mare atentie sa nu-l ardeti.
  • Adaugam crevetii, care daca sunt congelati ii adaugati fara sa-i decongelati inainte, iar daca sunt proaspeti adaugati si jumatate de pahar de apa (cca 50 ml).
  • Dupa ce lichidul se va evapora, adaugam un pahar mic de vin alb.

Salata calda de creveti

  • In momentul in care vinul se evapora, stingem focul si ii servim alaturi de felii de lamaie.
  • Eu ii mananc astfel: ii curat de coaja, ii frec pe ambele parti pe felia de lamaie si ii mananc.

Salata calda de creveti

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata calda de creveti
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

21 comentarii la “Salata calda de creveti

  1. Anonymous spune:

    Eu, inainte de a-i gati, le indepartez complet coaja ca sa-i putem manca mai repede la cat de buni sunt! Dureaza mai mult, dar merita munca.
    O sa incerc si varianta aceasta – ii fac doar cu ulei de masline si mult usturoi si de asemenea ies deliciosi!

    Daniela

  2. Laura spune:

    Daniela scumpa mea, cand prajim crevetii este indicat sa ii lasam cu tot cu coaja. In felul acesta ferim carnea de contactul direct cu uleiul incins care ii taie foarte mult din savoare si suculenta. Daca ii prajim cu tot cu coaja, pe langa faptul ca raman suculenti, nu imprumuta decat cat este necesar din aroma celorlalte ingrediente.
    Te pupic cu mare drag si sper sa iti placa varianta asta de salata. Eu sunt indragostita de ea!!

  3. Alina Stefanescu spune:

    Draga Laura, cu reteta asta m-ai dat gata. Desi imi plac mult de tot crevetii nu am mancat nicioata o salata de creveti calda. Am sa o incerc pe aceasta cu siguranta pentru ca de cand am vazut-o mi-a ramas gandul la ea. Te pup si sa ai o saptamana buna! Alina

  4. Laura spune:

    Alina draga mea, salata asta e preferata mea!! Imi place enorm de mult si sincera sa fiu nu cred ca as putea sa ma satur vreodata de ea. Te pupic cu drag si sper sa iti placa daca o incerci!!

  5. ionela spune:

    Aveam in plan pizza ta de post cu rosii, dar am gasit azi creveti proaspeti si voi executa salata aceasta. Ma bucur nespus ca am aflat ca e mai bine sa ii las cu coaja ca dealtfel i-as fi curatat. Sunt sigura ca va iesi o nebunie! Te iubesc!

  6. Gratiela spune:

    Draga Laura,
    Tocmai am facut aceasta reteata,si crede-ma ca de astazi aceasta salata calda de creveti a devenit preferata mea!!!O ador,e divina!!!Iti multumesc ca ai impartasit cu noi aceasta delicioasa reteta!!! Te puuuup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor