Spaghete integrale siciliene


 Spaghete integrale siciliene cu masline, capere si ansoa

Spaghetti integrali

Spaghete integrale siciliene cu capere, ansoa, masline si rosii. Reteta italiana de paste, ingrediente si mor de preparare pas cu pas.

Spaghetele integrale sunt o mancare delicioasa si sanatoasa, perfecta atat pentru zilele calde de vara, cat si in sezonul rece. Eu le fac foarte des vara, cand caldura nu ma prea lasa sa petrec mult timp in bucatarie. Spaghetele integrale au intrat in bucataria mea relativ recent. Pana de curand pastele din faina de grau dur erau preferatele noastre, asta pana intr-o zi cand am zis sa incerc si pastele integrale. Putin spus bune, au gustul acela rustic tipic fainii integrale si se potrivesc de minune cu sosurile pe baza de rosii. Reteta de astazi este simpla, in general retetele de paste sunt asa, dar pe langa simplitatea modului de preparare, spaghetele integrale siciliene sunt foarte sanatoase si gustoase.

Spagehete integrale siciliene – Ingrediente (4 persoane)

  • 400 g spaghete integrale
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 fileuri ansoa sarate in ulei
  • 2 lingurite capere
  • 1 catel usturoi
  • 50 g masline negre
  • 50 ml vin alb demisec
  • 300-400 g rosii intregi conservate/suc de rosii
  • 1 ardei iute mic uscat
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingurita busuioc proaspat
  • 50-60 g parmezan ras

Spaghete integrale siciliene – Mod de preparare

  • Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta pe foc mic. Adaugam usturoiul necuratat, dar zdrobit si ardeiul iute uscat.  Le sotam cca 1 minut, apoi le scoatem din tigaie si le aruncam. In acest fel uleiul din tigaie va avea un gust usor picant si aromat.

Spaghetti integrali

  • Punem in uleiul aromat maslinele taiate rondele, caperele desarate si bucatelele de ansoa tocate marunt.

Spaghetti integrali

  • Le sotam pe foc mic pentru 2-3 minute, apoi adaugam vinul alb si lasam pana se evapora complet. Adaugam rosiile tocate in bucatele mici, patrunjelul si busuiocul tocate marunt. Lasam sosul sa fiarba cca 10 minute.

Spaghetti integrali

  • Umplem o oala cu apa si o punem pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare si pastele. Fierbem pastele conform ingredientelor de pe cutie.

Spaghetti integrali

  • Cand sosul este gata (cam 10 minute), adaugam pastele fierte si scurse (nu aruncam inca apa in care au fiert pastele integrale) si amestecam bine pe foc pentru cateva minute. Daca sosul este prea dens, adaugam 1/2 polonic din apa in care au fiert pastele. Cand pastele au absorbit tot sosul, stingem focul.
  • Gustam spaghetele integrale cu parmezan ras si, daca dorim, cu putin patrunjel proaspat tocat pe deasupra.

Spaghetti integrali

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Spaghete integrale siciliene
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

28 comentarii la “Spaghete integrale siciliene

  1. kittytweedy spune:

    Arata senzational! De multe ori e o provocare sa gasesti retete care sunt si delicioase,sanatoase si usoare in acelasi timp.Usor de facut si usor pentru organism.

  2. Vicky spune:

    Arata asa de bine ca mai zapacit cu atatea bunatati, felicitari ai un blog minunat, am de unde ma tot inspira, te astept cu un premiu si o mica leapsa pe blogul meu, pupici.

  3. Adina spune:

    Tocmai ma gandeam ce as putea gati azi si sa nu-mi ia timp mult…Chiar acum ma duc la cumparaturi si dupa voi pune in aplicare super reteta ta ;))

  4. Alina Stefanescu spune:

    Draga Laura, aseara am incercat pastele tale si au fost foarte bune. Sincera sa fiu nu prea eram fan capere, mi se parea ca au un gust prea intepator, prea intens, dar aseara am devorat 2 portii. Am pus ceva mai multa ansoa, pentru ca imi place la nebunie si a iesit delicios. Diseara am sa fac sirop de capsuni dupa reteta ta de sirop de cirese si poate peste cateva saptamani punem impreuna niste muraturi.
    Te pup si un week-end placut.

  5. Gabriela spune:

    Excelenta reteta! Am facut-o aseara si este minunata. Doar ca nu am pus ansoa. Demult vroiam sa gasesc un sos ca lumea de paste si acum l-am gasit. Un gust perfect. Numai asa fac pastele de acum incolo. Multumesc mult! Si imi place foarte mult blogul! Numai bine!

  6. Laura spune:

    Ce cuvinte minunate draga mea Clara!! Nu stiu cat le merit dar iti multumesc tare mult!! Te pupic cu drag si ma bucur mult ca iti place reteta!!

  7. Laura spune:

    Kitty scumpa ai descris perfect reteta, e delicioasa, rapida si sanatoasa. Mie pastele integrale imi plac tare mult pentru ca au un aspect si un gust rustic. Tare bine ma simt dupa o portie de spaghetti integrale. Pupicei cu drag scumpa si ma bucur ca iti place reteta!!

  8. Laura spune:

    Bianca draga mea am fost 4 persoane la masa si in 15 minute nu mai exista nici urma de spaghetti. Te pupic si ma bucur ca iti plac.

  9. Laura spune:

    Vicky scumpa mea draga tare ma bucur ca iti plac retele mele. Te pupic cu mare mare drag si multumesc pentru premiu draga mea!!

  10. Laura spune:

    Adina draga mea sper tare mult sa-ti fi placut pastele in caz ca le-ai incercat. Te pupic cu drag si sa va fie de bine!!

  11. Laura spune:

    Alina draga mea nici lui Cris nu ii plac caperele dar in paste le-a mancat cu foarte mare placere. Plus ca daca se spala putin inainte parca le mai dispare din gustul intepator. Tare ma bucur ca ti-au placut draga mea si astept sa imi spui cum ti-a iesit siropul daca l-ai incercat. Te pupic cu mare mare drag!!

  12. Liana Mitroi spune:

    Buna !

    Ti-am citit absolut tot blogul … reteta cu reteta si am ramas impresionata ! Imi place la nebunie si imi pare atat de rau ca s-a terminat.
    Abia astept sa gatesc si eu din retetele postate de tine aici.

    Multa bafta in continuare
    Liana Mitroi

  13. Laura spune:

    Bine ai venit Liana draga mea si multumesc mult ca ti-a placut ce ai gasit la mine pe blog. Astept cu mare drag sa incerci din retetele de aici si sper sa fii multumita de rezultat!! Te pup si te mai astept pe la mine!

  14. Anca spune:

    Nu am gasit niciaieri, sau nu am stiut unde sa caut, locul pentru comentarii generale. Tinand ca asta vrea sa fac… Sunt novice in ale bucatariei, dar datorita retetelor tale, am prins un pic de curaj. Si pozele sunt super! Asa ca, multumesc!

  15. Rosenau spune:

    Draga Laura imi plac f mult retetele tale in mare parte le am facut dar tu ca persoana esti extraordinara astept intotdeauna cu nerabdare retete noi multumesc Anika

  16. Diana spune:

    Ce bine arata !
    In plus imi place foarte mult acest site, am dat de el de cateva zile si tot incep sa fac chestii de pe aici 🙂

    L-am pus la favorite !
    O zi frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor