Tagliatelle cu caracatita


 

Cred ca este pentru prima data cand timp de o saptamana nu am postat nimic, exceptand perioadele de vacanta bineinteles, dar am avut o saptamana tare incarcata si desi am gatit nu am apucat sa fac nici o poza. Astazi am primit doua caracatite micute si mi s-a facut pofta de tagliatelle proaspete cu caracatita. Am profitat de timpul oarecum liber pe care l-am avut la dispozitie si am facut rapid si niste poze.

Tagliatelle cu caracatita

Ingrediente:

1 caracatita (600-700 gr)

1 foaie de dafin

suc de la jumatate de lamaie

tagliatelle sau alt tip de paste

suc de rosii

1 catel usturoi

1 pahar mic de vin alb

sare

Punem caracatita intreaga la fiert impreuna cu sucul unei jumatati de lamaie si o foaie de dafin. Daca dorim ca tentaculele sa se increteasca, in mometul in care incepe apa sa fiarba, ridicam caracatita din apa cateva secunde si apoi o scufundam la loc.Facem operatia asta de 3-4 ori. O fierbem 40-60 minute in oala acoperita cu capac.

Dupa ce caracatita este complet fiarta, o trecem sub jet de apa calduta si o curatam de pelicula inchisa la culoare dupa care o taiem in bucatele mici.

Punem 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie (eu folosesc la paste un wok) adaugam un catel de usturoi necuratat dar crestat la mijloc si lasam 1 minut usturoiul la calit dupa care adaugam feliutele de caracatita.

Tagliatelle cu caracatita

Le lasam cam 5 minute la calit, timp in care punem pastele la fiert. Aruncam catelul de usturoi si adaugam in wok un paharut mic de vin alb.

Amestecam, iar in momentul in care alcoolul este evaporat, adaugam jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu cateva linguri din apa in care fierb pastele.

Dupa ce sosul se ingroasa putin adaugam pastele in wok, amestecam bine, le mai lasam cam 5 minute pe foc dupa care le servim.

Tagliatelle cu caracatita

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

22 comentarii la “Tagliatelle cu caracatita

  1. Lia spune:

    Laura,

    Am avut de multe ori ocazia sa mananc caracatita,dar nu am avut curaj 🙂
    Dar de la tine as gusta cu placere o portie.

  2. Laura spune:

    Lia draga mea cu mare drag te-as servi cu o portie!! Eu ador caracatita si as manca-o in orice combinatie. Incearca macar o data pentru ca este foarte buna. Te pupic!!

  3. Laura spune:

    Antzu scumpa am facut pozele intr-o viteza atat de mare incat ma mir ca au iesit!! Te pupic si multumesc mult ca iti plac!!

  4. Ina spune:

    Recunosc ca nu am incercat pana acum caracatita, desi am avut cateva ocazii. Arata apetisant si o ortie nu as refuza 😛

  5. Elena Toma spune:

    Laura, eu ma mancat o singura data si nu mi-a placut… Dar, probabil ca daca ar fi fost facuta asa, ar fi fost mult mai buna. Imi va trebui mult curaj sa mai incerc a doua oara, desi reteta asta ma tenteaza teribil! Felicitari!

  6. strumfa spune:

    ….mmm..suna delicios si arata la fel…De cate ori intru pe blogul tau mi se face tot mai dor de Italia!
    P.S. Imi place mult noua fata a blogului tau!

  7. Laura spune:

    Ina draga mea mie imi place mult caracatita si tare mult mi-ar place sa te pot invita la o portie mare de tagliatelle. Te pupic cu drag si ma bucur ca iti place reteta.

  8. Laura spune:

    Elena scumpa mea sa stii xca nici mie nu mi-a placut prima data. Imi amintesc ca am mancat-o prima data, tot in Italia, sub forma de salata dar era inecata in maioneza si nu mi-a placut. Dafinul taie foarte mult din gustul specific si capata o aroma deosebita. Te pupic cu mare drag si daca o incerci sa imi spui cum ti s-a parut.

  9. Laura spune:

    Strumfa draga ma bucur mult ca iti place reteta si noua tema a blogului. Te pup si sper sa le incerci pentru ca sunt tare bune.

  10. ama spune:

    Laura draga arata incredibil!

    Noi suntem mari fani fructe de mare, dar deocamdata acasa am pregatit doar calamari si creveti, dar pun si eu mana sa fac si caracatita 🙂

    te pup dulce!

  11. Andra spune:

    Iammm… De mult caut o reteta buna de caracatita 🙂 Eu mor dupa fructele de mare … stiu sa fac creveti si scoici si intotdeauna am vrut sa gatesc si caracatita asa ca voi incerca reteta ta cu drag. Mercic :* Arata foarte bine! Iar pozele ti-au iesit super!

  12. Laura spune:

    Ama scumpa mea si noi suntem maaaaaaari fani fructe de mare si incercam sa mancam cat mai des chiar daca nu costa tocmai putin. Foarte bine se impaca pastele cu caracatita. Sper tare mult sa iti placa draga mea.
    Pupicei cu mare drag!!

  13. Laura spune:

    Andra draga mea ma bucur mult ca esti fan fructe de mare. Si eu le ador si creveti cred ca as manca zilnic daca as putea. Sunt preferatii mei. Te pupic si daca incerci pastele sa imi spui daca iti plac.

  14. dana isaila spune:

    Buna! spune-mi te rog ce as putea sa folosesc in loc de caracatita proaspata?
    un amestec de fructe de mare ar fi ok?
    sau caracatita congelata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor