Lapte Condensat Indulcit


Lapte condensat indulcit – Retete Culinare

Lapte condensat indulcit pe farfurie

Am gasit in urma cu ceva vreme pe un site american aceasta minunata reteta de lapte condensat indulcit. Spre deosebire de cealalta reteta de lapte condensat , reteta aceasta se face mai simplu si are o consistenta foarte cremoasa. Este a patra oara cand o fac si se mentine excelent in frigider pentru 2 saptamani.

Lapte condensat indulcit – Ingrediente

  • 260 ml apa clocotita
  • 6 linguri unt topit
  • 200 g lapte praf
  • 360 g zahar

Lapte condensat indulcit – Mod de preparare

  • Ne trebuie neaparat un robot ca sa obtinem un lapte condensat cremos si fara cocoloase. Daca nu dispunem de un robot de bucatarie, putem incerca sa facem laptele condensat cu un blender sau cu mixerul, numai ca nu va iesi cremos imediat, ci doar dupa ce il tinem la frigider pentru cateva ore unde se va intari putin.
  • Bagam toate ingrendientele in robot si mixam la viteza maxima pentru 1 minut (daca mai este nevoie mai putem adauga 1 lingura de lapte praf astfel incat in momentul in care iese din robot, sa aiba o consistenta asemanatoare unei creme) dupa care punem laptele condensat in borcan si pastram la frigider.

Detaliu preparare lapte condensat indulcit

  • Are o consistenta cremoasa si este delicios.

Lapte condensat indulcit

 Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Lapte Condensat Indulcit
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

71 comentarii la “Lapte Condensat Indulcit

  1. Laura Blaauwiekel spune:

    Laura eu nu inteleg ceva….la ingredinete ai
    6 linguri unt topit
    clocotita
    200 gr lapte praf

    Ce vrei sa spui cu clocotita? 6 linguri unt clocotit??

  2. Laura spune:

    Draga Laura multumesc mult ca mi-ai atras atentia. Am corectat acum. Este vorba despre 260 gr apa clocotita. Te pup!!

  3. Mariana spune:

    Ce bine ca!!!Laura esti grozava,o data pentru reteta pe care negresit o fac,a doua oara pentru prezentare e f.reusita!Te pup!

  4. Narnia spune:

    Foarte faina si simpla reteta asta, draga Laura. Iar fotografiile, ca intotdeauna, superbe ! Multumesc pentru reteta, cu siguranta o sa-mi fie de folos. O zi frumoasa !

  5. Roz_bonbon spune:

    Laura, atat de simplu? Oau, o fac si eu numaidecat 🙂 Te pup si te imbratisez pentru aceasta super reteta rapida! Te anunt de cum am incercat-o 🙂

  6. Laura spune:

    Cccris draga mea nu rad deloc pentru ca si eu am devenit fan lapte condensat relativ curand. Se poate folosi la foarte multe dulciuri. La mine pe blog fasesti negresa cu inima de cocos care este absolut minunata si ti-o recomand din toata inima: Aici:

    Pupicei cu drag!!

  7. Laura spune:

    Mariana scumpa mea tare ma bucur ca iti place reteta. E atat de simpla ca nu cred ca avem nevoie de mai mult de 2-3 minute sa o executam. Pupicei cu drag!!

  8. Laura spune:

    Betty draga mea frumoasa e simpla simpla si buna rau. Eu de data asta l-am facut pentru ca am in plan niste gogosi bunute foc cu lapte condensat dar sper sa apuc pe luni sa le fac. Oricum scumpul meu sot a degustat destul de mult aseara asa ca o sa mai fac o tura pentru ca nu imi ajunge pentru gogosi. Pupicei si sa-mi spui cum ti-a reusit!

  9. Laura spune:

    Reka draga mea iti spun sincer ca si eu cand facut prima data reteta nu imi venea sa cred cat se face de simplu. Te pupic si daca o incerci astept sa imi spui cum ti se pare.

  10. LLAAVVIINNIIAA spune:

    Minunata prezentare! Super reteta!!! Nu gaseam si pace lapte condensat aici in provincie.
    In sfarsit vine si randul negresei ci inima de cocos.

    Numai bine!

  11. Amalia spune:

    Multumesc draga Laura pentru aceasta reteta, sper sa imi iasa la fel de bine cum arata laptele condensat din pozele tale! Te imbratisez!

  12. Laura spune:

    Lavinia draga mea sa stii ca nici aici nu se gaseste decat fooooarte rar si doar intr-un lant de magazine german, Lidl. Te pupic si sper sa iti fie de folos si daca faci prajiturica sa imi spui cum ti s-a parut. Weekend minunat draga mea!

  13. Laura spune:

    Cris scumpa nu merge sa il folosesti simplu ca crema pentru torturi pentru ca are un gust destul de decis dar exista o multime de creme pe baza de lapte condensat pentru torturi. Una dintre cele mai bune creme pt torturi este: 500 gr mascarpone, 170 gr lapte condensat, 250 gr frisca. Toate ingredientele sa fie foarte reci. Mixezi un picut mascarponele apoi incepi sa adaugi cu fffff mare atentie laptele condensat iar la sfarsit adaugi frisca mixata si amesteci cu grija de jos i sus. Se poate folosi in aluaturi, ca in negresa cu inima de cocos de la mine de pe blog dar se pot face inghetate, bomboane, biscuiti, etc. O sa vin cu mai multe retete pe baza de lapte condesat, promit. Chiar astazi am in plan un dulce si daca am timp, il postez putin mai tarziu. Te pupic cu mare drag!!

    • elena spune:

      Buna Laura,
      urmaresc blogul tau de multa vreme si esti o adevarata sursa de inspiratie pentru mine. Vreau sa-ti multumesc mai ales pentru aceasta crema pentru tort, pe care sunt tare fericita ca am gasit-o (asa ascunsa prin comentarii). Am pregatit un tort cu ea si a iesit absolut minunat! Mi-a placut gustul, textura, totul… Am pus reteta aici: , pe blogul meu (tinerel, abia ce a facut un anisor, dar sper sa creasca mare si sa ajunga la varsta blogului tau)

  14. Anonymous spune:

    Am o nelamurire de fapt doua..zahar pudra sau tos..si daca e necesar zahar pudra -cel din comert sau rasnit in casa..ai un blog minunat am incercat multe retete de-ale tale iar acum mi-ai facut o pofta teribila cu gogosile cu lapte condensat…ANA

  15. Laura spune:

    Draga Ana bine ai venit si ma bucur mult sa aud ca ai incercat din retete. La reteta asta folosim zahar tos pentru ca in contact cu apa fierbinte se topeste. Sper sa incerci gogosile pentru ca sunt bune bune. Te pup!!

  16. DiAnais spune:

    Ma gandesc la reteta asta de cand ai postat-o si aseara am reusit in sfarsit sa-m fac timp sa o pregatesc. E extrem de simpla si foaaaaarte buna! Prietenul ma batea la cap de ani de zile ca el manca lapte condensat cand era mic si ca ar mai manca dar nu se mai gaseste…etc. A fost foarte incantat! Ne-a placut la nebunie.
    Multumesc pt reteta :*.
    Totusi, mie nu mi-a iesit asa de tare. Era groasa dar nu intr-atat incat s-o pun in forme ca pe frisca asa cum ai facut tu. Oare de ce?

  17. Laura spune:

    Diana draga tare ma bucur ca l-ai incercat si ca v-a placut. Referitor la consistenta, l-ai facut la blender sau la mixer? Eu l-am facut in paharul de sticla al robotului si cred ca din cauza ca e ingust si l-am mixat la 1000W s-a umflat si s-a intarit imediat dupa ce l-am scos din robot. Daca il mai incerci, lasa-l 2-3 ore la frigider si o sa vezi ca se va intari sigur sigur. Pupicei cu mare drag!!

  18. denisa M spune:

    Superba reteta. Am asteptat de mult asa o reteta:simpla,fara riscuri si buna…
    Bineinteles ca am sa o prepar si eu pe langa multe alte retete de pe seit-ul tau,dar am o intrebare?
    Se poate ca in locul untului sa se foloseasca margarina?

  19. DiAnais spune:

    L-am facut in blender dar nu cred ca al meu este atat de puternic. E adevarat ca dupa ce a stat la frigider s-a intarit dar nu arata asa frumos ca al tau. Poate a fost altfel de lapte praf. Oricum, delicios! 🙂

  20. Roz_bonbon spune:

    Laurici, te pup dulce! La fel de dulce ca si acest lapte condensat 🙂 E o minunatie! Am pus si 2 stropi de esenta de vanilie si a iesit o delicatesa… Doar ca si eu am patit intocmai ca si DiAnais, e putintel cam moale, dar atata bai sa fie.
    Te pup si iti doresc un week-end minunat!

  21. Laura spune:

    Diana scumpa s-ar putea sa fie de la lapte. Oricum tare ma bucur ca ti-a placut si am sa scriu si in reteta ca se mai pot adauga 1-2 linguri de lapte praf in caz ca iese mai lichid. Pupicei si weekend minunat iti doresc!!

  22. Laura spune:

    Pupicei dulci Betty scumpa mea. deci si tie ti-a iesit mai molcut o leaca. Merg acusic sa scriu ca se mai poate adauga laptic in caz ca iese mai lichid. Eu laptele praf il am din Germania si ma gandesc sa nu fie usor diferit fata de al nostru. Puuuuup iubita si tare ma bucur ca ti-a placut!!!

  23. margret spune:

    am si eu o nelamurire…am citit si comentariile, dar nu am gasit raspuns la dilema mea: 260 gr sau ml? sper sa nu para stupida intrebarea mae , dar de 8 martie vreau sa fac negresa cu inima de cocos si vreau sa iasa perfect… multumesc…

  24. Laura spune:

    Margret nu pare deloc stupida intrebarea ta pentru ca de obicei lichidul se cantareste in litri numai ca eu l-am cantarit intodeauna in grame si nu am avut niciodata probleme. Deci este vb de 260 gr. Sa imi spui cum ti-a iesit negresa. Te pup!!

  25. margret spune:

    l-am facut si a iesit foarte fin si cremos, insa nu asa spumos ca al tau deoarece nu am blender performant. a fost asa de bunnnn… cu siguranta il voi face din nou, foarte curand.

    o zi frumoasa iti doresc

  26. Laura spune:

    Draga mea Margret tare ma bucur ca ti-a placut. Ma gandesc ca din cauza vitezei robotului iese atat de spumos pt ca si eu mai demult l-am facut la mixer si nu a iesit atat de spumos. Dar tot bun a fost, indiferent de aspect. Te pupic si multumesc ca l-ai incercat!!

  27. Anonymous spune:

    Felicitari pentru blog, imi plac foarte mult retetele (si pozele) tale.
    As avea si eu o intrebare: pot folosi laptele condensat astfel preparat, pentru a face dulce de leche? Multumesc. Pupici dulci!

  28. Laura spune:

    Multumesc mult Anonim!! Nu am incercat niciodata sa fac dulce de leche din laptele facut in casa dar cred ca ar iesi. Am sa incerc cu siguranta sa fac dulce de leche din el si daca iese iti spun. Te pupic!!

  29. Anonymous spune:

    Am gasit lapte condensat dulce la noi la cutie de 397 ii zice DeLatte. De la Sardes Trade and Industry. Cei nasol trebuie sa iti iei 48 de bucti ca atata are un bax.
    Daca va intereseaza sunati la 0744331698

  30. Diana Gradinaru spune:

    Laura, am o mare rugaminte. Nu am cantar de bucatarie si te-as ruga sa imi spui cati ml inseamna 260 gr de apa? Pentru restul folosesc o cana gradata f utila. Reteta este minunata si as vrea sa o fac azi sau maine. Multumesc

  31. Diana Gradinaru spune:

    Multumesc. Cumparat lapte praf. Vineri cred ca pun in aplicatie. Am de gand sa fac dulce de leche (sper ca iese din el, nu?), negresa ta cu inima de cocos si gogsi cu lapte condensat :)) Am planuri mari. Felicitari pentru blog 🙂

  32. Diana G. spune:

    Tomorrow is the big day 🙂 O ultima intrebare 😀 Am dreptate ca iese circa 820 gr de dulce de leche din aceasta reteta? Iarta-ma ca sunt pisaloaga 🙂

  33. Laura spune:

    Diana scumpa, nu stiu exact ce cantitate de dulce de leche iese din laptele condensat pentru ca nu am incercat niciodata sa fac. Eu fac dulce de leche din lapte, zahar si bicarbonat sau eventual din lapte condensat la conserva care se fierbe in conserva complet acoperita de apa.
    Eu fac asa dulcele de leche: pui 1 l de lapte pe foc mic si cand este caldut adaugi 250 gr zahar si optional 1 baton de vanilie taiat pe lungime. Dupa ce zaharul se topeste, adaug 1 gr de bicarbonat (un varf de cutit) si amestecm bine. Las sa fiarba pe foc mic cca 2-3 ore pana ce laptele capata o culoare bej si se transforma in crema. Sting focul, las sa se raceasca putin si apoi il pun in borcan. Se pastreaza cca 2 saptamani in frigider.
    Daca vrei 820 gr de dulce de leche, te sfatuiesc sa faci reteta de mai sus din 2-3 l de lapte.
    Nu stiu sincer daca iti iese dulce de leche din laptele condensat de mai sus pentru ca este dens si nu stiu cum l-ai putea fierbe.
    Pup si sa-mi spui ce ai facut pana la urma!

  34. Diana Gradinaru spune:

    Draga Laura, am facut azi dimineata laptele condensat. Molcut. Am mai pus lapte praf dar tot molcut. Nu-i bai. O parte e pe foc pe dulce de leche si o parte la frigider la pastrare. Din dulce de leche mi s-a cerut sa fac niste brownie bune rau (cel putin asa par) de pe site-ul unui englez. Daca te intereseaza, iti dau linkul. Din restul voi face fie negresa fie gogosile tale 🙂 Te tin la curent!

  35. mena spune:

    Astazi am facut lapte condensat dupa reteta ta si sunt foarte multumita si tot astazi am facut si dulce de leche tot dupa reteta ta de mai sus care i-o recomandai Dianei si sunt foarte incantata de cum a iesit.Multumesc frumos,draga mea >:D<

  36. maria spune:

    Seara buna! Laura pot folosi laptele condensat obtinut dupa reteta aceasta la cea mai recenta reteta de a ta de cozonac? Multumesc!

  37. Roxana spune:

    Buna! As vrea sa umplu cu o crema (lapte condensat + nuci pisate) niste cornete….si as avea 2 intrebari: in loc de apa pot folosi lapte ?….si a doua: cat timp se poate pastra la frigider produsul? multumesc

    • Laura spune:

      Roxana, draga mea, din pacate nu poti folosi decat apa fierbinte la aceasta reteta. Nu garantez ca va iesi la fel daca vei folosi lapte.
      Laptele condensat se pastreaza cca 2 saptamani in firigider.
      Pup cu drag!!

  38. dana spune:

    care din cele doua retete de lapte condensat e mai buna la gust si eventual care merge mai bine la kinder felie cu lapte? multumesc.

    • Laura spune:

      Daniela, draga mea, nu este nici o eroare in reteta. Consistenta finala se pare ca tine de robot.:(( Eu am folosit paharul acela inalt in care de obicei se fac sucurile de fructe. Robotul meu este unul destul de puternic (1000W) si din cauza ca l-am mixat la viteza maxima, consistenta a fost asemanatoare unei creme. Incearca, daca vrei sa-l refaci, sa folosesti vasul in care faci sucul de fructe si foloseste viteza maxima a robotului. O sa vezi ca iese crema crema.
      Pup cu drag!

  39. ileana spune:

    Laura, eu l-am facut in blender dar mi-a ramas moale si a doua zi !? Trebuia sa il las mai mult de 1 minut ?? Este moale si curge iar eu am vrut sa il folosesc ca si decor, asa cum apare in foto. Nu inteleg ce sa fac, sa il mai pun in robot ?? Multumesc.

    • Laura spune:

      Ileana, draga mea, daca il mai incerci, mai adauga cateva linguri de lapte praf. Este posibil ca laptele folosit de tine sa absoarba lichidul intr-un mod diferit de laptele folosit de mine.
      Te pup cu drag!

  40. ana spune:

    se da urmatoarea situatie: sunt diabetica si alergica la lactoza. am luat un lapte fara lactoza, si am indulcitor de tip praf pentru diabetici de la sly, merge oare sa fac?

    • Laura spune:

      Draga mea, tare mult mi-as dori sa te pot ajuta cu un raspuns, dar, din pacate, nu stiu daca iese cu indulcitor si lapte fara lactoza.
      Daca il incerci, te rog mult sa imi spui cum a iesit.

  41. Ileana spune:

    Laura, reteta de lapte condensat este pur si simplu DELICIOASA !! Multumesc ca ne-ai impartasit-o! Dupa 3 incercari mi-a iesit si mie consistenta din foto. Cred ca reusita difera in functie de tipul de lapte praf folosit. Eu am folosit lapte praf dr.oetker si am pus doar 190 gr.apa fierbinte, astfel a ramas la o consistenta densa si pina a doua zi, in frigider s-a mai intarit! Oricum, din incercarile ….nereusite am facut o crema delicioasa adaugand putina gelatina dizolvata si apoi frisca, deci au fost cu folos … 😉
    Multumesc.

    • Laura Adamache spune:

      Doinita, daca in reteta de glazura oglinda se afla si laptele condensat indulci, atunci da, poti folosi aceasta reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor