Ciorba de legume dietetica


De doua saptamani m-am apucat serios de sport si automat am inceput sa gatesc mai dietetic. E a doua oara cand fac ciorbita asta in aceste doua saptamani si pe langa faptul ca este delicioasa, este foarte satioasa si sanatoasa,

Ciorba de legume dietetica

Am folosit urmatoarele legume pentru aceasta ciorba:

1 broccoli, 1 varza, 5 cartofi,

Ciorba de legume dietetica 012-horz

orez rosu si alb (cca 150 gr), linte (cca 150 gr),

Ciorba de legume dietetica

  4-5 morcovi, 1 ardei mic iute uscat,

Ciorba de legume dietetica

 apa, 2 linguri ulei masline, sare, bors/suc de lamaie

Spalam orezul si lintea in cateva ape dupa care le lasam intr-un vas cu apa pana curatam legumele. Taiem patratele cartofii, morcovii feliute, varza o tocam marunt si desfacem broccoli in buchetele mici. Intr-o oala incapatoare punem cartofii, morcovii, orezul si lintea scurse si trecute inca o data printr-un jet de apa, varza tocata, ardeiul iute sfaramat si acoperim cu apa. Punem oala pe foc mediu si acoperim cu capac. Cand legumele sunt semi fierte adaugam buchetelele de broccoli si lasam pana toate rezulta bine fierte. La sfarsit potrivim ciorba de sare, adaugam bors sau suc de lamaie si doua linguri de ulei de masline. Servim cu pofta!

Ciorba de legume dietetica

Print Friendly, PDF & Email

16 comentarii la “Ciorba de legume dietetica

  1. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    asta este o Ciorbä minunatä.Sie eu fac asa ceva des de tot , pentru cä Fetele mele cer..
    Este o Supä cu valoare mare Nutritivä. Vaitamine cit duce Trenul , Arome feine, ce mai vrei…
    Minunat

    Cu drag Jacob

  2. dana spune:

    ce bine arata! aici nu am vazut orez rosu, dar la bob seamana cu ala salbatic, oare e acelasi? stiu ca e ff hranitor.
    btw: cumparat mierea de manuka! fetita mea e foarte incantata de aditia asta la dieta.

  3. Elena Toma spune:

    Mi-nu-na-ta! Am silabisit, nu pentru ca nu stiu sa scriu, dar m-a impresionat si emotionat cat de frumos ai tratat "modesta" supa. Ai transformat-o din cenusareasa in printesa!

  4. Amalia spune:

    Uite cum o banala ciroba de legume poate fi o bunatate apetisanta, placuta ochiului. Felicitari pentru prezentare! Pozele sunt profi:) Oare aici am sanse sa gasesc orez rosu? Noi, in timpul posturilor, mancam numai legume. Voi face chiar vineri aceasta ciorbita chiar si fara orez rosu… Cu mult drag te sarut si iti doresc un an binecuvantat!

  5. Diana Didona spune:

    Am mancat recent o astfel de supa lm mama mea – cu varza rosie, dar fara brocoli, si cu cateva fasole boabe. Fiecar eface cu ce are. Mama o numeste supa elvetiana, ca acolo a invatat sa o faca. Ideea e de a se pune la fiert ceva cereale – orez, griu si/sau leguminoase si tot felul de legume. E tare buna si e si mai buna daca se serveste cu cubulete mici de cascaval.

  6. Laura spune:

    Hallo Jacob,

    Cat ma bucur ca ai trecut pe la mine!! Ai dreptate in legatura cu ciorbita asta. este extrem de sanatoasa si foarte foarte gustoasa.

    Cu draga,
    Laura

  7. Laura spune:

    Draga Dana sunt mai multe tipuri de orez rosu dar eu de data asta am folosit orez salbatic. Daca nu ai orez rosu pune cu incredere orez normal, alb. E la fel de buna, garantez. Te pup si tare ma bucur ca ai cumparat mierea de Manuka.

  8. Laura spune:

    Cat de frumoase sunt comentariile tale draga mea Elena! Iti multumesc din inima pentru cuvintele tale calde draga mea!! Te imbratisez cu drag si o saptamana minunata iti doresc!

  9. Laura spune:

    Draga mea Amalia cat ma bucur ca iti place ciorbica asta. Chiar daca nu ai orez rosu, merge de minune si cu orez alb. Am facut-i si cu orez alb si este nemaipomenita. Daca o incerci sa-mi spui cum ti s.a parut!! Te pup!

  10. Laura spune:

    Diana draga sunt convinsa ca e minunata cu fasole boabe si tare as fi vrut sa pun si eu dar nu o pusesem cu o seara inainte la inmuiat si am renuntat. Noi o servim de obicei cu crutoane. Este delicioasa!

  11. IoanaS spune:

    Buna Laura,

    Daca as dori sa fac ciorbita doar pentru o persoana (cam 2 castroane), as putea sa reduc la sfert cantitatile?

    Mersi!

    • Laura spune:

      Ioana, draga mea, este perfect sa reduci la sfert cantitatile daca o faci pentru o singura persoana.
      Pup cu drag si spor la gatit!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor