Crochete de lapte


Retete culinare, Aperitive – Crochete de lapte

Crochete de lapte

Astazi iar am bucatarit dar de data asta am facut ceva rapid si simplu. Aceste crochete de lapte au o consistenta deosebita, in sensul ca, dupa prajire interiorul devine ca o crema cu gust de branza. Daca va place sosul bechamel, atunci cu siguranta va vor place si aceste crochete de lapte. Reteta crochetelor este simpla si rapida.

 Ingrediente – Crochete de lapte

  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • 50 g unt
  • 80 g cascaval/parmezan/orice branza cu o consitenta dura
  • sare
  • 1 albus
  • pesmet

Mod de preparare

  • Punem untul intr-o craticioara pe foc mic.
  • Cand este complet topit, adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam laptele, in trei etape, si amestecam bine bine ca sa nu se formeze cocoloase.
  • Lasam pe foc pana cand sosul nostru bechamel se ingroasa avand grija sa amestecam mereu ca nu cumva sa se prinda. Cand incep sa apara primii bulbucei atunci stigem focul si tragem craticioara deoparte. Lasam 2-3 minute sa se racoreasca si adaugam branza rasa.

Crochete de lapte

  • Rasturnam aluatul pe o tava, il nivelam cu ajutorul unei linguri (foaia sa aiba cam 2 cm) si il lasam cam 1-2 ore sa se intareasca bine. Dupa ce este rece, il taiem in fasiute de 2 cm latime si cu mainile trecute prin albus usor batut formam crochetele noastre. Le dam apoi prin pesmet si le prajim in ulei incins pana se rumenesc.

Crochete de lapte

  • Crocante la exterior si cremoase inauntru. Foarte bune.

Crochete de lapte

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Crochete de lapte
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

11 comentarii la “Crochete de lapte

  1. Roz_bonbon spune:

    Laura, abia astept sa fac aceasta reteta si sa le gut! Sunt o mare fana a crochetelor, indiferent din ce sunt 🙂
    Mersi de reteta!

  2. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei spune:

    Laura draga,
    Si acesta reteta este minunata,chiar imi trece prin cap s ao pun in practica.
    Suna a fii foarte gustoasa si araata si f. bine.Dar ce as putea servii linga?
    Zau ca in ultimul timp, ma c-am lasat fanezia.
    Dar barbatii mei asteapta sa apa mereu si mereu,asa cum i-am invatat CEVA BUNN.
    Dar de multe ori bunul, este de fapt ceva pe gustul lor.
    Dar poate imi raspunzi si imi dai tu o idee care se potriveste la gustul barbatilor mei.
    Te pup dulce si suze ca te-am deranjat cu intrebati.
    Cu prietenie
    Laura s.

  3. Laura spune:

    Draga mea Laura tu nu ma deranjezi niciodat si iti raspund intotdeauna cu muuulta placere. Noi am servit aceste crochete goale fara nimic alaturi dar cred ca ar merge foarte bine langa o salata sau langa un gratar sau chiar langa peste. Am si eu momente cand ma intreb ce sa mai gatesc si stiu cat este de frustrant cand nu mai stii ce sa faci. Te pupic cu mare drag Laura scumpa mea si o saptamana minunata iti doresc!!

  4. Anonymous spune:

    Buna, Laura! Am descoperit ieri blogul tau si sunt foarte incantata de el! Meniul de Revelion m-a dat gata! Noi suntem fan peste, fructe de mare! Insa nu avem toate ingredientele pe care le-ai folosit tu aici, in Grecia unde suntem deocamdata. Revin cu intrebari. Acum am incercat aceste crochete,am dat compozitia la rece.Nu am reusit sa pun toata faina in untul topit, se ingrosase prea tare, asa ca am pus putin lapte si am incorporat-o toata, sper sa iasa, desi nu am cantar electronic si nu am cantarit exact cantitatile. Sosul a iesit mult,iar cascavalul mi s-a parut putin, crec ca vor iesi cam dulci,nu?

  5. Denisa spune:

    Am incercat in weekend reteta, dar hmm…nu e pe gustul meu din pacate. Am prajit cateva doar si restul a trebuit sa dau la pisici. Oricum bine ca am incercat ca de altfel ma gandeam in continuare la ele. Nu e vina ta, e gustul meu si al sotului. Cui nu ii place in mod deosebit sos bechamel….nu ii sugerez sa le incerce.

    • Laura spune:

      Draga mea Denisa, imi pare rau ca nu ti-au placut dar, vorba ta, bine ca le-ai incercat macar o data ca sa stii cum ies.

  6. Anca spune:

    Buna! As vrea sa incerc reteta ta de mai sus, insa as vrea sa te intreb daca crezi ca acestea pot fi facute si la cuptor. Multumesc pentru toate bunataturile pe care le impartasesti cu noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor