Ciocolata instant


Putem cumpara acest praf de ciocolata pentru ca magazinele ofera o gama extrem de bogata sau mai bine il facem noi acasa. Eu zic ca este mult mai sanatos pentru noi si copiii nostri sa incercam sa il facem la noi in bucatarie. Este o reteta spornica si foarte rapida iar ciocolata obtinuta are aceiasi consistenta ca cea cumparata dar gustul zic eu ca este mult mai bun.

 

Homemade instant chocolate

Ingrediente pentru  aprox. 6-8 portii

  • 90 gr ciocolata (peste 50% continut cacao)
  • 6 linguri cacao amara sau dulce (eu am folosit dulce)
  • 3 linguri zahar alb
  • 3 linguri zahar brun
  • 6 lingurite de amidon de porumb/cartof

 Mod de preparare

  • Pulverizam ciocolata la robot (lame de otel) dar facem neaparat pauze pentru ca daca lasam robotul sa mearga incontinuu ciocolata se va incalzi si se va topi. Deci cel mai bine e sa pulverizam in reprize de 1-2 minute la viteza maxima. Amestecam praful obtinut cu restul ingedientelor si il pastram intr-un borcan inchis ermetic intr-un loc intunecos si uscat, exclus frigider. In camara este cel mai bine.
  • Punem intr-o craticioara 3 linguri de ciocolata instant pe care o amestecam cu 150 ml lapte. Adaugam treptat laptele ca sa nu se formeze cocoloase. Punem cicocolata pe foc mic si stam langa ea amestecand incontinuu pana se transforma in crema ( cam 5 minute ). O servim calda.
  • Ieri pregatisem o portie sa ii fac poze dar am facut greseala sa nu il anunt pe sotul meu sa nu se atinga de ea. Asa ca, in timp ce intindeam hainele afara, Cristi s-a apucat sa o deguste alaturi de o rotita cu scortisoara.

Cinnamon-rolls

  • Puteti aromatiza praful de ciocolata cu zahar vanilat, scortisoara, etc.
  • Este delicioasa.
Print Friendly, PDF & Email

14 comentarii la “Ciocolata instant

  1. ISABELA spune:

    Yammmm 😛
    Si noi bem foarte multa ciocolata calda din comert, in special din acea alba 😛 Dar reteta ta Lauri e binevenita :), am s-o incerc
    Pupicei.

  2. LLAAVVIINNIIAA spune:

    Supeeer! Ca m-am saturat sa-i tot ''sponsorizez'' pe cei de la Nesquik.
    Cand o sa ai timp o sa postezi si reteta promisa de pandispan pufos, reteta mamei tale, cea cu siropul fierbinte peste albusuri?
    Ganduri bune si multumiri anticipate!!!!

  3. Ina spune:

    eu una sunt innebunita dupa ciocolata calda cremoasa, ca o budinca! AM s-o fac sigur bsigur dar in varianta vegana 🙂 Pup!!!

  4. Laura spune:

    Lavinia draga sper tare mult sa iti placa daca o incerci. Imediat ce terminam dulciurile din frigider o sa fac pandispanul mamei. Te pupic cu drag!!

  5. Laura spune:

    Betty draga mea tare ma bucur ca iti place retetuta asta simpla!! Te pupic cu drag si tocmai vin de la tine unde am vazut numai minuni. Felicitari draga mea pentru tot ce faci!! Puuuup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor