Pesto de dovlecei


Pesto de dovlecei zucchini, o reteta ideala pentru paste sau bruschette

sos-dovlecei

Pesto de dovlecei, sos italian pentru bruchette, paste si alte prepararate. Sos gros cu dovlecei zucchini, reteta pas cu pas si ingrediente. Sos pesto cu dovlecei cruzi. 

Nu stiu cat de mult va plac voua dovleceii, dar eu nu ma prea dau in vant dupa ei. Sigur, acest lucru se schimba cand vine vorba despre pesto. In pesto imi plac chiar foarte mult, pot sa spun ca pesto de dovlecei este chiar una dintre retetele preferate pentru paste sau bruschette.

Pe langa faptul ca acest pesto este delicios, dovleceii zucchini nu se proceseaza termic, deci este si foarte sanatos. Reteta este simpla si rapida, in 10-15 minute este gata. Il putem conserva la frigider, in borcane, pentru maxim 1 saptamana, sau la congelator daca dorim sa il avem si pe timpul iernii. Daca il pastram in frigider, vom avea grija sa acoperim perfect pesto cu un strat de ulei de masline.

Cum conservam pesto de dovlecei ton anul?

Dupa ce punem sosul de dovlecei in borcanele sterilizate, le inchidem cu capac, si le punem intr-un vas incapator, plin cu apa. Borcanele trebuie sa fie perfect acoperite de apa. Fierbem borcanele la foc foarte mic, pentru 23-30 de minute, numarate din momentul in care apa incepe sa fiarba usor.

Stingem focul si lasam borcanele sa se raceasca complet in oala. Le scoatem din apa, le stergem si le depozitam in camara.

Cum stim daca borcanele de pesto au facut vid?

Dupa ce scoatem borcanele din apa, apasam usor capacul. Daca auzim un sunet,gen „clic”, inseamna ca vidul nu s-a format si ca trebuie sa consumam borcanul cu pesto in timp scurt. Punem borcanul in frigider si il consumam in cca 1 saptamana. Daca nu auziti sunetul „clic”, atunci pesto de dovlecei poate fi pastrat in camara tot anul. Absenta sunetului „clic” inseamna ca vidul s-a format.

Acest sfat este util pentru orice tip de conserva.

Pesto de dovlecei – Ingrediente (300-325 g pesto)

  • 250 g dovlecei zucchini mici rasi
  • 30 ml ulei masline
  • 1 catel usturoi
  • 30 g parmezan ras
  • 2 lingurite rase busuioc proaspat tocat
  • 1/2 lingurita mica menta tocata
  • 30 g samburi de pin/migdale
  • sare

Pesto de dovlecei – Mod de preparare

  • Spalam dovleceii, ii stergem, le taiem capetele si ii taiem in bucati maricele (daca folosim dovlecei mai mari, vom curata semintele, daca dovleceii sunt mici, nu este nevoie sa facem acest lucru). Curatam usturoiul, tocam menta si busuiocul si radem parmezanul pe razatoarea cu gauri mici (eu l-am taiat in cubulete, dar mai bine il radeti). Punem toate ingredientele, in afara de uleiul de masline, in robot.
  • Mixam, la o viteza medie,  adaugand treptat  uleiul de masline. In momentul in care obtinem o consistenta cremoasa, stingem robotul.

pesto-dovlecei-preparare

  • Umplem borcanele sterilizate cu pesto de dovlecei.
  • Presam cu o lingura pesto-ul si il acoperim perfect cu un strat de ulei de masline. Inchidem borcanele si le pastram in frigider. De fiecare data cand luam pesto din borcan, acoperim pesto-ul ramas cu ulei de masline.

pesto-dovlecei-borcane

  • Eu am facut niste paste si au iesit extraordinar de gustoase.

paste-pesto-dovlecei

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pesto de dovlecei
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

27 comentarii la “Pesto de dovlecei

  1. mariana spune:

    Ua!l-as face acum dar nu am pic de frunze de busuioc!nu s-au facut anul asta!(poate si mai ocupata,dar nu e un motiv;stii tu ca anul; trecut am avut mult si f.frumos tot vroiam sa-ti trimit si tie!)e dar il voi face eu!!!

  2. boscodina spune:

    salut laura,
    arata bestial pastele , dar mai ales pesto. Nu sunt moarta dupa paste in general, dar datorita tie si retelelor tale cred ca vor deveni in scurt timp mancarea preferata, ca tare imi mai fac cu ochiul astea :|)

  3. Nanita spune:

    Интересно предложение.Очаква те една награда при мен.Поздрави!

  4. Amalia spune:

    Laura draga te sarut! Un pesto foarte bun si accesibil tuturor. Dar eu nu am robot de bucatarie, doar mixer electric si aparat vertical pentru pasat legume. Din fericire am busuioc proaspat ca mi-am plantat in iarna. Si legat de paste suntem o familie de macaronari…

  5. Laura spune:

    Alizel mic si frumos este tare tare bun si sa stii ca noi aseara am facut cateva bruschette, le-am frecat cu usturoi si un strop de ulei de masline si apoi le-am uns cu pesto. Nemaipomenit de bune si lejere!! Pupicei scumpa mica!!

  6. Laura spune:

    Mariana scumpa mea esti o draguta si iti trimit multi pupicei pentru ca mereu te gandesti la mine!! Draga mea eu anul asta am mult busuioc si e tare frumos asa ca in viitorul apropiat o sa vin si cu reteta de pesto genovese care mie imi place enorm!! Te pup.

  7. Laura spune:

    Boscodina scumpa nici eu nu eram mare amatoare de paste dar de cand le fac in casa mananc cu mare placere. Poti face bruschette cu pesto. Sunt excelente si destul de lejere. Iti spun cum le fac eu: pun pe gratarul incins dar neuns cateva felii de paine si dupa ce se rumenesc pe ambele parti, le scot, le frec cu un catel de usturoi, le stropesc cu un fir de ulei masline si apoi le ung cu pesto. Minunate!! Pupicei!!

  8. Laura spune:

    Te pupic draga Amalia. Poti folosi fara nici o problema mixerul vertical. Va iesi mult mai fin decat cel facut la robot. Numai ca va trebuie sa toci mai marunt bucatelele de dovlecel. Te pupic draga mea!!

  9. Laura spune:

    Ma bucur ca iti plac retetele mele draga Oana si sper tare mult sa iti placa acest pesto daca il incerci!! Te pupic!!

  10. Laura spune:

    Miha draga mea tare ma bucur ca l-ai incercat si ca ti-a placut. Noi vara il facem foarte des si il mancam ori cu paste ori cu bruschette. E delicios! Pupicei!!

  11. Ionela spune:

    Laura, ce bine si sanatos arata! Nu stiam ca se poate face si din dovlecei.Spune-mi, te rog, cu paste cum il faci? Efectiv amesteci pastele fierte cu pesto-ul si gata? Multumesc mult!

  12. Laura spune:

    Ionela draga mea dupa ce fierbi pastele le scurgi si le pui pe foc mic impreuna cu pesto-ul pentru cateva minute. Poti adauga inainte de a le servi putin parmezan. Sunt excelente. Te pup!

  13. mada spune:

    Buna Laura,

    Merci de reteta. Am incercat-o aseara si a iesit foarte bun.
    Numai ca eu am pus 2 linguri de faina in loc de amidon si nu s-a intarit chiar asa de tare. Nu reusesc sa gasesc amidon in supermarket… mai caut 🙂

    PS: La Multi Ani si la cat mai multe retete reusite!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor