Paine Spadoni


Paine cu faina Manitoba, reteta de paine pufoasa

Paine cu faina manitoba felie
Paine cu faina manitoba, paine pufoasa dospita in masina de paine, coapta in cuptor

Reteta de paine cu faina Manitoba este foarte simpla, iar gustul acestei paini este fabulos! Nu am crezut ca se poate obtine o paine cu un asemenea gust si consistenta intr-un cuptor obisnuit de casa. Vreau sa va spun ca de cand sunt in Italia am cautat peste tot faina manitoba produsa de Spadoni si nu de Lo Conte care se gaseste peste tot dar nu este la fel de buna. Din intamplare am gasit la magazinutul mic de langa casa si bineinteles ca am cumparat o cantitate mai mare.

Reteta se afla pe punga si mi-am zis sa o incerc si bine am facut pentru ca de acum inainte categoric voi face paine asta foarte des. Inainte de toate cateva cuvinte despre faina manitoba. Originea fainei Maniboba se afla in Canada si anume in regiunea Manitoba. Este o faina de forta cu un continut ridicat de proteine (peste 18%) si are o putere ridicata de absorbtie a apei. Se foloseste pentru paine si pizza si este indispensabila in aluaturile pentru panettone, pandoro, colomba etc.

Fiecare tip de faina are un indice de forta (W) iar cel al fainei manitoba este W350 pe cand faina normala 00 are indicele valoric W mai mic de 170. Din cauza aceasta produsele de panificatie la care se foloseste faina manitoba au o consistenta elastica, pufoasa si isi pastreaza prospetimea pentru mai mult timp decat produsele unde s-a folosit faina normala.

Ingrediente – Paine cu faina manitoba

  • 500 g faina manitoba (molino spadoni)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 260 ml apa usor calduta
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Paine cu faina manitoba – Preparare

  • Eu am facut aluatul la masina de paine. Am introdus intai apa care avand in vedere ca e vara si e cald trebuie sa fie calduta spre rece, uleiul, zaharul, apoi faina si drojdia proaspata faramitata. Aveti grija ca drojdia sa nu intre in contact cu lichidul. Eu adaug mereu sarea cand piuie masina pentru ca sarea nu trebuie sa atinga drojdia deoarece impiedica dospirea corecta a aluatului.
  • Aluatul crescut.

Paine cu faina manitoba preparare

  • Il rasturnam pe masa usor infainata si ii dam forma dorita. Eu i-am dat forma rotunda pentru ca imi place cel mai mult. Asezam painica in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt,

Paine cu faina manitoba preparare

  • Si o lasam la crescut 45 minute. Creste foarte bine si mult.

Paine cu faina manitoba preparare

  • O coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45-50 minute. O paine coapta perfect trebuie sa fie usoara, iar cand o ciocanim pe fund trebuie sa sune a gol. Daca nu este usoara si suna a plin o mai lasam pe gratarul cuptorului inca 15 minute.
  • O scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca,

Paine cu faina manitoba coapta

  • Crusta este absolut perfecta, crocanta si se desface in foite iar miezul este ingredibil de pufos,

Paine cu faina manitoba coapta feliata

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Paine cu faina Manitoba
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

37 comentarii la “Paine Spadoni

    • Ani ghioc spune:

      Am gasit faina Manitoba la Metro acum ceva timp,la pungi de 5 kg si era de diverse categorii(de pâine,de pizza, de patiserie)

  1. Daniela spune:

    Imi place piinita ta, faina manitoba am, cum o fac, cum vin sa ma laud… Poate miine, dar trebuie sa cumpar drojdia ca aia lipseste din casa. Foarte bine arata… Pupici !

  2. Flori spune:

    Felicitari! A iesit o painica, de-o mananci cu ochii, parca imi si miroase a paine calda, mmm…Faina cat mai buna pt.paine caut si eu, dar faina manitoba in Ro, habar n-am pe unde sa gasesc.Inca o data,felicitari!

  3. Viviana spune:

    Ti-as fi recunoscatoare, daca ai arata intr-o fotografie, cum arata pachetul de drojdie.
    Oricum m-am hotarat. Explici atat de bine si ies painici asa bune incat o sa-mi cumpar si eu o masina de paine.
    Felicitari

  4. Laura spune:

    BlindGirl ieri m-am apucat sa caut faina manitoba la noi si am gasit urmatorul site unde poti comanda aceasta faina:

    Te pupic!!!

  5. Laura spune:

    Flori scumpa tare multumita sunt de cum mi-a iesit painica asta. Ieri am cautat pe net o firma distribuitoare de faina Manitoba si am gasit aici:

    Pupicei draga mea!!!

  6. Laura spune:

    Viviana draga o masina de paine este foarte utila si eu zic ca merita investitia pentru ca te scapa de framantat. Te pup draga mea!!

    P.S Cubuletul de drojdie e de 25 gr, exact ca la noi. Data viitoare cand mai fac ceva cu drojdie o sa prind si cubuletul in poza.

  7. Lucia spune:

    Ce ma enerveaza ca in Romanica asta nu se gaseste nici o faina din asta speciala.Nici de grau dur nu am gasit pe nicaieri. Am sunat la firma aia unde ai dat tu linkul acela,si livreaza numai la restaurante.M-am tinut de capul lor si au zis sa le trimit un mail si mai vedem.Hai poate se indura.Pupici Laurici!

  8. Laura spune:

    Lucia intr-adevar la capitolul faina stam foarte prost. Nici nu stiu cate tipuri exista la noi dar nu cred sa fie multe. Eu tare sper sa se gandeasca cineva sa aduca si la noi alte tipuri de faina. Scumpa mea iti tin pumnii sa poti cumpara de la firma asta care nu pricep de ce vinde numai restaurantelor. Te pupic dulce dulce!!

  9. Laura spune:

    Miha scumpa am cautat si eu pe net dar pana acum nu am gasit decat la firma bonta del sole care am inteles ca nu vinde decat restaurantelor. Eu mai caut si cum gasesc ceva iti spun. Te pup!!

  10. papadie spune:

    Ce continut de gluten are faina de manitoba?
    Pentru ca nu gasesc in Germania fainuri de genul asta eu am cumparat o punga de gluten si le mai imbunatatesc.
    Din cand in cand mai sar parleazul la francezi si acolo ma infig in faina de patiserie.
    Multam!

  11. Laura spune:

    Papadia scumpa are in jur de 18% fata de faina 00 (000 la noi) care are in jur de 7%. Din cate stiu indicele fainii nemtesti este T (T55, T45,etc). Aici este W. Cauta o faina cu un indice de forta cat mai mare. Manitoba are w350 iar o faina normala are w170 aici. Te pupic si eu zic ca trebuie neaparat sa fie in Germania o faina asemanatoare pentru ca cel putin in Bavaria era o mare mare varietate de tipuri de faina. Noi am stat langa Donauwoerth si mergeam des la Edeka unde erau o sumedenie de varietati de faina.
    Pupicei iubita si o duminica de vis!!

  12. rahela spune:

    deci trebuie sa fie faina de forta nu? ca am vazut asa ceva in spania tre sa incerc si eu dar tre sa framinmt cu mina cam cit timp trebuie framintat¿

    • Laura spune:

      Laila, draga mea, imi cer scuze ca nu am raspuns la timp. Am avut probleme cu netul si nu am apucat sa raspund nimanui..:(
      Pup dulce si ma bucur ca ti-a placut painica!

  13. ileana spune:

    Laura, te rog sa ma ajuti sa ma clarific, aceasta faina manitoba:
    ; este la fel cu aceasta: ??
    Diferenta de pret/kg este mare, dar altceva nu am gasit in Romania.
    Multumesc anticipat !

    • Laura spune:

      Draga mea, nu am incercat faina manitoba de pe bizoo.ro. In schimb pot sa-ti recomand faina manitoba de pe ft-shop, este foarte buna, si cea de pe pastaidevanilie.ro:

      Te pup!

  14. ioana spune:

    Buna Laura, din intamplare mi a picat in bucatarie o faina din asta de forta si am intrat la tine sa vad daca se mai foloseste drojdie cu ea 🙂 vad ca tu ai folosit…oare si la aluatul de pizza se foloseste drojdia? Nu am folosit niciodata aceasta faina….please help 🙂 e f frumoasa painea ta…eu nu fac paine ca nu pot sa o mananc…pur si simplu nu pot manca painea impreuna cu mancarea 🙁 multumesc anticipat pt raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor