Salata de primavara


salata-primavara

In ultima perioada nu prea mai simt nevoia de carne dar in schimb rontai ca un iepure toata ziua legume si fructe. Azi am facut o salatica nemaipomenita pe care am mancat-o amandoi cu mare placere.

Ingrediente – Salata de primavara

  • 1 salata verde
  • 4 felii de paine mai veche
  • 3 rosii
  • cascaval/telemea/feta
  • jumatate lamaie
  • ulei de masline
  • masline
  • 3 frunze busuioc
  • sare

Salata de primavara – Mod de preparare

Taiem feliile de paine in cubulete mici si le prajim in foarte putin ulei,

 

intre timp spalam si taiem grosolan salata, rosiile le taiem in feliute subtiri iar cascavalul il taiem si pe el in cubulete. Facem un sos din sucul unei jumatati de lamaie mare si ulei de masline (eu am pus cam 50 gr ulei dar puteti pune mai mult sau mai putin). Amestecam bine sucul de lamaie, uleiul si sarea si lasam cam 10 minute sa isi amestece aromele.

Amestecam salata cu rosiile, cascavalul, maslinele, busuiocul si cubuletele de paine prajita si adaugam sosul. Amestecam din nou si servim imediat,

 

Foarte buna si consistenta. Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

6 comentarii la “Salata de primavara

  1. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    ästa este secretul la Italiener si Greci.Mincare usoarä si totusi gustoasä.Sänätate curatä.
    Foarte frumos !!

    Salutäri

  2. Alex spune:

    Cea mai buna salata! Nu se compara nicio salata de prin Nord cu aceasta! Sosul este excelent, desi cred ca am exagerat un pic cu busuiocul, a iesit foarte buna si sunt sigur ca e sanatoasa (mai putin partea cu prajitul in ulei). In loc de cascaval am pus ricotta si nu m-a dezamagit.

    Multumesc pentru aceasta reteta minunata!

  3. Alex spune:

    Ei bine, in seara asta am refacut-o si am adaugat si niste portocala, a iesit o nebunie totala! Painea ce am folosit-o este una integrala „Pane integrale” cu eticheta portocalie si mi s-a parut fffff adecvata pentru salata aceasta, s-a prajit bine si in acelasi timp a si tras din suc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor