Pere in caramel de mandarine


Pere in caramel, desert cu fructe

Pere in caramel de mandarine

Eu ador fructele, iar perele se numara printre preferatele mele, asa ca acest desert mi-a mers la suflet. Pentru aceasta reteta, trebuie sa alegem pere cu pulpa mai moale, iar mandarinele se pot inlocui cu aceeasi cantitate de portocale. Combinatia dintre perele dulci si parfumate si sucul de mandarine usor acriso, este divina! Puteti servi acest pere in caramel cu inghetata, frisca sau chiar cu crema de vanilie.

Ingrediente – Pere in caramel de mandarine

  • 4 pere
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 g unt
  • 250 g mandarine (avem nevoie doar de sucul lor)
  • 100 ml apa
  • fulgi de migdale/nuca

Preparare – Pere fierte cu caramel de suc de mandarine

  • Curatam perele de coaja, le taiem pe lungime in doua si eliminam samburii.

pere-caramel-portocale (5)

  • Stoarcem sucul mandarinelor (6 au intrat la mine) si il filtram ca sa nu scape vreun sambure.
  • Intr-o tigaie topim untul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat,

pere-caramel-portocale (2)

  • In momentul in care capata o culoare aurie (cam 5 minute), adaugam jumatatile de para,

pere fierte in suc de mandarine

  • Le intoarcem din cand in cand de pe o parte pe cealalta si le stopim regulat cu sucul mandarinelor. Le tinem pe foc mic pana se patrund complet (cca 10-12 minute) dupa care le scotem pe o farfurie,

Pere in caramel de mandarine preparare

  • Taiem perele pe verticala cu un cutit ascutit, dar nu de tot, ci pana la 1 cm de varf astfel incat sa ne fie usor sa le desfacem in evantai pe farfurie.
  • In sucul ramas in tigaie adaugam 100 ml apa si amestecam cu o lingura pana se dizolva tot zaharul si se formeaza un sos mai grosut, auriu (cam 5 minute la foc mic).
  • In momentul in care incepe sa fiarba caramelul, stingem focul.
  • Punem pe o farfurie cateva linguri de caramel, si apoi perele pe care le presam usor astfel incat sa se desfaca in evantai,

Pere in caramel de mandarine

  • Pudram perele cu fulgi de migdale usor trecute printr-o tigaie antiaderenta si servim. Sunt minunate cu frisca, inghetata sau crema de vanilie.

pere-caramel-portocale (3)

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pere in caramel de mandarine
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

12 comentarii la “Pere in caramel de mandarine

  1. Dana2dor spune:

    Mmmmmmmammmaaaaa, ce buneeee!
    Si usor de facut?!
    Ia, ca le voi face si eu maine, ca-mi vine o prietena care tine post, asa ca voi inlocui untul cu margarina, si gata desertul!
    Multam de reteta si felicitari pentru tot ce faci, ca bine le mai faci 🙂
    Pupici si o imbratisare!

  2. Laura spune:

    Draga mea Dana te pupic si ma bucur mult ca iti plac. Sunt tare prezentabile si exact cum spune Laura mai jos cu inghetata sunt mortaleeee!! Noi vara le servim cu inghetata de vanilie si sunt o nebunie. Pup pup!!

  3. Laura spune:

    Oooooooo Laura draga cata dreptate ai!!! Sunt divine cu inghetata si cu un sos usor de ciocolata amara. De multe ori mancam vara asa si desi este un desert consistent e in acelasi timp foarte racoros. Pup draga mea!!!

  4. Mirabela spune:

    De cand am vazut desertul asta la tine pe blog l-am visat si noaptea 🙂 da azi ia venit randul si este extraordinar 🙂 sotul meu a trecut la a 2 portie. Felicitari pentru blog desi nu am lasat nici un comentariu pana acum sa sti ca am facut multe retete de aici.

    • Laura spune:

      Mirabela, draga mea, ma bucur atat de mult ca v-a placut.
      Pupicei cu drag si iti multumesc ca iti plac retetele mele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor