La Multi Ani Mama!!


tort-aniversar

Astazi este ziua soacrei mele Letitia si cum nu avem cum sa sarbatorim impreuna ziua dumneai de nastere, m-am gandit sa ii fac cadou virtual un tort.

Inainte de toate vreau sa va spun ca soacra mea imi este cea mai buna prietena. Discutam orice si oricand, si uneori vorbim enorm de mult la telefon vrute si nevrute. Este o persoana incantatoare, plina de viata si extrem de energica.

Tortul pe care l-am ales pentru aceasta ocazie, o reprezinta in totalitate. Este vesel, plin de culoare, dulce si extrem de bun.

Initial gandisem alt tort pentru aceasta ocazie dar mi s-a parut mult prea banal rezultatul, asa ca am facut un mix de creme iar gustul final este absolut divin.

Din pacate eu am cumparat blatul pentru ca nu aveam cum sa il fac.

Oricum pentru acest tort avem nevoie de un pandispan de cacao de 26 cm. Va recoamand aceasta reteta de pandispan cu cacao.

Ingrediente:

  • 3 foi pandispan cacao
  • 150 g kirsch gruetze (jeleu de cirese)
  • 4-5 linguri apa

Consistenta kirsch-ului este aceasta:

tort cu ciocolata si cirese (3)

 

Crema frisca:

  • 200 g frisca
  • 10-15 cirese din kirsch/ compot /visinata

Mousse de ciocolata:

  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 60 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata lapte
  • 50 ml cafea/apa/lapte
  • 200 g frisca
  • 10-15 cirese

Crema de unt cu migdale:

  • 350 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • esenta vanilie sau zahar vanilat
  • 50 g fulgi migdale prajite/ nuci/alune

Insiropam prima foaie de blat cu kirsch diluat cu cateva linguri de apa

tort cu ciocolata si cirese (1)

Intindem bine pe toata suprafata frisca mixata bat si peste ea boabele de cirese din jeleu:

tort cu ciocolata si cirese (2)

Acoperim cu a doua foaie de pandispan pe care o insiropam si pe ea cu jeleu peste care adaugam mousse-ul de ciocolata si bobitele de cirese. Reteta detaliata  a mousse-ului o gasiti aici.

tort cu ciocolata si cirese (11)

Inchidem tortul cu a treia foaie de pandispan dar inainte o isiropam si pe ea dupa care o asezam pe tort si o presam putin.

Dam tortul la rece pana facem crema de unt.

Crema de unt:

Taiem untul la temperatura camerei in bucatele mici si il mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ca o spuma. Migdalele le prajim intr-o tigaie teflonata si le adaugam cremei de unt.

tort cu ciocolata si cirese (16)

Scoatem cercul din jurul tortului cu grija,

tort cu ciocolata si cirese (17)

Imbracam tortul cu  crema de unt cu ajutorul unei spatule lungi pe care o inmuiem in apa calda si apoi o stergem de surplusul de apa

tort cu ciocolata si cirese (15)

Cu ajutorul unui cutit pentru curatat cartofi facem niste carlionti de ciocolata din ciocolata cu lapte:

tort cu ciocolata si cirese (8)

Din fundita de marshmallow, pe care am dezmambrat-o, am facut niste floricele.

Am intins marshmallow-ul in foaie subtire si cu ajutorul unei forme pt biscuiti am taiat niste floricele. Am crestat cu cutitul fiecare petala,

tort cu ciocolata si cirese (14)

dupa care am asezat floricica pe un burete nou  si cu coada unei linguri de lemn am presat centrul floricelei,

tort cu ciocolata si cirese (10)

floricica obtinuta,

tort cu ciocolata si cirese (5)

am pus-o alaturi de celelate surate intr-un carton de oua ca sa isi pastreze forma,

tort cu ciocolata si cirese (13)

In centrul tortului am pus carliontii de ciocolata, pe margini crema de unt ramasa amestecata cu o lingura de jeleu si peste floricelele de marshmallow . In fiecare floricica am pus cate o cireasa.

tort cu ciocolata si cirese (4)

Marginile le-am imbracat cu fulgi de migdale.

tort cu ciocolata si cirese (12)

Si gata tortuletul aniversar pentru scumpa noastra mamica!

Sectiune, (pe stratul de mousse se vede si o cireasa),

tort cu ciocolata si cirese (6)

La multi ani mama!

tort cu ciocolata si cirese (9)

Print Friendly, PDF & Email

43 comentarii la “La Multi Ani Mama!!

  1. Cristina spune:

    Cred ca iti iubesti tare soacra. Mai rar!
    Arata ca in reviste!
    In alta ordine de idei: ai o leapsa de preluat de pe blogul meu.
    Pupici!
    Si la multi ani soacrei tale!

  2. Laura spune:

    Multumesc Cristina draga!! Este o femeie extraordinara si o iubesc ca pe mama mea. Ma bucur mult ca iti place tortul.
    Te pup si o sa trec sa ridic leapsa cat mai curand!!

  3. aripi de inger spune:

    Arata extraordinar si cred ca e tare bun.Te-am descoperit de curand si am incercat doua dintre retetele tale:pariziene cu fondant de mere care au iesit super bune,le-am facut cu ocazia unei feste de sfarsit de curs limba italiana si toti colegii au fost incantati,nu credeau ca sunt facute in casa.Am fact si rulourile cu parmezan dar cred ca am pus prea mult rozmarin…..si nu prea au crescut.Oricum toate retetele sunt grozave si vreau sa incerc si eu tortul care arata…excelent.Te felicit.

  4. Anonymous spune:

    Buna,Laura!Eu sint Marilena Moise si o apreciez la fel de mult pe D-na Letitia care imi este si mie prietena de suflet.Subscriu la toate urarile tale,pe care i le-am citit la telefon si trebuie sa-ti spun ca au emotionat-o pina la lacrimi.Felicitari tie si lui Cristi pt. felul in care va iubiti si apreciati parintii!

  5. Laura spune:

    Bine ai venit aripi de inger pe bloguletul meu si iti multumesc ca iti place tortuletul. ma bubur tare mult sa aud ca ai facut parizienele si ca ti-au placut. La rulourile cu parmezan si eu am tendinta sa pun rozmarin mai multut pentru ca imi place enorm. Data viitoare incearca sa pui mai putintel ca sa creasca mari si frumoase. Te pup si inca o data iti multumesc pentru cuvintele tale draga Laura!!

  6. Laura spune:

    Buna ziua D-na Marilena! Va multumesc pentru cuvintele dumneavoastra si pentru ca i-ati transmis soacrei mele urarile noastre.
    Va doresc o primavara minunata, plina de soare si caldura si multa sanatate!

  7. Flor spune:

    La multi ani soacrei tale, Laura! Sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea! Tortul arata superb ! Nu gasesc acum cuvantul potrivit sa -ti spun ce mi-a transmis, pot doar sa spun ca i-ai dat un aer copilaresc si vesel si cred eu ca te reprezinta si pe tine un pic! poate ma insel!

  8. Laura spune:

    Iti multumesc draga mea Flor pentru urare si multumesc si in numele soacrei mele care citeste toate urarile voastre.
    Mai bine de atat nu cred ca se putea descrie acest tort. Exact asta am vrut sa transmit si ai mare dreptate Flor ca ma reprezinta si nu doar putin ci in totalitate.Iti multumesc tare mult pentru comentariul tau si iti doreesc tot binele din lume.

  9. Ina spune:

    Esti TOTALA!!!! Am ramas masca!!!!!!!!!!!!!! Ai facut niste pose mai mult decat superbe si tortul arata minunaaaaat!!! Wow Laur, ti-am zis eu ca iti va reusi! BRAVO! La multi ani binecuvantati de Dumnezeu ii doresc soacrei tale!

  10. iulia spune:

    La multi ani, soacrei tale Laura!!!Multa sanatate si numai bine ii doresc!! Te felicit si pe tine pentru gestul tau frumos de a crea un tort atat de minunat pentru dansa si pentru dragostea pe care i-o porti!! Foarte frumos!! Te pup Laura, ramai mereu la fel, esti minunata!! 🙂

  11. Daniela spune:

    La multi ani, soacrei tale Laura ! Sa va dea Dumnezeu sanatate la amindoua, sa va intelegeti mereu atit de bine, mai rar asa o nora… Pupici si sa nu te schimbi niciodata, sa ramii mereu ca astazi, cu sufletul curat si plin de dragoste !

  12. Laura spune:

    Multumesc Ina draga!! Chiar cand citeam comentariul tau si al Iuliei m-a sunat soacra mea asa ca i-am transmis urarile voastre si va multumeste mult de tot. Singura mea spaima la tortul asta a fost ca nu o sa mi se mixeze cum trebuie frisca. Am fost fff inspirata sa cumpar 2 tipuri de frisca, unul natural si unul vegetal si cu fructoza care bineinteles ca nu s-a mixat cum trebuie asa ca am folosit din cea naturala. Te pup!!

  13. Laura spune:

    Iulia draga mea iti multumesc din inima pentru superbele tale cuvinte!!I-am transmis soacrei mele urarea ta si iti multumeste fff mult.
    Cat despre tort pot spune ca este unul dintre cele mai bune si aromate torturi mancate de mine vreodata.
    Pup pup pup!!!!!

  14. Laura spune:

    Multumesc pentru urari draga Danelutza! La urmatorul telefon o sa ii transmit soacrei mele urarea ta. Te pup dulce dulce scumpa mea!!!

  15. Ana spune:

    Vai ce frumos,sa fii asa de buna prietena cu soacra,mai rar. Ma bucur pentru tine,din suflet,esti un om minunat,din putinul cat te cunosc eu! Felicitari si La multi ani cu sanatate ,doamnei! Sa ii dea Dumnezeu tot ce ii este de folos pentru Mantuire si voua alaturi de dansa! Tortul ,ce sa zic,o adevarata „tortura” pentru pofticiosi la dieta!!! pupici si imbratisari!
    PS. Vreau si eu sa ma inteleg bine si foarte bine cu mama lui ,daca va fi sa imi fie el sot 😉

  16. laura laurentiu spune:

    Foarte frumos tort si ai adunat in el cam tot ce e bun! Si eu am o relatie foarte faina cu soacra mea, este o femeie tonica si care binedispune pe oricine. Felicitari soacrei tale si tie pentru tortuletul minunat, dar si pentru ziua femeii! Te pup, draga mea!

  17. Laura spune:

    Draga Ana iti multumesc pentru deosebita urare pe care i-o voi transmite astazi soacrei mele! Tortul este o adevarata „tortura” si pentru mine pentru ca ii tot dau tarcoale si recunosc ca am cam papat din el mai mult decat mi-am propus, dar, asta e, o data e ziua soacrei mele!!
    Te pup Ana draga si sunt absolut convinsa ca te vei intelege de minune cu soacra ta pentru ca citindu-ti blogul mi-am dat seama ca esti o persoana cu un suflet de aur!!
    Te pup si La multi ani pentru 8 martie!! Sa iti dea Dumnezeu o primavara senina si plina de dragoste!!

  18. Laura spune:

    Laura draga tare multumesc pentru urarea ta!! Eu zic ca pacea in familie este extrem de importanta pentru bunul mers al unei relatii si sunt extrem de multumita si fericita ca la noi nu exista probleme in sensul asta. Am citit si auzit cazuri despre adevarate „razboaie” intre soacra si nora si tare rau imi pare pentru cei care se afla in aceste situatii.
    Sa ne traiasca mamele si soacrele draga Laura si sa le dea Dumnezeu multa sanatate !!
    Te pup cu drag si un 8 martie superb alaturi de cei dragi iti doresc!!

  19. Marius - Paul Munteanu spune:

    LA MULTI ANI si IMPLINIREA TUTUROR DORINTELOR Doamnei LETITIA, din partea familiei MUNTEANU: Cornelia, Marius si Cristian !

  20. Laura spune:

    Multumesc mult pentru urari D-le Munteanu. I le voi transmite soacrei mele neintarziat. Va dorim o primavara plina de soare si bucurii, d-voastra si celor apropiati.

    Laura si Cristian Adamache

  21. Laura spune:

    Multumesc Cata draga pentru urare si pentru ca iti place tortuletul aniversar. Iti doresc un 8 martie fericit si plin de soare! Te pup!!!

  22. aripi de inger spune:

    La multi ani!cu putina intarziere.Laura,nu am ajuns sa fac tortul dar ieri din lipsa de timp si ….inspiratie am facut repede un polpettone care a avut mare succes,prichindelul meu a foat fff incantat ca seamana cu o chifteluta romaneasca la gust.Te pup si te astept cu noi retete.UN GRANDE BACCIO.

  23. Lissa spune:

    Laura draga mea ,ce coincideta…si ziua soacrei mele a fost in 7 martie ,asa ca si eu i-am facut un tort de care a fost incantata ,o sa-l postez azi daca am timp.
    La multi ani soacrei(mamei)tale,sa fie sanatoasa sa va bucurati alaturi de ea si sa-i mai faci torturi de-astea asa delicioase inca muuuulti(1oo) ani de-acum inainte,te pup cu drag!

  24. Laura spune:

    La multi ani draga mea Laura si o primavara minunata iti doresc!! Cat ma bucur ca v-a placut polpettone-le. Si noua ne place tare mult mai ales langa o salatica de rosioare prospete. Te pup draga mea. Un bacione grandissimo per te!!

  25. Laura spune:

    Asta da coincidenta Lissa draga!! La multi ani soacrei tale, sa fie sanatoasa si fericita draga mea si la multi ani si tie pt 8 martie, cam cu intarzere cei drept. Iti doresc o primavara minunata, plina de fericire si soare!! Abia astept sa vad tortul soacrei tale!!! Pup pup pup!!

  26. mariana spune:

    Sa-ti traiasca soacra La multi ani!ce bine c-o ai!!!eu nu o am(din pachate)!si-mi lipseste tare mult,si acum dupa multi ani!asa bine ma intelegeam si eu cu EA!!!dar stii cum e?daca nora e buna si ca lumea si soacra trebuie sa fie buna!eu cred ca intelegerea voastra merge si de la faptul ca tu esti o fiinta minunata asa ca dinsa(soacra ta)se poarta ca atare cu tine!!!nici nu ar putea sa se poarte altfel ca doar esti si tu fiica ei!!Am dreptate Doamna SOACRA????

  27. Iulia spune:

    La multi ani mamei tale!Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea!Foarte frumos ca iti consideri soacra, mama!Rar se intalneste.
    Frumos tort ai mai facut,Laura!Pupici si tie si mamei tale!!!

  28. Ral spune:

    Tortul arata superb! Felicitari!

    Mi-am facut si eu blog culinar mai altfel… te invit sa ma vizitezi si daca-ti place sa te abonezi 😀

  29. Laura spune:

    Draga Mariana multumesc pentru urare!! O sa i-o transmit soacrei mele imediat ce vorbesc cu ea. Intelegerea in familei in general vine din respectul reciproc pe care noi ni-l purtam. Si pe langa asta semanam foarte mult din multe puncte de vedere. Te pupic draga mea si inca o data multumesc pentru cuvintele tale!!

  30. Laura spune:

    Iulia multumesc mult de tot!! Socrii mei sunt niste oameni extraordinari si ii consider parintii mei exact asa cum si Cris ii considera pe ai mei, parintii lui. De exemplu mama mea il adora pe Cris si cand se apuca sa discute eu nu prea mai exist pe langa ei. Ma bucur enorm si ii multumesc lui Dumnezeu ca suntem o familie in adevaratul sens al cuvantului. Te pupic si multumesc mult ca iti place tortuletul!!!

  31. Laura spune:

    Ma bucur mult ca iti place Ral!! Am trecut deja sa iti vizitez blogul si imi place tare mult. Mult succes iti doresc!!

  32. Laura spune:

    Soacra mea va multumeste pentru toate urarile minunate pe care i le-ati facut cu ocazia zilei dumneai de nastere. Va trimite cu mare drag urmatorul mesaj:

    ” Un gand frumos plin de dragoste, cu urari de sanatate. Si asa cum natura renaste si infloreste primavara, sa va renasca visele iar bunul Dumnezeu sa va dea cele mai alese impliniri.

    Va imbratiseaza virtual,
    Letitia Adamache!”

  33. Anonymous spune:

    Laura a trecut un an decand nimeni nu a mai comentat tortuletul.
    Cautam si eu o idee ca sa pregatesc mamei soacre unul surpriza.
    Te pup. Sunt Vali-Falina.

  34. krissy spune:

    Superb tortul si descopar o multime de idei din torturile tale (eu caut ceva pt luna viitoare ;-). Brava, complimenti!

  35. ANGELA spune:

    arata delicios.
    as vrea sa stiu cum se face jeleul de cirese?
    cu ce as putea sa inlocuiesc gelatina? cu amidon?
    vreau si eu un sfat.
    multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor