Pere false


Pere false

Pere false, rosii cherry umplute cu carne, tavalite printr-un aluat pufos si prajite. Mod de preparare pas cu pas de aperitiv cu rosii. 

Si cum astazi a fost iar foarte urat si frig afara, am zis sa execut ceva simplut si gustos pentru masa de pranz cand vine Cris de la servici. Asa ca am pregatit urmatoarele pere false, adica niste rosii mici umplute cu carne tocata, apoi tavalite printr-un aluat cremos si prajite. Sunt foarte gustoase. Le puteti servi cu ketchup sau simple, eventual cu o salata verde alaturi.

Pere false – Ingrediente (20 bucati)

  • 18-20 rosioare mici
  • 200 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • boia iute (optional)
  • 12 linguri faina (240 g)
  • 1 ou mare
  • 250 ml lapte

Preparare pas cu pas rosii umplute in aluat

  • Spalam rosioarele si le lasam sa se usuce.

pere-false (6)

  • Tocam ceapa marunt si o calim in 2 linguri de ulei. Cand s-a inmuiat, adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust, putina boia iute daca doriti. Cand carnea si-a schimbat culoarea (cca 10 minute pe foc mic), stingem focul si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o zdrobim cu furculita astfel incat sa obtinem o umplutura fina.

pere-false (3)

  • Taiem cu cutitul un capacel mic fiecarei rosioare si cu grija ii curatam interiorul de pulpa si samburi. Le umplem cu mixul de carne tocata care trebuie sa fie rece.

pere-false (5)

Mod de preparare aluat pentru pere false

  • Separam galbenusul de albus. Galbenusul il mixam cu faina si laptele dupa care adaugam albusul batut spuma tare si amestecam de jos in sus cu grija.

pere-false (2)

  • Trecem cate o rosioara prin aluat si ii dam drumul in baia de ulei incins. Ca sa faca motul respectiv, inainte de a-i da drumul rosioarei in baia de ulei o tinem cateva secunde deasupra cratitii astfel incat sa se prelinga un mot de aluat direct in ulei.
  • Le prajim pana devin aurii, le scoatem pe hartie absorbanta si le gustam cu pofta.

pere-false (4)

  • Si o sectiune

pere-false (1)

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pere false (rosii umplute prajite)
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

16 comentarii la “Pere false

  1. Laura spune:

    Ba sa te prezinti sa papi mai multe nu numai una ca nu-ti dai seama de gust daca papi doar una draga Danelutza!! Foarte gustoase sunt!! Te pup!!

  2. Laura spune:

    Sunt tare haiosele Inuc!! Nici Cris nu si-a dat seama ce sunt si nu i-am spus. L-am pus sa guste direct si nu se astepta nici el sa fie sarate. Puuuuuuuuuuup!!!

  3. Ioana spune:

    Si eu vreeeaaauuu…pofticioaselor, sper ca nu le-ati mancat pe toate si mie nu mi-ati lasat! :))
    Deci, primesc si eu o „para”? Ca mi-e tare fomica si pana vine iubi sa mergem in oras…ohooo…(ca azi avem cina romantica in oras)
    Deci, pot sa gust si eu….plizzz?

    Pupici pt fete!

  4. Laura spune:

    Iulia eu zic ca stomacelul lui ma iubeste desi are si momente cand zice: ” Gata!! Nu mai intra!” Abia astept sa vina primavara sa apara fructele si legumele ca in perioada asta e cam slabuta oferta. Te pup!!

  5. Laura spune:

    Pup Iulia draga si ma bucur ca-ti plac perele!! sa stii ca tare bine se combina gustul rosiei cu minunata carnita picanta. O sa le refac si sa stii ca si cu branzica sunt tare bune. Pup pup!!

  6. Laura spune:

    Cata draga ca-ntotdeauna esti o scumpa si iti multumesc mult ca iti plac!! Ce imi place la ele, este ca se pot manca si reci. Aluatul nu se flescaieste, ramane la fel de pufos. Pup pup!!

  7. Laura spune:

    Ioana scumpa ti-au oprit special pentru tine fetele ,sa stii, asa ca hai repede ca daca nu le mananca Cris!!!Hi-hi!!
    Oooooo te asteapta o seara super romantica??? Pai te asteptam sa ne spui ce bunataturi ai papat la restaurant draga mea!! Pana atunci iti urez o seara absolut minunata!!
    Te puuup!!!

  8. Laura spune:

    Ooooo draga mea Liviana zau ca nu e arta!! Sunt asa simplu de facut si bineinteles ca nu ma vorbesc de cat de bune sunt. Astept sezonul rosioarelor si sper sa il prind in Italia pentru ca acolo sunt dulci ca mierea rosioarele astea mititele. Te pup draga mea si multumesc mult pentru cuvintele tale!!

  9. Laura spune:

    Miha draga ai dreptate ies mai mari dar tare te-as sfatui sa le faci cu rosioare cat mai mici ca sa se patrunda bine pulpa la prajit. Te pup!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor