Mini chifle la tigaie (Nodini)


Retete culinare Paine – Mini Chifle la tigaie (Nodini)

Nodini

Desi azi nu m-am simtit in apele mele deloc (cred ca ma paste o raceala), m-am trezit in bucatarie, cu mainile in aluat. „Aspirina” mea e bucataria. Daca gatesc cand nu ma simt bine, imi revin ca prin farmec.  Nu imi place sa stau in pat si sa astept sa treaca. Asa ca dupa salamul de ton, am facut si aceste mini chifle la tigaie, nodini, inspirata fiind de o reteta a celebrelor surori Simili. Orice reteta semnata de ele, este absolut divina.

Ingrediente – Mini chifle la tigaie (7-8 bucati)

  • 250 g faina
  • 125 ml apa calduta
  • 10 g drojdie proaspata
  • 25 g ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 5 g sare
  • 50 g susan (facultativ)

Ingrediente – Sos de patrunjel

  • 50 g ulei masline
  • 2 lingurite patrunjel tocat
  • usturoi praf
  • ardei iute uscat taiat marunt

Mod de preparare – Mini chifle Nodini

  • Frecam drojdia cu zaharul apoi o adaugam in apa calduta si amestecam. Adaugam drojdia in centrul fainii si uleiul si incepem sa framantam.
  • Cand aluatul capata consistenta, adaugam susanul si sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic.

Aluat Nodini

  • Lasam aluatul la dospit pentru 45 minute. Dupa ce a crescut, il rasturnam pe masa, usor pudrata cu faina si rupem mici portii (cca 50 g portia de aluat). Rulam fiecare bucata de aluat, pana obtinem un snur lung de cca 15 cm. Innodam fiecare snur.

Forma mini chifle nodini

  • Punem pe foc mediu o tigaie antiaderenta, neunsa, si cand aceasta s-a incins, o ungem cu putin ulei de masline si prajim mini chiflele innodate, cate 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mic. Tigaia trebuie acoperita in timp ce noduletele se prajesc.

Prajire nodini

Preparare sos de patrunjel

  •  Uleiul se amesteca cu praful de usturoi, se adauga si patrunjelul impreuna cu ardeii uscati tocati marunt. Amestecam bine. Dupa ce scoatem chiflutele din tigaie, le ungem cu acest sos si le servim.
  • Putem servi chiflele si simple, fara acest sos. Sunt la fel de delicioase. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini chifle la tigaie (Nodini)
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

17 comentarii la “Mini chifle la tigaie (Nodini)

  1. Ioana spune:

    Arata foarte bine. Mai ca as incerca si eu mai ales ca mi-am luat un blat de ala pe care sa fac aluaturi.
    Tin pumnii sa nu racesti. Ia un Coldrex preventiv (eu asa fac si iarna asta inca nu am racit)
    Te-am pupat

  2. Laura spune:

    Mersi mult Ioana draga si felicitari pentru blat. E din silicon cumva? Daca da e tare tare bun. Eu am unul dar din pacate l-am lasat in Italia si acum o sa trebuiasca sa imi cumpar altul ca imi cam lipseste.
    Am luat o aspirina si tare mult sper sa nu racesc. Am mania sa deschid toate geamurile in casa si sa stau in curent indiferent de anotimp !!
    Te pup si daca ii incerci sa-mi spui daca ti-au placut.
    Te pup si un super wekend iti doresc!!

  3. ina spune:

    Arata nemaipomenit de bine! Categoric le voi incerca. Ma gandesc insa daca nu ar merge si la cuptor,hm? Draga mea, inca o data: super reteta!

  4. Laura spune:

    Multumesc Ina draga mea!! Cred ca la cuptor ies demential asa ca te astept sa-mi spui daca le incerci cum ti s-au parut!! Puuup!!

  5. Laura spune:

    Didona draga mea un 2009 plin de realizari si sanatate iti doresc!!Iti multumesc tare mult ca-ti plac noduletele mele. Sunt delicioase si usor de facut!!Te puuuup!!

  6. mariana spune:

    Da ai avut draptate au iesit f.buni si ne-au placut mult,uni au papat nodinii cu smintina!alta data fac reteta dubla!

  7. Laura spune:

    da cumpa mea Mariana se pot congele dupa ce i-ai prajit si dupa ce s-au racit!! Te pupic si o saptamana excelenta iti doresc!!

  8. mariana spune:

    Ceau!Laura azi faC DIN 2 PORTII NODINII ASTIA CA TARE NE-AU PLACUT,POATE SI CONJELEZ CITIVA DACA MAI RAMIN!ASTA DEPINDE DE CE MAI GATESC ADICA DACA FAC MAI MULTE FELURI(SI CRED CA VOI FACE)+AS VREA SA FAC SI GNOCCHI(CICI)SI O MIINCARICA GEN CHINEZEASCA!HAI PA,PA CA AM MULTA TREABA(TARE-MI PLACE LA BUCATARIE DA AM SI PUS MULT PE MINE!lAURA NU TE VAD PE MESS???DE CE???

  9. Laura spune:

    Mariana draga mea dar gatesti azi nu gluma. Tare ma bucur ca iti plac nodinii astia si o sa vezi daca ii congelezi ce bine se mentin. Te pupic si spor la gatit!!!
    Am o problema cu messengerul ca sunt pe vista si cred ca se bate cap in cap cu yahoo mess si din cauza asta nu ma vezi. Mi s-a mai spus sa stii. Eu oricum sunt online asa ca da un buzz cand vrei sa vb.

  10. mariana spune:

    OK!Laura te voi buzaii o data!Draga Laura tot asa gatesc eu,cu multe feluri bune si mai ales si retete de la tine!Uite azi intimplarea face sa fi facut 2 feluri de la tine:nodinii(2 portii,abia mai sint,unde sa mai pun la congelator sa vad cum se comporta!alta data!) si gnochi(si am facut apoi ciuperci,ardei,mazare mini carote,ceapa,usturoi si marar-asa nici nu stiu cum sa-i zic, asa cu sos!apoi iam pus in aceasta mincarica de legume!!a fost super s-a si terminat!te pup!multumesc Laura!!!!

  11. mariana spune:

    Laura ,ghici ce am gatit eu azi????Supa de rosii cu galuste de faina,un sote de ciuperci cu mamaliguta si?si?NODINII(stiitu ca eu fac 2 portii deodata,nu ma complic cu 1)asta asa sa fie in plus pe masa,cind trecem pe linga,dar nu prea mai am ca ai mei au papat cu supica de rosii!!ha,ha ma apucat risul!au fost simpatici!de!abia mai sint,si stii tu ca tot mi-am propus sa fac si pt.congelator sa fie acolo ca incep jobuletul vineri sper!!dar miine ar trebui sa fac asa din 4 portii!no,vad eu!si fac si reteta postata azi!te pup!

  12. Naiada spune:

    Bună Laura!
    Trebuie să încep prin a-ţi mulţumi pentru această reţetă care este un adevărat succes printre prietenii mei! E nemaipomenită!
    De când am descoperit-o, o prepar cel puţin o dată pe lună, deşi n-am servit niciodată şi salsa alături de aceşti divini nodini.
    Şi ca să te amuzi şi tu un pic referitor la nodini, am câteva prietene pe care când să vină în vizită le întreb de fiecare dată cu ce vor să le servesc şi întotdeauna spun: "mucenicii aceia italieneşti". 🙂

  13. Laura spune:

    Vai Naiada m-ai facut sa rad!!!:)) Sa stii ca de acum le zic si eu mucenici italienesti!! Te pup cu mare drag si ma bucur mult ca ti-au placut!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor