Mancare de cartofi cu carnati afumati


Mancare de cartofi – Reteta simpla si rapida cu carnati afumati

Mancare de cartofi detaliu
Mancare de cartofi, cea mai iubita mancare romaneasca

Mancarea de cartofi este una dintre cele mai indragite retete romanesti. Chiar daca este cald sau frig afara, o mancare de cartofi este intotdeauna mai mult decat binevenita. Cand inca locuiam la ai mei, nu imi amintesc saptamana in care sa nu fi simtit mirosul tocanitei de cartofi pe scara blocului. Datorita ingredientelor de baza ieftine si la indemana oricui, mancarea de cartofi este un preparat rapid, gustos si satios. Mie imi place mult mancarica cu putina afumatura, iar vara, cand simtitm nevoia de mancaruri mai lejere, elimin carnatii din reteta si obtin cea mai gustoasa mancare de cartofi fara carne. Se poate manca chiar si rece, vegetarienii si cei care tin post vor fi mai mult decat incantati de gustul acestei tocanite de cartofi fara carne. Reteta mancarii de cartofi o am de la mami, o pregateste in felul urmator.

Mancare de cartofi cu carnati afumati – Ingrediente (4-6 persoane)

  • 1,5 kg cartofi
  • 3 cepe medii
  • 3 catei usturoi
  • 3 carnati afumati (200 g)
  • 2 linguri bulion + cca 400 ml apa
  • 1 lingurita rasa sare
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 10 boabe piper negru
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 2 foi dafin

Mancare de cartofi cu carnati afumati – Mod de preparare

  • Curatam cartofii, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem intr-un vas. Ii acoperim cu apa rece.
  • Taiem carnatii rondele si tocam ceapa si usturoiul marunt.
  • Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta, adaugam ceapa si usturoiul si le sotam cca 1 minut, la foc mediu. Adaugam rondelele de carnati, amestecam si le calim inca 2 minute.

Mancare de cartofi detaliu preparare

  • Scurgem cartofii si ii adaugam in cratita impreuna cu boiaua dulce (puteti folosi o combinatie de boia dulce si boia iute daca doriti).
  • Amestecam bine si dupa cca 2-3 minute adaugam apa amestecata cu bulionul. boabele de piper, foile de dafin, piper macinat dupa gust si foarte putina sare.

Mancare de cartofi detaliu preparare

Sarea se adauga cu moderatie la inceput. Nu uitati ca sosul o sa scada si carnatii sunt si ei destul de sarati, asadar va recomand sa adaugati 1/2 lingurita de sare la inceput, iar spre sfarsitul prepararii mancarii de cartofi, putem adauga mai multa sare, in functie de gust.

  • Acoperim mancarea de cartofi cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mic pana cand cartofii sunt perfect patrunsi (cca 30-35 minute) si soul a scazut putin si s-a legat.
  • Servim mancarica de cartofi cu carnati afumati, calda, cu muraturi sau cu ardei iute, noua asa ne place.

Mancare de cartofi detaliu in farfurie

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mancare de cartofi cu carnati afumati
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

10 comentarii la “Mancare de cartofi cu carnati afumati

  1. ina spune:

    Draga mea vreau sa iti spun ca ti-au iesit niste poze minunate! Sincer mi se par superbe! Pup surioara si tine-o tot asa!!!!!!! :-* :-)))

  2. iulia spune:

    Ceau Lauraaa! La multi ani!! Delicioasa manacarica pe care ai pregatit-o. Felicitari pentru apartament, va doresc sa-l stapaniti sanatosi si sa aveti parte numai de clipe fericite in casuta voastra. Te pup!!

  3. Laura spune:

    Scumpa mea surioara iti multumesc din sufletel ca iti plac pozutele si promit sa ma straduiesc sa le fac frumoase si de acum incolo. Puuuuup!!!!

  4. Laura spune:

    Iuliaaaaaaaaaaaaa te pup draga mea!! tare iti multumesc pentru cuvintele tale si sa speram sa fim sanatosi sa ne bucuram de casuta noastra!! Multumesc muuult ca iti place mancarica mea desi e tare tare banaluta. Nu ma prea dau in vant dupa mancarea de cartofi dar din cand in cand merge. Pup pup!!!

  5. Bunny spune:

    Laura, super mancarica! desi e dimineata, mi-o si imaginez langa niste castraveciori acri…Delicios pe timp de iarna!

  6. Laura spune:

    Bunny draga te pup si iti doresc un 2009 plin de realizari!! Tare asa fi mancat si eu un castravecior murat ca la mama acasa sau o gogonea dar din pacate a trebuit sa ma multumesc cu castraveciori murati cumparati dupa care nu ma prea dau in vant!! Te puuuup si numai bine iti doresc!!

  7. Corina spune:

    A iesit mortala tocanita asta de cartofi. Am folosit rosii din conserva. Iti multumesc pentru reteta. Este asa simpla si asa gustoasa! Multumesc. Si sotului meu, care este Corean, i-a placut foarte mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor