Cubulete pentru Mos Craciun


Cubulete ciocolata pentru Mos Craciun

M-am gandit sa-i dedic ceva bun Mosului ca poate poate le observa si va fi generos de Craciun. Asa ca Mosule sper ca mai intra si un cubulet mic de ciocolata pe langa biscuiti si lapte. Zau ca-s bune, asa ca nu te sfii si serveste cate doresti si daca o sa-ti placa sper sa vii in noaptea de Craciun si pe la mine.

Ingrediente – Cubulete pentru Mos Craciun

  • 400 g ciocolata neagra/lapte
  • 400 g ciocolata alba
  • 200 g alune/nuci/migdale
  • 100 ml smantana pentru frisca lichida

Mod de preparare – Cubulete pentru Mos Craciun

Incepem prin a tapeta un vas dreptunghiular sau o tava cu folie alimentara. Dimensiunile tavii sa fie de vreo 20X12, deci nu mare.

bomboane pentru mos craciun (10)

Ciocolata neagra sau de lapte o topim la bain-marie iar in momentul in carec este complet topita adaugam nucile sau alunele sau migdalele tocate mai maricel,

bomboane pentru mos craciun (4)

Amestecam pana incorporam toate alunele in ciocolata dupa care adaugam jumatate din compozitie in forma,

bomboane pentru mos craciun (6)

Bagam la frigider forma pentru vreo 20 minute pana se intareste stratul de ciocolata si punem inapoi la bain-marie vasul in care mai avem jumatate de compozitie si il tinem la cald pana vom intrebuinta si restul de ciocolata.

Cat timp sta ciocolata la frigider facem crema de ciocolata alba astfel:

Topim ciocolata alba la bain marie

bomboane pentru mos craciun (3)

iar in momentul in care e topita complet ii adugam cele 100 ml smantana pentru frisca lichida clocotita (frisca o punem pe foc iar in momentul in care incepe sa faca bulbucei o turnam peste ciocolata alba) si amestecam pana rezulta o crema. Trebuie sa ne miscam destul de rapid pentru ca operatia asta se face in afara vasului de bain marie.

bomboane pentru mos craciun (2)

Crema rezultata o punem peste stratul de ciocolata de la frigider care trebuie sa fie intarit.

Bagam din nou vasul la frigider pentru vreo 15 minute .Dupa un sfert de ora ciocolata alba trebuie sa se fi intarit asa ca tragem vasul afara din frigider si adaugam restul de ciocolata neagra care a stat la bain marie si deci e lichida si nu vor fi probleme cand o intindem. Nivelam cat putem de frumos,

bomboane pentru mos craciun (8)

Si bagam vasul de data asta pentru vreo 3 ore la frigider.

dupa 3 ore scoatem masa de ciocolata din vas si din folia de plastic,

bomboane pentru mos craciun (5)

si o taiem cubulete micute. Eu pe primele le-am taiat cam maricele si apoi le-am taiat mai mici deci nu au aceeasi dimensiune dar gustul e acelasi va asigur indiferent de marime.

 

bomboane pentru mos craciun (9)

Sunt execlente si crema de ciocolata alba desi se intareste si ea isi pastreaza o consistenta cremoasa. Sa le taiati mai micute daca le incercati ca sunt mai frumoase. O alta varianta care cred ca ar arata super super ar fi:un strat ciocolata neagra cu alune, unul de crema de ciocolata alba si ultimul de ciocolata de lapte amestecata cu coji de portocala confiate.

bomboane pentru mos craciun (7)

Va pup!

Print Friendly, PDF & Email

25 comentarii la “Cubulete pentru Mos Craciun

  1. Laura spune:

    Iulia draga mea daca ai stii cum arata bucataria dupa ce am terminat….zici ca era camp de lupta dar zau ca merita. Sunt bune bune si de efect. Am mancat 2 patratele si restul le las pentru „Mos Craciun” ca nu a venit inca de la servici!! Pup puuuuuuuuuuuuup!!!

  2. Laura spune:

    Ma bucur mult ca-ti place Sorina!! Mai am de lucru la el un picut dar per ansamblu e gata.Si mie imi place tare mult. Multumesc!!

  3. Ginette spune:

    Ce bine arata cubuletele, sigur o sa vina Mosul de mai multe ori daca il tratezi cu asemenea bunatati. Imi place reteta este simpla si de efect. Te pup !!!

  4. Laura spune:

    Ginuca draga eu sper din toata inima sa fie asa cum zici si sa se opreasca si pe la mine Mosul ca pana acum nu m-a uitat niciodata!! Te pup si ma bucur ca-ti plac cubuletele!!

  5. Laura spune:

    Grazie mille cara Nicoleta!! Pai sa nu mai plece Mosul ca de-asta le-am si facut. El sa pape cubulete si eu sa ma ocup de sacul lui!!!
    Te pup draga mea si ma bucur ca iti plac!!

  6. maya spune:

    Laura,daca si eu ca neciocolatoasa ma simt data pe spate,nici nu vreau sa ma gîndesc cum saliveaza altii mai ciocolatosi pe tastatura,uitîndu-se la patratelele astea ciocolatoase!
    Sper ca Mosu apreciaza si te va cadorisi din plin! Pupic!

  7. Laura spune:

    Maya draga dupa comentariul tau zau ca vad cubuletele mai atragatoare!! Daca tie ti-au placut care nu esti deloc cu ciocolata atunci sper ca Mos Craciun sa fie in extaz cand o sa guste de Craciun din ele!!
    Pup si eu!!!

  8. Laura spune:

    Irina iti multumesc din suflet ca iti place blogul meu. Te mai astept cu mare drag pe la mine!! Sarbatori Fericite iti doresc si multa sanatate!! La multi Ani!!

  9. Laura spune:

    Anonim sincer nu stiu daca este reteta Anei Olson pentru ca eu am luat-o de pe cookaround ,un site italian. Sunt tare bune si se fac rapid de tot. Iti doresc un an nou plin de sanatate si realizari. La multi ani!!

  10. Anonymous spune:

    O sa fac si eu cubuletele pentru Mos Craciun poate ramine la mine cu toate cadourile. Laura draga mea, fac multe retete de la tine. Tortul de anul nou 2010 l-am facut pentru ziua sotului meu. Delicios, e putin spus.Ai o rabdare de inger in tot ce faci.Imi arunc cite un ochi, din cind in cind, ca sa mai fur cite o ideie de bucatarit. Felicitari atit pentru blogg cit si pentru generozite. Pup Nina

  11. Laura spune:

    Windkush, am scris in reteta ca se poate folosi ciocolata neagra sau de lapte.
    Daca doresti un gust amarui, folosesti ciocolata amara, daca il vrei mai dulce, ciocolata cu lapte.

  12. Maria spune:

    Buna Laura, am facut si eu aceasta reteta si mi a iesit foarte buna! Te rog, poate vrei, si poti, sa pui o reteta detaliata pt Macarons. Am incercat sa fac dupa o reteta, dar nu mi au iesit tocmai cum trebuia. Multumesc!

  13. Gherghel Anca spune:

    Buna,am facut si eu aceste cubulete minune,vreau sa zic ca nu au apucat cele 3 ore de stat la frigider :),dupa 1 ora tentatia a fost prea mare si astfel cubuletele au fost papate inainte de termen.

  14. Miha spune:

    Windkush,hm……nici nu am auzit de ciocolata asta,nu era mai interesant cu ciocolata de casa?
    Arata bine oricum,pup cu drag,Miha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor