Cosulete de ciocolata


Cosulete de ciocolata, reteta de cosulete umplute cu crema de ciocolata alba

Cosulete de ciocolata

Cosuletele de ciocolata se fac extrem de simplu, au un aspect delicat si rafinat si se pot umple cu absolut orice crema dorim: crema de vanilie, crema de ciocolata, frisca si fructe si chiar inghetata. Daca doriti sa faceti aceste minunate cosulete de ciocolata vara, va recomand sa le scoateti din frigider exact in momentul in care le serviti, se topesc destul de rapid datorita temepraturii ridicate. Daca alegeti sa le umpleti cu inghetata se mentin foarte bine pentru 10 minute afara din frigider. Reteta cosuletelor de ciocolata este foarte simpla si rapida, va recomand sa o incercati.

Cosulete de ciocolata – Ingrediente (5 cosulete ciocolata neagra si 5 cu ciocolata alba)

  • 300 g ciocolata neagra/lapte
  • 300 g ciocolata alba
  • o pensula de silicon
  • 10 hartiute pentru muffins

Crema de ciocolata alba – Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • 100 g zahar
  • 250 g ciocolata alba
  • 100 g unt moale
  • zahar vanilat/esenta vanilie/baton vanilie

Decor

  • fulgi migdale
  • sos ciocolata
  • bomboane ciocolata

Mod de preparare – Cosulete de ciocolata

  • Topim ciocolata la bain-marie, inmuiem pensula in ciocolata topita calda (nu scoatem vasul din bain marie) si pensulam hartiuta de muffin. Nu va faceti probleme daca nu se acopera din prima uniform, dupa ce se intareste ciocolata, le vom unge inca de 2 ori.
  • Punem hartiile in frigider pentru 15 minute. Dupa 15 minute le scoatem din frigider si le ungem cu ciocolata din nou.
  • Repetam operatia inca o data sau chiar de doua ori, avand grija sa le lasam la frigider cate 15 minute dupa fiecare nou strat de ciocolata. Dupa ce le-am uns ultima data, le punem in frigider pentru cca 2 ore.

cosulete-ciocolata-umplute-crema (3)

  • Dupa repaus, eliminam cu grija hartiutele si le punem din nou in frigider pana cand preparam crema.

cosulete-ciocolata-umplute-crema (1)

Crema de ciocolata alba – Mod de preparare

  • Amestecam intr-un vas zaharul, esenta de vanilie si faina sau amidonul. Incalzim laptele pe foc mic si il turnam peste amestecul de faina si zahar. Amestecam pana la omogenizare, punem compozitia in craticioara, pe foc mic, si adaugam si untul moale.
  • Fierbem crema pana cand capata o consistenta cremoasa (cca 10-15 minute), apoi adaugam ciocolata alba taiata in bucatele mici si amestecam pana cand se topeste complet si este inglobata perfect in crema.

cosulete-ciocolata-umplute-crema (4)

  • Stingem focul, acoperim crema cu o folie de plastic alimentara, o lasam sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi o punem in frigider pentru inca 30 de minute.
  • Crema de ciocolata rece se poate amesteca cu cca 100-125 g frisca naturala mixata.

cosulete-ciocolata-umplute-crema (5)

  • Inainte de a servi cosuletele de ciocolata, le umplem cu aceasta delicioasa crema de ciocolata alba si le ornam dupa preferinte.

cosulete-ciocolata-umplute-crema (2)

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cosulete de ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

33 comentarii la “Cosulete de ciocolata

  1. Laura spune:

    Multumesc tare mult Lissa ca iti plac. Deja mai sunt doar 2 in frigider si sotul ma roaga sa le repet. Bune bune si rapide foc.

  2. dana2dor spune:

    Buna Laura scumpa, minunate prajiturelele tale! Am salvat reteta ca sa le prepar de Sarbatori 🙂
    La mine pe blog te asteapta un premiu nostim tare 🙂
    Cand poti, sa treci sa-l ridici!
    Multi, multi pupicei si Happy Cooking pentru Sarbatori!

  3. Ginette spune:

    Buuuuunnnn…mmmmmmm…..absolut minunate. Blogul tau e o adevarata sursa de inspiratie pentru mine. Te pup ! 🙂

  4. Laura spune:

    Dana mea draga ma bucur mult ca-ti plac cosuletele si merg tare bine pe masa de Sarbatori intr-adevar!!
    Acum merg la tine sa vad minunatul premiu pentru care iti multumesc din inima.
    Eu se pare ca de Sarbatori o sa stau cuminte si nu o sa gatesc pentru ca in sfarsit o sa mergem acasa dupa mai bine de 1 an si jumatate si deja ni s-a insirat telefonic o enorma lista de bunataturi pregatite de ai nostri.
    Te pupic draga mea Dana!!

  5. Laura spune:

    Multumesc draga Deea ca iti plac. Au fost foarte bune si s-au dus foarte rapid. Ma gandesc sa le rafac zilele astea pentru ca se fac rapid de tot si mai am o groaza de ciocolata pe care trebuie sa o folosesc intr-un fel sau altul. TE pup!!

  6. Laura spune:

    Ginuca mea draga ma bucur tare mult ca-ti plac cosuletele astea si ca te inspira retetele mele. Nu-ti mai spun ce lista luuuuunga de retete de la tine ma asteapta sa le incerc. Aspet vremuri mai bune cand o sa am un cuptor ca sa le pun in practica. Pana atunci nu pot decat sa le admir la tine pe blog. Te pup!!!

  7. orangepunctgreen spune:

    Foarte interesanta ideea si sutn sigura ca invitatii vor fi incantati de asa ceva, numai sa mai ajunga si la ei cosulete din-astea.
    Cred ca le voi incerca in curand, sunt perfecte pentru o reteta cu protocale pe care am gasit-o zilele trecute.

  8. Amalia spune:

    Laura buna idee , parca am mai vazut-o undeva… ar trebui s ale fac si eu ca am hartiute de muffins dar nu am tava sa le pot folosi asa ca sunt bune ptr cosulete 🙂

  9. Laura spune:

    Orange eu m-am chinuit trei zile sa le fac poze. Prima zi le-am facut dar era seara si deci am amanat safac poze pana a doua zi cand logic ca nu mai erau decat 2 in frigider. A doua zi nu am mai avut cioco si deci nu am avut cum sa le refac. In sfarsit am cumparat ciocolata si a treia zi le-am excutat si le-am si tras in poza. Merg umplute cu absolut orice de la creme pana la inghetate. Te pup si sper sa-ti placa!!

  10. Laura spune:

    Amalia draga mea sa stii ca tare rapid merge treaba si sunt de efect. Nu sunt pe la noi forme individuale pentru muffins? De aluminiu? Sunt tare bune si inlocuiesc cu brio formele compacte de teflon. Te pup si ma bucur tare mult ca iti plac!!

  11. Laura spune:

    Draga Deea La muuuuulti ani si multa sanatate! Am fost la tine si am vazut cosuletele. SUPERBE!! Ma bucur mult ca ti-au placut si sper sa fii impresionat invitatii. Pup si numai bine iti doresc.

    P.S: Te-am trecut in listuta de favorite si acum merg sa te votez pe ardei iute. Te rog sa ma scuzi ca nu am facut-o pana acum.Te pup!!

  12. Laura spune:

    Sunt calorioase rau Edith si desi imi faceau al naibii cu ochiul am rezistat stoic…pana a doua zi, cand sub pretextul ca e zi si consum eu caloriile pana seara,am papat si eu vreo 2…sa zicem!!!

  13. Laura spune:

    Vai Lavinia draga cat ma bucur ca le-ai incercat!! Imi cer scuze ca raspund abia acum comentariului tau dar abia acum l-am descoperit spre rusinea mea. Te pup draga mea!!

  14. Anonymous spune:

    Salut, tocmai am hotarat ce sa servesc de ziua mea, iar aceasta reteta e chiar perfecta. Multumesc mult si felicitari!!!

  15. raluca spune:

    e super tare reteta ta am incercat-o numai k eu in formele de muffin am pus o lingura de cioco si mam jucat cu ea pe peretii din harti si surplusul l-am pus la loc in vasul care am topit cioco,cosuletele au iesit grozave si nici nu mi-sa rupt cosuletul cand am desfacut hartia iar crema de ciocolata alba e criminala la gust.

  16. Gina A spune:

    Laura retetele tale sunt minunate de cate ori mai privesc o reteta de-a ta de atatea ori imi face bucataria cu ochiul.Te rog mult imi poti spune e fel de ciocolata folosesti in retetele tale menaj sau cea normala de consum??????? Te pup si iti doresc multa sanatate si multe retete cu care sa ne ispitesti.

    • Laura spune:

      Gina, draga mea, multumesc ca-ti plac retetele mele. Folosesc ciocolata de menaj Perugina ( cu un continut de cacao intre 40-60%).
      Pup cu mare drag!!

  17. Gabriela Gitoi spune:

    O minunatie! mi-am procurat formele de mult timp si le planuiesc tot de ata timp :-), sper sa le fac in curand! ca arata prea bine si sunt un deliciu!

  18. Denisa spune:

    Am incercat si eu reteta si desi sunt incepatoare in ale bucatariei mi-au iesit foarte bune! Crema e delicioasa si se face foarte repede.

  19. alexa spune:

    am facut si eu cosuletele, le-am lasat cam 2 ore la frigider si apoi le-am umplut cu crema de vanilie dar ciocolata s-a inmuiat si a inceput sa se desprinda. unde am gresit? multumesc!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alexa, vara cosuletele nu rezista foarte mult la temperatura camerei, trebuie consumate imediat dupa ce le scoti din frigider. Ca sa reziste mai bine, iti recomand sa le pui in congelator cu cca 15 minute inainte de a le servi si sa le asezi pe o farfurie sau un platou tinut ianinte, gol, in frigider, cca 1 ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor