Tarta cu ricotta si ciocolata


Retete culinare – Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata

Tarta cu ricotta si ciocolata este o tarta foarte fina ca gust si seamana mult cu pasca fara aluat. In cazul in care nu aveti ricotta, puteti folosi branza dulce de vaci si stafide in locul bobitelor de ciocolata. Daca doriti sa va iasa mai inalta, folositi o forma rotunda de 20 cm pentru ingredientele din reteta. Este delicioasa si perfect potrivita pentru masa de Pasti.

Ingrediente – Tarta cu ricotta si ciocolata

  • 500 gr ricotta scursa bine/ urda/branza de vaci
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 gr bobite ciocolata
  • coaja lamaie
  • esenta vanilie
  • un varf sare
  • unt pentru tapetat forma
  • o mana de biscuiti sfaramati pentru tapetat

Mod de preparare – Tarta cu ricotta si ciocolata

  • Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.
Tarta cu ricotta si ciocolata preparare aluat
  • Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul.
  • Adaugam peste galbenusuri ricotta, bobitele de ciocolata si faina.
  • Mixam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat albusurile amestecand de sus in jos cu o lingura.
Tarta cu ricotta si ciocolata preparare
  • Punem aluatul intr-o forma de 24 cm diametru tapetata cu unt si biscuiti sfaramati si o coacem  in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 35-45 minute.
Tarta cu ricotta si ciocolata in forma
  • Dupa 50 minute, stingem cuptorul si intredeschidem usa lasand tarta in cuptor pana se obisnuieste cu temperatura de afara, dupa care o scoatem si cand este rece o pudram cu zahar vanilat.
Tarta cu ricotta si ciocolata coapta
  • Este extraordinar de fina si parfumata.
Tarta cu ricotta si ciocolata sectiune

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta cu ricotta si ciocolata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

38 comentarii la “Tarta cu ricotta si ciocolata

  1. Laura spune:

    Mariana eu cred ca o poti inlocui cu urda de vaca pentru ca nu e asa grasa dar sa fii atenta ca urda sa fie uscata sa nu contina lichid. Te pup si sunt convinsa ca o sa-ti placa!!

  2. Laura spune:

    Multumesc Iulia ca-ti plac retetele mele!! Tarta a fost delicioasa dar s-a dus rapid de tot. Eu de obicei fac dulciuri ca sa avem la micul dejun pentru ca noi nu mancam sarat de dimineata numai ca rareori ajung dulciurile facute in ziua precedenta pentru micul dejun. Te pup si te mai astept pe la mine!!

  3. miki spune:

    Buna,Laura!Felicitari pentru frumosul Blogg si pentru asa retete.Tocmai navigam asa pe diferite blogg-uri ca nu stiam ce sa fac maine ceva dulce ca al meu sot si copii doresc ceva cu brinza da nu vor nici placinta(cred ca ai fost in astfel de situatii cind copii sau sotul spun”vrem ceva bun dar nu stim ce”),eu ma gindisem la o bidinca pentru ca n-am mai facut de foarte mult timp dat iata ca salvarea a venit.Am sa incerc maine aceasta tarta dar in loc de ciocolata am sa pun niste caise din compot ca lor nu le place combinatia de brinza cu ciocolata.Revin cu raspunsul la tarta.Pina atunci multa sanatate si multumesc mult pentru reteta!
    Cu respect,Miki

  4. Laura spune:

    Buna Miki si multumesc mult ca iti place blogul meu. Copii inca nu avem dar sotul e ca un copil mare si de muuuuuulte ori mi-a venit cu fraza mentionata de tine mai sus: „As manca ceva dulce si buuun dar nu stiu ce.” Tarta este delicioasa si tare fina numai ca daca o faci cu caise trebuie sa le scurgi fffffff bine inainte de a le pune in aluat. Cel mai bine iese cu stafide tinute in rom sau laptic pentru ca tu ai copii, apoi scurse si bagate in aluat. Dar cred ca va iesi ffff bine si cu caise numai sa le tii la scurs inainte. Te pup si te rog sa-mi spui cum ti-a ieist cu caise ca tare as incerca-o si eu. Multumesc mult Miki!!

  5. iulia spune:

    Draga Laura, am incercat si eu reteta ta de tarta, a iesit un deliciu, foarte foarte buna. Nu a mai ramas nimic din ea, s-a papat toata. Iti multumesc pentru asa o reteta delicioasa! Te pup!

  6. Laura spune:

    Iulia draga ma bucur ca v-a placut tarta si iti multumesc ca ai incercat-o!! Tocmai vin de pe site-ul tau unde m-am delectat cu pozele parizienelor care ti-au ieist fantastic de bine! te pup si te astept cu drag oricand pe la mine!!

  7. Laura spune:

    Vaaaai Miha draga ai dreptate!!! Nu am scris cand se pune faina!!! Te rog sa ma scuzi si uite acum ma apuc sa editez reteta. Iti multumesc ca mi-ai spus si te rog sa ma scuzi!!!

  8. Ana spune:

    Felicitari Laura ai niste retete minunate ,as vrea sa te intreb in loc de bombonele de ciocolata ce as putea sa pun ,imi place ciocolata dar nu ma dau in vant dupa ea,de aia m-am gandit cu ce as putea sa o inlocuiesc.?
    Te Pup EMA.

  9. Laura spune:

    Ema draga mea poti inlocui ciocolata cu stafide, coaja de portocala sau fructe confiate si taiate marunt. Te pup si weekend minunat sa ai!

  10. Stefi spune:

    M-am bucurat sa gasesc reteta ta fiindca aveam niste ricotta in casa si nu stiam exact ce sa fac din ea. Reteta ta e simpla, nu necesita multe ingrediente si e delicioasa. Usoara si gustoasa, perfecta pentru o zi de vara 🙂

  11. Stefi spune:

    ma bucur ca am gasit reteta ta. aveam niste ricotta in casa si nu prea stiam ce sa fac cu ea. ce am apreciat la reteta ta a fost ca nu e complicata deloc, nu necesita multe ingrediente si rezultatul este usor si gustos. Sotul meu nu e mare amator de dulciuri, de obicei trag eu de el sa mai manance din dulcele facut, dar de data asta nu a fost nevoie 🙂

  12. Anonymous spune:

    Minunata reteta, Laura. Este exact asa cum ai descris-o, fina si aromata.
    Recunosc ca desi am comandat special ricotta proaspata pentru a face acesta reteta, eram un pic sceptica pentru ca nu are nici un fel de aluat. Este perfecta, m-am convins!
    Am pus stafide in loc de cicolata, pe care le-am tinut un pic inainte intr-o combinatie de votca, esenta de rom si putina apa fierbinte.
    Mi s-a umplut casa de parfum si sotul pur si simplu nu mai avea rabdare.
    Te pup si o seara frumoasa.
    Dany

  13. Laura spune:

    Dany draga mea nu am mai facut tarta asta de ceva vreme asa ca neaparat o s-o fac zilele astea pentru ca si noua ne-a placut tare tare mult. Te pupic cu drag si ma bucur ca v-a placut!!

  14. Anonymous spune:

    Biscuitii se pun simplu, sfarmati, pe fundul tavii tapetate cu unt, sau ii amestecam cu unt ca la cheesecake? Multumesc frumos pentru retetele tale minunate!

  15. Laura spune:

    Anonim, biscuitii ii folosim doar pentru tapetat forma. Nu adaugam biscuiti in aluat.
    Eu iti multumesc ca iti plac retetele mele.

  16. Magdalena spune:

    Laura, reteta asta e grozava. Am cateva prietene care deja mi-au cerut reteta ca sa o faca pentru Paste. Eu am facut de 4 ori aceasta tarta si pot sa spun ca se termina cat ai zice peste. Trebuie sa recunosc ca am facut 2 modificari, asa sunt eu de obicei, fac dupa gustul meu. 1-am inlocuit ciocolata(pe care nu o iubesc aproape deloc) cu ananas din conserva, pe care l-am scurs f bine si pot sa zic ca a iesit delicioasa. 2-din biscuiti am facut o foaie subtirica, amestecandu-i cu unt. Ma bate gandul sa fac si eu pt Paste, insa am deja in gand o alta reteta de-a ta, tortul cu crema de piersici..yummm. Urmaresc de ceva timp blogul tau si deja am incercat cateva retete. Multumesc pentru ca ma inspiri!!!

  17. Anonymous spune:

    Laura, iti multumesc ptr. reteta asta…..de muuult, mult timp n-am mai mancat o prajitura atat de buna, a devenit preferata mea. Este atat de usoara, savuroasa, delicoasa, nu este foarte dulce, este perfecta. Eu am adaugat si stafide, dar si ciocolata si a iesit f bine….
    Cat ma bucur ca am descoperit blogul tau!
    Cristina

  18. Laura spune:

    Magdalena draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut!! Imi place mult de tot cum suna varianta cu blatul de biscuiti si ma bate gandul sa o incerc si eu asa.
    Pup cu mare mare drag!!

  19. Laura spune:

    Cristina scumpa, tare ma bucur ca ti-a placut!! Si noua ne place tare mult si o fac destul de des pentru ca se face simplu si e delicioasa.
    Pup cu drag!!

    • Laura spune:

      Draga Anca, in caz ca nu le gasesti, le poti face singura in casa. Topesti ciocolata la bain marie si apoi cu ajutorul unui sac a poche lasi sa curga mici picaturi de cioco pe o foaie de hartie de copt.
      Pup cu drag!!

  20. Oana spune:

    Buna ziua

    Oare intr-o forma rotund de 26 cm as putea sa o fac?
    sa laa gaura inauntru sau sa o fac pe forma fara gaura ?

    multumesc

  21. Sandra spune:

    Felicitări pentru rețetele delicioase!
    Sunt extraordinare si de fiecare data apreciate de cei din jur.
    Acum am bagat la cuptor tarta cu ricotta.
    Cred ca va iesi delicioasaaaaa!

  22. violeta spune:

    Am incercat reteta, cu branza de vaci si stafide, si a iesit perfeeeeeecta! Ca de altfel toate retetele pe care le-am mai incercat de la tine. 🙂

    Love you! >:D<

  23. Geo spune:

    Buna, Laura! Initial spui ca albusurile se mixeaza si apoi se adauga cele 4 linguri de faina si zaharul (150g), apoi spui ca se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas.. Care zahar? La ingrediente ai specificat ca e nevoie doar de 150g zahar, ai spus ca il adaugam pe tot la albusuri.. Cat zahar trebuie la galbenusuri?

    • Laura spune:

      Buna, Geo! Din pacate nu ai citit corect reteta. Iti dau un copy/paste:
      „Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.”
      Adaugam 4 linguri de zahar, nu de faina. Ce ramane din cantitatea totala de zahar, se adauga la galbenusuri.

  24. Laura spune:

    Buna! Sunt foarte fericita ca am gasit aceasta reteta! Am respectat exact cum ai scris tu mai sus si mi-a iesit. Este foarte gustoasa. Cu siguranta voi incerca si alte retete dupa blogul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor