Tarta Dulce de Cartofi si Migdale


Tarta dulce de cartofi si migdale este o tarta inedita si foarte gustoasa.

Tarta dulce de cartofi si migdale este un desert mai aparte, dar delicios si foarte parfumat. Stiu ca e mai bizara combinatia dintre cartof si zahar, dar gustul final al tartei dulce de cartofi, este foarte gustos. Consistenta finala este asemanatoare unui piure mai dens, dar tarta se taie fara probleme dupa ce s-a racit.

Ingrediente Tarta Dulce de Cartofi si Migdale (forma de 26 cm)

  • 750 gr cartofi (cei galbeni sunt ideali)
  • 4 oua
  • 100 gr migdale macinate
  • 2 mandarine (coaja si suc)
  • 200 gr zahar
  • unt si pesmet pentru uns
  • esenta migdale
  • zahar vanilat
  • muguri pin

Mod de preparare

  • Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Dupa ce au fiert complet (30 minute), ii scurgem si ii mixam, cat sunt calzi, cu zaharul.
  • Adaugam unul cate unul cele 4 galbenusuri, sucul celor doua mandarine, esenta de migdale si zaharul vanilat.
  • Adaugam migdalele macinate si incorporam cu grija, amestecand de jos in sus, cele 4 albusuri mixate spuma.
  • Tapetam o forma cu unt si pesmet, o umplem cu aluat si o coacem in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 1 ora. Eu am presarat niste migdale si muguri de pin inainte de a baga tarta la cuptor.
  • O lasam sa se raceasca in forma, apoi o scoatem cu grija si o servim.
  • Vom obtine o tarta dulce de cartofi si migdale foarte foarte gustoasa.
Pofta buna!!
Print Friendly, PDF & Email

6 comentarii la “Tarta Dulce de Cartofi si Migdale

  1. Ana spune:

    Am facut si eu azi reteta, dar e ceva in neregula… desi am recitit reteta de cateva ori si nu am gresit cu nimic, dupa o ora de stat la 150oC nu s-a intamplat nimic.. Am mai lasat-o 30 min. la 200oC si am scos-o din cuptor caci mi-am pierdut rabdarea.. era inca moale, am mancat-o cu lingura 🙁

  2. Hoteluri Bucuresti spune:

    Arata extraodinar,felicitari! ai foarte multe bunatari aici pe care vrem sa le incercam cat de curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor