Prajitura Chinezoaica


Prajitura Chinezoaica este o prajitura delicioasa cu nuci si bezea de galbenus

Prajitura chinezoaica detaliu
Prajitura chinezoaica, prajitura cu nuca, bezea de galbenus si glazura de ciocolata
Prajitura Chinezoaica, este una dintre prajiturile mele preferate, in primul rand pentru ca-mi aduce aminte de casa si in al doilea rand pentru ca sunt mare mare fan prajituri cu nuca si ciocolata.
Daca iubiti nuca si ciocolata la fel de mult ca mine, o sa va placa cu siguranta aceasta prajitura chinezoaica.

Ingrediente Prajitura Chinezoaica

  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 150 g zahar tos
  • 140 g faina
  • 3 g praf de copt
  • 150 g nuca macinata
  • 150 g zahar pudra

Ingrediente glazura – Prajitura Chinezoaica

  • 50 g unt
  • 6 linguri rase zahar
  • 6 linguri rase cacao
  • 6 linguri apa/lapte

Mod de preparare – Prajitura Chinezoaica

  • Untul se mixeaza cu zaharul tos pana devine cremos. Separam galbenusurile de albusuri. Se mixeaza albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se deschid la culoare (cca 5 minute).
  • Adaugam in crema de unt, faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt si cernuta, nuca macinata si treptat albusurile spuma.
mod de preparare blat pentru chinezoaica
  • Punem aluatul de chinezoaica intr-o tava tapetata cu unt si faina si il introducem in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute. Cand se desprinde de pe margini, se scoate din cuptor si se adauga imediat bezeaua de galbenusuri.
  • Se introduce din nou la cuptor pentru cca 10-15  minute pana se intareste bezeaua.  Cand aspectul bezelei devine mat, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.
glazura de galbenus pentru prajitura chinezoaica

Mod de preparare glazura de ciocolata

  • Punem untul, cacaua, zaharul si laptele sau apa  intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam incontinuu cca 5 minute pana cand untul este complet topit iar glazura capata o consistenta cremoasa. Stingem focul si lasam 2-3 minute glazura sa se raceasca.
  • Putem intinde glazura pe intreaga suprafata a prajiturii sau putem forma un desen abstract ca in poza de mai jos.
glazura de ciocolata intinsa pe suprafata prajiturii
  • Lasam glazura sa se raceasca complet dupa care taiem prajitura chinezoaica in patratele si o servim.
  • Pofta buna!!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura Chinezoaica
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

36 comentarii la “Prajitura Chinezoaica

  1. andreeansd spune:

    Buna din nou 🙂
    De data aceasta mama m-a rugat sa fac ceva cu nuca. Am gasit chinezoaica. Prajitura a iesit ff pufoasa si nu s-a ars deloc. Cu galbenusul de deasupra am avut ceva probleme. Am apasat cu degetul cum ai spus si era perfect coapta. Am scos-o si am pus deasupra glazura aceea apoi nu am mai asteptat sa se racaesca si am taiat o bucatitca. Am observat ca sub galbenusul tare mai era un strat moale de galbenus. Am pus-o din nou la cuptor (l-am inchis) si o las acolo pana se raceste cuptorul ori pana se mai intampla ceva. Fratii mei din nou au sarit pe ea si pana sa observ au mancat deja un rand.:P.
    Multumesc! O duminica minunata!

  2. Laura spune:

    Andreea draga mea nu iti face probleme cu stratuletul ala moale ca asa trebuie sa iasa. Eu il ador pur si simplu. Te pupic draga mea!

  3. Anonymous spune:

    Ceau!
    Laura draga te rog sa ma luminezi si pe mine.Unde ai pus cele 210 gr zahar praf?? Eu am vazut galbenusele frecate cu 210 gr zahar tos si albusele batute fara zahar….sau nu e asa?
    Te rog sa ma ajuti ca tare as vrea sa fac si eu prajiturica asta.
    Multumesc frumos!!!
    Rodica

  4. Laura spune:

    Rodica draga mea in reteta scrie ca untul se mixeaza cu 210 gr zahar (a doua poza se vede untul mixat) iar putin mai jos am scris ca galbenusurile se mixeaza cu 210 gr zahar pudra. Te pupic si sa stii ca e tare buna!! Dac o incerci sa imi spui cum ti s-a parut!!

  5. adina spune:

    Mi-e dor de de aceasta prajitura pe care o faceam cu ani in urma.Sper sa o fac din nou cat mai curand.
    Felicitari pentru toate retetele postate si pe care am inceput sa le citesc acum cateva zile.

  6. Laura spune:

    Bine ai venit Adina draga si iti multumesc ca iti plac retetele mele. Eu ador prajitura asta si de cate ori o fac ma gandesc la mama mea. Te pup si te mai astept pe la mine!!

  7. Sorina spune:

    Draga Laura,
    Am facut si eu chinezoica si mi-a iesit excelent. Cred ca nu am respectat eu intocmai cantitatile, mai ales la nuca… am pus mai multa pt ca mie imi place mult nuca :), dar a iesit foarte buna.

    Urmaresc blog-ul tau si esti principala mea sursa de inspiratie in ale gatitului. Imi place foarte mult cum dai sfaturile si pozele sunt minunate. Merci mult!

    Sorina

  8. Laura spune:

    Sorina draga mea, iti multumesc ca ai incercat prajitura si ca ti-a palcut!! chiar acum ma apuc sa o fac si eu ca tare mult ne place si noua. pup cu drag!!

  9. Anonymous spune:

    Draga Laura, felicitari pt tot ce faci totul este super am facut mai multe retete unele reusite altele mai putin.Cert este ca de cate ori caut ceva pe net catre blogul tau ma indrept.Am tot vrut sa fac ceva cu nuca am vazut chnezoaica dar tot am ezitat. Azi am facut-o in sfarsit si rezultatul a fost pe masura, excelenta nu ma asteptam sa-mi placa asa de mult.Mult succes in continuare suntem cu ochii pe tine:)
    ioana

  10. Laura spune:

    Ioana draga mea, multumesc mult ca ai incercat-o!! Eu ador prajitura asta pentru ca mama o face foarte des si de cate ori o fac si eu, ma simt acasa.
    Pupicei cu drag si ma bucur mult ca ti-a placut!!

  11. Anonymous spune:

    Draga Laura, ti-am facut toate retetele pana la prajituri. Le-am luat pe capitole :D. Minunate…au iesit super aratoase si gustoase.
    O intrebare am la chinezoaica. In lista nu e trecut praful de copt care se amesteca cu faina cernuta. Chiar este in reteta? sau imi va creste un mic monstrulet in tava? 😀 …ca eu deja am bagat-o la cuptor :"> Pup, Miha.

  12. Laura spune:

    Miha iubita, ai mare dreptate, lipseste praful de copt din ingrediente dar trebuie pus. Sa iti spun ce s-a intamplat: initial am postat reteta in 2008 si apoi am refacut-o de curand si am modificat-o putintel.
    Mami a mea, pentru ca de la ea am reteta, nu pune praf de copt dar eu am pus o lingurita ultima data cand am facut-o si mi-a placut mai mult parca. Cand am reeditat reteta, nu am modificat lista ingredientelor ci numai textul si fotografiile.
    Important este ca iese buna rau si cu praf si fara praf dar oricum am sa merg acum sa trec si la ingrediente lingurita bucuclasa!!
    Mersiluc mult ca mi-ai atras atentia!!
    Pup si sa-mi spui cum a iesit!!

  13. Anonymous spune:

    Buna draga Laura ,
    am facut si eu prajiturica asta minunata …si a iesit ..neaspectuoasa dar foarte gustoasa …vroiam sa te intreb cam ce dimensiuni are tava in care o coci …cred ca a mea a fost cam mare si prin urmare nu a crescut asa frumos …in rest ..s-a mancat toata
    multumesc ca existi
    Simona

  14. Laura spune:

    Simona draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut. Tava mea are cca 25X20 cm dar am facut-o si intr-o tava de vreo 30X20. In tava mai mare iese intr-adevar mai subtire dar la fel de buna.
    Pupicei cu mare drag si sa iti fie de bine!!

  15. carmen spune:

    duminica am facut rotocolul polonez, ieri am facut chinezoaica…sunt ft bune si trebuie sa recunosc si modul cum sunt explicate e pe intelesul tuturor… iti multumim ca existi, Laura!

    • Laura spune:

      Ioana, este vorba despre aceeasi prajitura, aceeasi reteta, facuta la distanta de 3 ani una fata de cealalta si fotografiate cu doua aparate diferite.:)
      Te pup!

  16. maria spune:

    prajitura din foto la titlu parca ar avea si cacaosau ciocolata, pentru ca blatul este mult mai inchis decat la pozele din reteta. eu am facut prajitura iar blatul a iesit alb nu asa inchis cum ai tu poza de la titlu ci cum ai pozele de jos din reteta. nu ai zice ca sunt aceleasi prajituri. oricum daca nu vrei sa spui secretul de la cea cu blatul mai inchis, eu tot te pup pentru ca prajitura este buna si cu blatul alb doar ca cel inchis este mai frumos. iti multumesc pentru retete

    • Laura spune:

      Maria scumpa, nu am absolut nici un interes sa ascund ceva sau sa mint. Este vorba despre una si aceeasi reteta. diferenta de culoare este data de modelul aparatului foto cu care au fost facute pozele. Pozele mai vechi au fost facute cu un aparat mai vechi si cu ajutorul blitz-ului iar cele noi in conditii de lumina naturala.
      Nu am pus niciodata ciocolata in blat.Am folosit EXACT aceeasi reteta pt ambele prajituri!!
      Pup!

  17. georgiana spune:

    Delicioasa prajitura ! Am inceput sa fac prajituri cu ajutorul acestui blog si „chinezoaica ” este una din preferatele intregii familii !Multumesc ,Laura !:)

  18. irina spune:

    ciao Laura!!!incerc sa fac aceasta prajitura dar am o problema:nu am o tava de aceste dimensiuni si nici de dimensiuni apropiate,pot folosi o tava din aluminiu care are aceste dimensiuni?…..sau trebuie sa imi procur….una????bine ai revenit in italy,astept cu interes retetle tale minunate,te pupik si numai bine!!!!!!

    • Laura spune:

      Irina, draga mea, linistita poti folosi o forma de aluminiu. Poate fi si rotunda, nu neaparat dreptunghiulara. O tapetezi bine bine cu unt si faina si nu o sa ai nici o problema.
      Pup si spor!!

  19. irina spune:

    Ciao,Laura!!!!am reusit sa fac aceasta minunata prajitura a iesit ….super… mi-a placut foarte mult,inca o data si poate de mii de ori iti voi spune ca iubesc acest blog si sunt incantata de tot ceea ce ne oferi!!!!!!!mai vreau sa te intreb ceva :acum ca asteptam Sfintele Paste vreau sa fac pasca(cu ciocolata,cu branza,cu smantana)una din toate astea. Ai putea sa-mi dai o reteta?… pentru ca, nu am gasit pe blogul tau nimik sau poate nu m-am uitat eu mai bine?!te puuup cu mare drag si astept raspunsul tau….

  20. viviana spune:

    buna, laura
    prajitura este buna, nu spun f. buna pt. ca este infiorator de dulce
    sigur acestea sunt cantitatile de zahar?
    multumesc anticiapt !

    • Laura spune:

      Viviana, draga mea, cantitatile sunt exacte. Intr-adevar, prajiturica este dulce dar daca tu o preferi mai putin dulce, poti reduce din cantitatea de zahar.
      Pup cu drag!

  21. jasmin spune:

    BUNA,AS VREA SA CONGELEZ NISTE GALBENUSURI SI ALBUSURI,CREZI CA DUPA DECONGELARE LE MAI POT FOLOSI PT BEZEA DE ALBUS LA PRAJITURA GEN ”FIGARO” SAU BEZEA DE GALBENUS PT ”CHINEZOIACA”?
    SAU O SA STRIC BEZEAUA?
    TE ROG DA-MI UN SFAT
    MULTUMESC.

    • Laura spune:

      Jasmin, se mixeaza perfect si albusurile si galbenusurile dupa ce le decongelezi. Cu o seara inainte, le scoti din congelator si le pui in frigider, pe etajul de jos, sa se dezghete, nu pe masa din bucatarie.
      Dupa ce se decongeleaza, le amesteci cu un varf mic de cutit de sare si le mixezi.
      Pup!

  22. ioli spune:

    Ieri am incercat si aceasta reteta, e MINUNATA, sotul meu nu se mai poate opti din mincat :).
    Toate retetele tale sunt exceptionale, esti o adevarata inspiratie ptru mine!
    Weekend placut Laura!
    ioli

  23. Gabriela spune:

    Draga Laura,
    Am facut aceasta prajitura si vreau sa spun ca este exact pe gustul meu!
    Mama a zis ca este prea dulce, dar combinatia asta de nuca si ciocolata este bestiala!
    Pup cu drag si multumim pentru reteta!

  24. S spune:

    AM FACUT ASTAZI PRAJITURA DAR PT CA REZERVELE DE NUCA S-AU EPUIZAT AM FACUT-O CU NUCA DE COCOS SI A IESIT FT BUNA.MULTUMESC PT RETETE SI PT RABDARE

  25. Estera spune:

    Bună, foarte gustoasă această prăjitură! Însă la mine timpul de gătire a ieșit mult mai scurt decât 20 de minute, chiar dacă am pus la 170 de grade. Ați putea să-mi spuneți ce regim anume folosiți la cuptor? mulțumesc

    • Laura Adamache spune:

      Draga Estera, cuptoarele au timpi de coacere diferiti. Eu am folosit functia traditioanala, cu caldura de jos si de sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor