Concurs cu gust

condimente naturale

Concursuri, colaborari – Concurs cu gust Mai sunt doar cateva saptamani pana la Paste si cum toti ne dorim sa avem pe masa preparate delicioase si pline de gust, va invit, alaturi de condimente-online, la un concurs plin de premii atractive. Magazinul condimente-online.ro vine in intampinarea noastra cu produse 100% naturale. Mirodeniile sunt macinate, amestecate si ambalate manual de o echipa de profesionisti, in cantitati mici pentru a-si pastra prospetimea.  Si am o veste foarte buna pentru voi! De acum puteti gasi toate condimentele de pe site si in magazinul Auchan Militari, vis-à-vis de Jysk. Ce aveti de facut? In categoria Mixuri condimente veti gasi cateva subcategorii: Carne, Peste, Legume, Paste, etc. In fiecare subcategorie se afla o lista de condimente specifice preparatelor pe baza de carne, peste, legume, paste etc. La sfarsitul descrierii fiecarui condiment, gasiti o prounere de reteta. Exemplu: http://www.condimente-online.ro/carne/64-mix-condimente-hamburger.html. Trebuie sa alegeti una dintre retetele aflate in aceste subcategorii  si sa o reproduceti. Nu este obligatoriu ca… Citeste reteta »

Supa de salata verde si cartofi

Supa de salata verde

Retete culinare Supe – Supa de salata si cartofi Supa de salata verde si cartofi este o reteta simpla, fara pretentii, intr-un cuvant o supa ideala pentru zilele aglomerate care nu ne permit sa stam in bucatarie prea mult timp. Daca eliminam liezonul (amestecul de galbenus si smantana), obtinem o delicioasa supa de post. Ingrediente – Supa de salata verde si cartofi 2 l apa 1 salata verde mare 4 cartofi medii 1 ceapa medie 1 lingura ulei de masline 5-6 cm pastarnac 1 felie telina 5-6 cm radacina patrunjel 1 morcov mediu iarba ciorii 1 galbenus 2-3 linguri smantana/iaurt sare Mod de preparare – Supa de salata verde si cartofi Curatam legumele (pastarnac, patrunjel, telina, morcov), le spalam si le taiem in bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam foarte fin. Sotam ceapa intr-o oala incapatoare in care am incalzit uleiul de masline, pentru cca 1 minut, apoi adaugam apa rece si cubuletele de legume. Acoperim oala cu un capac… Citeste reteta »

Paine crocanta cu seminte

Paine crocanta

Retete culinare Paine – Paine crocanta cu seminte Daca va place painea crocanta tip wasa, atunci trebuie sa incercati aceasta reteta. Pe langa faptul ca este extrem de sanatoasa, consistenta este crocanta si ramane astfel chiar si dupa cateva zile. Pe langa atat de sanatosii fulgi de ovaz, avem nevoie de faina de orez, seminte de floarea soarelui si dovleac, susan si seminte de in. Poate inlocui cu succes painea in cazul in care sunteti la dieta sau doriti sa va pastrati silueta. Dupa ce am terminat dieta am inceput sa gasesc alternative pentru painea alba si aceasta este una dintre retetele de paine pe care o fac cel mai des. Ingrediente – Paine crocanta cu seminte (1 tava de cca 50×40 cm) 120 g faina de orez 500 ml apa rece 120 g fulgi de ovaz 50 g seminte curatate floarea soarelui 50 g seminte curatate de dovleac 50 g susan 50 g seminte in 1 lingurita sare 2 linguri… Citeste reteta »

Salata calda de porumb

Salata calda de porumb

Retete culinare Salate – Salata calda de porumb In ultima perioada am inceput sa gatesc din ce in ce mai des salate si, in general, mancaruri simple si lejere. Salata de porumb este una dintre retetele super rapide si gustoase pe care le pregatesc cand nu am foarte mult timp de gatit. Se poate servi ca atare sau ca garnitura langa piept de pui sau curcan la gratar. Daca doriti sa o serviti ca garnitura la o friptura, va recomand sa eliminati sunca de pui din reteta. Bineinteles ca pentru aceasta salata delicioasa am folosit o conserva de porumb dulce boabe de la SunFood. Ingrediente – Salata calda de porumb (pentru 2 persoane) 2 conserve porumb boabe 50 g unt 50 -60 ml apa 50 g parmezan 50 g sunca de pui/ sunca de Praga/prosciutto cotto iarba ciorii sare Mod de preparare – Salata de porumb Scurgem porumbul, il clatim sub un jet de apa rece si il lasam sa se scurga…. Citeste reteta »

Labneh

Labneh cu seminte

Retete culinare Aperitive – Labneh Astazi va propun o reteta atat de simpla si gustoasa incat ar fi pacat sa nu o incercati.  Este o crema de iaurt foarte populara in Liban. Practic, iaurtul se scurge foarte bine, circa 24 de ore, apoi se amesteca cu menta, usturoi si ulei de masline. In Grecia aceasta crema de iaurt poarta numele de iaurt grecesc, ingredientul principal al sosului tzatziki si al multor altor retete dulci si sarate. In Liban, labneh se conserva in ulei de masline, sub forma de mici sfere. Astazi va propun o varianta dietetica, cu iaurt degresat si un mix de seminte usor rumenite in tigaie. Puteti folosi un iaurt gras daca doriti. Ingrediente – Labneh 500 g iaurt degresat ½ lingurita sare de Himalaya ½ lingurita de iarba ciorii 100 -150 g mix de seminte (floarea soarelui, dovleac, nuci, samburi de pin) Mod de preparare – Labneh Pentru inceput, prajim semintele intr-o tigaie antiaderenta neunsa, pe foc moderat,… Citeste reteta »

Hamburger dukan de ton

Hamburger dukan ton

Retete culinare Dukan – Hamburger dukan de ton In ultima perioada nu am mai postat nicio reteta dukan, desi mai am cateva care asteapta sa fie publicate. Problema este ca de cateva saptamani am un program destul de incarcat si foarte greu ajung sa editez pozele, sa scriu textele si sa postez. Asadar, acesti deliciosi hamburgeri de ton sunt propunerea mea pentru cei care tin dieta dukan. Se pot consuma incepand din croaziera si sunt tare buni atat calzi cat si reci. Bineinteles ca nu este o reteta propusa doar celor care tin dieta dukan. O recomand tuturor celor care doresc o gustare sanatoasa, dietetica si foarte rapida. Ingrediente – Hamburger dukan de ton 200 g ton în suc propriu bine scurs 2 ouă medii 1 lingură rasă pătrunjel tocat 1 fir ceapă verde sare de Himalaya piper proaspăt râșnit Mod de preparare – Hamburger dukan de ton Scurgem tonul foarte bine (cantitatea din rețetă se referă la tonul deja scurs)… Citeste reteta »

Salata de spanac si pomelo

Detaliu salata de spanac

Retete culinare Salate – Salata de spanac si pomelo Salata de spanac se numara printre preferatele mele. Si cum in aceasta perioada putem gasi spanac proaspat fara nicio problema, chiar va recomand aceasta reteta de salata. Prima data cand m-am intalnit cu salata de spanac nu pot sa spun ca am fost foarte incantata si asta pentru ca eu vedeam spanacul numai in mancare, supe, piureuri, deci clar nu ma asteptam sa aiba un gust atat de bun fara preparare termica. Ei bine, dupa ce l-am gustat, m-am indragostit imediat de consistenta crocanta a frunzelor tinere de spanac si de gustul lor delicios. Nu mai vorbim despre faptul ca tocmai datorita lipsei prepararii termice, spanacul isi pastreaza absolut toate substantele nutritive. Deci, e primavara, spanac gasim prin toate pietele, haideti sa ne rasfatam cu aceasta salata absolut sanatoasa si gustoasa. Ingrediente – Salata de spanac si pomelo (2 persoane) 100 g spanac crud 100 g salată verde 30-40 g pulpă pomelo 25… Citeste reteta »

Porridge cu fulgi de ovaz si mere

Porridge cu fulgi de ovaz si mere

Retete culinare – Porridge cu fulgi de ovaz si mere De cateva luni, micul meu dejun inseamna porridge. Bine, recunosc ca nu mananc chiar zilnic porridge, dar de 3-4 ori pe saptamana tot reusesc sa imi fac o portie. Uneori il combin cu mere, alteori cu fructe de padure, il indulcesc cu miere sau zahar brun si ii dau un plus de aroma cu scortisoara, cardamom sau tonka. Este o reteta atat de simpla si sanatoasa incat chiar merita incercata. Porridge-ul, atat de iubit de englezi, are un continut bogat in fibre, vitamine si minerale, elemente nutritive esentiale pentru energia zilnica si, in plus, ne ajuta sa ne pastram silueta. Dupa parerea mea este una dintre cele mai sanatoase retete pentru micul dejun, gustare si chiar cina. Fulgii de ovaz se gasesc peste tot in Romania, deci nu va ramane decat sa incercati aceasta delicioasa reteta de porridge. Ingrediente – Porridge cu fulgi de ovaz si mere 300 ml lapte degresat… Citeste reteta »

Biscuiti cu fulgi de ovaz si miere

Biscuiti cu fulgi de ovaz detaliu

Retete culinare Biscuiti – Biscuiti cu fulgi de ovaz si miere Daca va place sa rontaiti un biscuit crocant, sanatos si extrem de gustos, va recomand din toata inima sa incercati aceasta reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz si miere. Mierea le da da un gust absolut minunat si o consitenta crocanta. Pentru ca nu avem niciun ingredient de origine animala in reteta, putem gusta acesti minunati biscuiti cu fulgi de ovaz  si in post. Dintr-o tava mare facuta ieri, azi au mai ramas doi biscuiti, asa ca putin mai pe seara mai fac o tura. Ingrediente – Biscuiti cu fulgi de ovaz (15 bucati) 100 g fulgi de ovaz + 1-2 linguri de fulgi pentru presarat biscuitii 225 g faina integrala de grau 100 g zahar brun 50 g miere 50 ml ulei floarea soarelui 100 ml lapte de soia/migdale 50 g nuci 50 g bobite de ciocolata neagra (optional) 8 g praf de copt 1 varf cutit sare… Citeste reteta »

Ciorba de platica

Farfurie cu supa de platica

Retete culinare Supe si Ciorbe – Ciorba de platica Vreau sa va spun ca in copilarie si adolescenta mancam foarte foarte rar peste. Cred ca doar de trei ori pe an, nu mai mult, si chiar si atunci cu foarte mari insistente. Cand ai mei reuseau sa ma convinga sa il mananc, alegeam exclusiv pesti cu foarte putine oase, deci platica, care este un peste cu foarte multe oase, nu s-a aflat niciodata pe lista preferintelor mele. Am descoperit platica acum cativa ani, intr-un bors pescaresc absolut divin, si de atunci am cumparat foarte des acest peste cu o carne deosebit de gustoasa. Astazi va propun o ciorba de platica, o reteta simpla, rapida si aromata. Pentru aceasta reteta, am folosi o delicioasa conserva de rosii intregi decojite de la SunFood. Ingrediente – Ciorba de platica (pentru 2 persoane) 1,5 l apa 50 ml vin alb demisec 500 g file de platica 1 conserva rosii inregi SunFood 1 ceapa medie 3… Citeste reteta »