Chifle pufoase cu ricotta


Chifle pufoase cu ricotta, o reteta ideala pentru sandvisuri

Chifle pufoase cu ricotta detaliu
Chifle pufoase cu ricotta, reteta de chifle pentru sandviciuri

Aceste pufoase si delicioase chifle cu ricotta sunt excelente simple sau pentru sandvisuri pline de gust. De la inceput va spun ca aluatul poate sa va sperie putin, are o consistenta lipicioasa dupa ce adaugam ricotta si poate din aceasta cauza este posibil sa fim tentati sa adaugam mai multa faina. Nu vom face acest lucru daca vrem sa obtinem niste chifle cu ricotta cu adevarat pufoase. Cu grija le dam o forma rotunda, le asezam in tava si dupa ce dospesc, le coacem. Reteta chiflelor cu ricotta nu este deloc complicata, abia astept sa-mi spuneti cum vi s-au parut. Noua ne-au placut foarte foarte mult.

Chifle pufoase cu ricotta – Ingrediente (8 chifle)

  • 150 g faina alba de grau
  • 50 g faina de grau dur/60 g faina alba de grau
  • 120 ml apa calduta
  • 6 g drojdie proaspata/3 g drojdie deshidratata
  • 1/2 lingurita rasa sare
  • 250 g ricotta vaca/urda de vaca

Chifle pufoase cu ricotta – Mod de preparare

  • In primul rand punem ricotta intr-o sita sa se scurga foarte bine.
  • Amestecam ambele tipuri de faina si le punem intr-un vas. Adaugam in centrul fainii drojdia proaspata dizolvata in apa calduta (apa trebuie sa fie usor calduta, nu fierbinte).
  • Framantam aluatul pana cand capata putina consistenta, apoi adaugam sarea si framantam pana cand devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
  • Daca aluatul se lipeste inca de mana, mai putem adauga 1-2 linguri de faina, nu mai mult.
  • Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul sa dospeasca 2 ore, intr-un loc caldut, sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • Dupa ce aluatul a dospit, adaugam in vas ricotta bine scursa si framantam pana cand  este inglobata partial in aluat. Ca sa obtinem niste chifle pufoase cu urme vizibile de ricotta in ele, aceasta nu trebuie absorbita complet de aluat.
  • Aluatul final al chiflelor va avea o consistenta lipicioasa, nu trebuie sa mai adaugam faina.

Chifle pufoase cu ricotta preparare

  • Cu multa grija impartim aluatul in 8 portii. Dam o forma rotunda fiecarei portii de aluat si asezam chiflele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 4-5 cm una de cealalta.
  • Lasam chiflele cu ricotta sa dospeasca inca 45 de minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 20 minute sau pana cand se rumenesc uniform.

Chifle pufoase cu ricotta in tava

  • Scoatem chiflele pufoase cu ricotta din cuptor, le lasam sa se raceasca cateva minute, apoi le gustam cu pofta sau le folosim pentru sandvisuri. Sunt delicioase!

Chifle pufoase cu ricotta sectiune

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chifle pufoase cu ricotta
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 22 Review(s)

8 comentarii la “Chifle pufoase cu ricotta

  1. Anna spune:

    O reţetă extraordinară şi extraordinar de uşoară! Într-adevăr aluatul pare mai tare iniţial, ajută o lingură, două, de apă în plus, dar asta se reglează când adăugăm ricotta care e mai umedă. La mine şi-a dublat volumul repede, am folosit doar făină albă.
    A avut un succes fantastic la copii, chiar aşa simple, la grădiniţă.

    Am încercat şi o variantă cu şuncă mărunţită, foarte gustoasă şi aşa!
    După prima încercare în care am respectat cantităţile de aici, am preparat-o doar cu cantităţi duble, altfel nu ţineau nici o oră 🙂

  2. Raluca spune:

    Reteta nu pare a fi ok. 120 ml este fff puțin, nu are cum sa se incorporeze 200 gr de faina în aceasta cantitate mica de apa. Drojdia la fel mi se pare insuficienta întrucât blatul nu s-a dublat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor