Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval


Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval, o gustare delicioasa de savurat alaturi de prieteni

Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval detaliu final
Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval, pentru cina sau un pranz gustos

Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval creeaza dependenta, exact asta a spus sotul meu dupa ce a devorat cu pofta 4-5 cubulete de tarta. Confirm acest lucru! Sincer, nici nu imi amintesc cate bucati am mancat, dar stiu ca tarta a disparut extrem de rapid.

Poate fi umpluta cu ce ne place noua mai mult si mai mult. Eu am ales sunca si cascaval, dar la fel de bine putem sa o umplem cu ardei gras sotat si cascaval sau dovlecei zucchini taiati pe lungime in feliute subtiri, fripte cateva minute pe gratar, si mozzarella, ciuperci sotate sau felii de cartofi fripte sau coapte in cuptor cu cascaval afumat.

Incercati-o cu incredere, sunt sigura ca o sa va placa foarte foarte mult. Reteta este foarte simpla, haideti sa vedem cum se prepara aceasta delicioasa si crocanta tarta umpluta.

Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval – Ingrediente pentru o tarta de 28 cm Ø

  • 250 g faina
  • 125-150 ml apa calduta
  • 10 g drojdie proaspata/4 g drojdie uscata
  • 1/4 lingurita mica rasa zahar
  • 1/2 lingurita mica rasa sare
  • 7-8 felii cascaval clasic/emmentaler/cascaval afumat
  • 4-5 felii subtiti sunca/prosciutto cotto
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa sare grunjoasa
  • 1 lingura plina rozmarin proaspat tocat

Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval – Mod de preparare

  • Frecam drojdia cu zaharul, apoi o amestecam cu 125 ml de apa calduta (apa trebuie sa fie usor calduta, in niciun caz fierbinte).
  • Punem faina intr-un vas incapator, iar in centrul ei adaugam apa amestecata cu drojdia. Incepem sa framantam aluatul. In momentul in care capata putina consistenta, adaugam sarea si framantam in continuare pana cand devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Daca aluatul este prea dens, mai putem adauga cca 25 ml apa calduta, iar daca este prea moale, adaugam inca putina faina, cca 25-30 g.
  • Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul sa dospeasca cca 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in doua bucati egale. Intindem fiecare bucata de aluat, pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie rotunda de cca 4-5 mm grosime.
  • Punem prima foaie in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Feliem cascavalul, il asezam pe intreaga suprafata a foii, apoi il acoperim cu feliile de sunca.

Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval detaliu mod preparare

  • Acoperim sunca cu a doua foaie de aluat. Presam foarte usor marginile celor doua foi (foile nu trebuie lipite perfect intre ele, asadar le presam foarte foarte putin).

Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval detaliu preparare

  • Cu o rotita pentru pizza sau un cutit ascutit, taiem tarta in patratele de cca 4×4 cm. Patratelele taiate trebuie sa ramana unite, nu le desprindem.
  • Ungem tarta crocanta cu uleiul de masline si o pudram cu sare grunjoasa si rozmarinul tocat.
  • Coacem tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval in cuptorul preincalzit la 200°C pentru cca 20 minute sau pana cand se rumeneste uniform.

Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval detaliu coacere

  • Dupa ce o scoatem din cuptor, taiem patratelele cu rotita pentru pizza (se vor taia foarte foarte usor) si o gustam cu pofta. Este delicioasa!

Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 43 Review(s)

17 comentarii la “Tarta crocanta umpluta cu sunca si cascaval

  1. Lidia spune:

    Dragă Laura. Ești o minune. De 15 min am scos tava de la cuptor și deja e gata tarta…e delicioasă. Ai niște rețete cu care poți da gata pe oricine. Lidia

  2. Mihaela spune:

    Fotografia retetei m-a convins sa o incerc si eu 🙂 Rezultatul? Bestial!!! Am recomandat-o si prietenelor si am primit acelasi feed back 🙂 USOARA SI FFF GUSTOASA!!! Multumesc pt reteta 🙂

  3. Irina spune:

    Foarte buna reteta, am sa incerc si alte combinatii date de tine.
    Merge foarte bine cu un pahar de vin, alaturi de cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor