Cosulete cu fulgi de ovaz si banane


Cosulete crocante cu fulgi de ovaz, un desert simplu, rapid si sanatos

Cosulete cu fulgi de ovaz si banane platou

Aceste cosulete cu fulgi de ovaz si banane sunt foarte gustoase si sanatoase, ideale pentru pauza dulce a celor mici. Eu le-am umplut cu frisca, nu aveam ingredientele necesare in casa pentru o crema de vanilie sau ciocolata, dar merg foarte bine umplute cu una dintre cremele amintite mai sus. Le-am pudrat cu putina scortisoara si le-am mancat cu cea mai mare placere la micul dejun. Reteta cosuletelor cu fulgi de ovaz si banane este foarte foarte simpla, le puteti prepara impreuna cu cei mici.

Cosulete cu fulgi de ovaz si banane – Ingrediente (6 cosulete)

  • 125 g fulgi de ovaz
  • 1 banana medie (cca 100 g curatata)
  • 70 g miere
  • 1 lingurita mica rasa scortisoara
  • 1 varf cutit sare
  • frisca/crema de vanilie/crema de ciocolata (pentru umplutura)

Cosulete cu fulgi de ovaz si banane – Mod de preparare

  • Curatam banana, punem pulpa intr-un vas si o pasam cu furculita pana cand obtinem un piure fin.
  • Adaugam mierea, fulgii de ovaz, sarea si scortisoara si amestecam pana la omogenizare.

Cosulete cu fulgi de ovaz si banane compozitie

  • Ungem formele pentru muffins cu putin unt si adaugam in fiecare  cate o lingura plina din compozitia de fulgi de ovaz si banana.
  • Cu ajutorul lingurii, intindem compozitia, in mod uniform, in formele pentru muffins, astfel incat sa obtinem o forma asemanatoare unui cosulet.

Cosulete cu fulgi de ovaz si banane preparare

  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 160°C, pentru cca 20 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.
  • Scoatem tava din cuptor, lasam cosuletele sa se raceasca cca 2-3 minute in tava, apoi le extragem cu grija si le asezam pe un gratar unde le vom lasa sa se raceasca complet.
  • Le umplem cu frisca, crema de vanilie sau crema de ciocolata, le pudram cu putina scortisoara si le ornam, daca dorim, cu fructe proaspete.
  • Eu am ornat cosuletele cu feliute caramelizate de banane. Pentru bananele caramelizate, punem intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic,  40 g unt si 1 lingura plina cu zahar. Fierbem caramelul cca 4-5 minute sau pana cand capata o culoare aurie si adaugam 1 banana mare, taiata in felii de cca 1 cm grosime. Le lasam in tigaie cca 1-2 minute sau pana cand se inmoaie putin. Stingem focul, le lasam sa se raceasca complet, apoi ornam fiecare cosulet cu cate 2 felii caramelizate de banana. Sunt delicioase!

Cosulete cu fulgi de ovaz si banane detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cosulete cu fulgi de ovaz si banane
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

3 comentarii la “Cosulete cu fulgi de ovaz si banane

  1. DANIELA R. spune:

    Astazi am facut aceste cosulete delicioase. Fiecare le-a umplut cu ce a vrut: unt de alune, dulceata si frisca, frisca cu afine si clementine. Multumesc, Laura, pt ideile pe care le impartasesti cu noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor