Mostaccioli – turta dulce italiana


Mostaccioli, reteta de turta dulce italiana pentru Craciun

Mostacicioli turta dulce italiana

Mostaccioli sunt niste biscuiti tipici zonei de sud a Italiei, foarte asemanatori ca gust cu turta dulce pe care o savuram cu atata placere de Craciun.

Reteta nu este deloc complicata, iar datorita gustului si parfumului care se raspandeste in toata casa in timp ce-i coacem, merita sa-i incercati si voi cu ocazia Craciunului sau chiar a Revelionului, de ce nu?

Mostaccioli (Turta dulce italiana) – Ingrediente (14 bucati)

  • 250 g faina
  • 125 g zahar
  • 2 g amoniac pentru dulciuri
  • 20 g cacao
  • 6 g condimente pentru turta dulce
  • 1 lingura rasa coaja portocala rasa
  • 120 ml apa rece
  • 250 g ciocolata neagra + 5 g unt (pentru glazura)
  • 14 migdale intregi

Mostaccioli (turta dulce italiana cu glazura de ciocolata) – Mod de preparare

  • Punem itr-un vas faina, cacaua, condimentele pentru turta dulce, zaharul si coaja de portoala rasa.
  • Dizolvam amoniacul in apa si adaugam treptat apa, mixand la viteza medie, peste amestecul de ingrediente solide.
  • In momentul in care aluatul capata consistenta, il mutam pe planul de lucru pudrat cu faina si il framantam pana la omogenizare.
  • Intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm apoi il taiem in romburi cu latura de 5-6 cm.
  • Asezam mostaccioli in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°c, pentru 15 minute. Turta dulce nu trebuie sa se rumeneasca absolut deloc.
  • Scoatem mostaccioli din cuptor si ii asezam pe un gratar unde ii vom lasa sa se racaesca complet.

Mostaccioli turta dulce italiana preparare

  • Taiem ciocolata in bucatele potrivite, o punem intr-o craticioara, adaugam untul la temperatura camerei, si o topim la bain-marie. Amestecam ciocolata si untul topit pana se omogenizeaza.
  • Trecem partea superioara si marginile fiecarui biscuit prin ciocolata, apoi ii asezam pe un gratar si pozitionam in centrul fiecaruia cate o migdala intreaga.
  • Lasam ciocolata sa se scurga si intareasca complet, apoi servim mostaccioli.

Mostaciolli turta dulce italiana detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mostaccioli - turta dulce italiana
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor