Batoane de ciocolata si orez


Batoane de ciocolata si orez pentru un mic dejun sanatos si gustos

Batoane de ciocolata si orez expandat detaliu
Batoane de ciocolata si orez expandat – reteta pentru micul dejun

Batoanele de ciocolata si orez sunt simplu de facut, delicioase si sanatoase, perfecte mai ales pentru micul dejun. Cei mici vor fi incantati de aceste batoane de ciocolata cu orez exapandat. Eu i le-am facut nepotului meu si nu va spun cu cata pofta le-a mancat. Reteta nu ne cere decat doua ingrediente, ciocolata neagra sau cu lapte (personal prefer ciocolata neagra cu minim 50% cacao, dar o puteti inlocui cu aceeasi cantitate de ciocolata cu lapte) si fulgi de orez expandat. Puteti adauga diferite arome, recomand arome naturale, in compozitia batoanelor, dar sunt delicioase si simple, doar cu ciocolata de buna calitate si fulgi de orez.

Batoane de ciocolata si orez – Ingrediente (forma 20×20 cm)

  • 275 g ciocolata neagra/ciocolata lapte
  • 50 g fulgi natur de orez
  • un varf cutit sare

Batoane de ciocolata si orez – Mod de preparare 

  • Ungem forma cu foarte putin unt si o tapetam cu hartie de copt.
  • Topim la bain marie 50 g ciocolata, o turnam in tava tapetata si o intindem intr-un strat subtire si uniform. Punem forma in frigider pana cand pregatim compozitia de ciocolata si fulgi de orez.
  • Topim la bain marie 150 g ciocolata. In momentul in care ciocolata este complet topita, adaugam fulgii de orez si un varf de cutit sare si amestecam pana cand fulgii de ovaz absorb toata ciocolata (cca 4-5 minute).

Batoane de ciocolata si orez expandat preparare

  • Punem compozitia de ciocolata si fulgi peste stratul de ciocolata intarit si o intindem uniform. O presam apoi foarte bine cu ajutorul unei spatule sau linguri.

Batoane de ciocolata si orez expandat preparare

  • Topim ciocolata ramasa, 75 g, si o intindem in strat subtire si uniform pe deasupra stratului de ciocolata si orez.
  • Punem forma in frigider pentru cca 30-45 minute. Compozitia batoanelor trebuie sa se intareasca, dar sa ramana inca putin cremoasa, astfel incat sa nu ne fie greu sa taiem batoanele.
  • Scoatem blocul de ciocolata din forma si il taiem in batoane de cca 3 cm latime si 7-8 cm lungime.
  • Le pastram in frigider pana in momentul in care dorim sa le mancam. Se pastreaza in jur de o saptamana, daca rezista atata timp, intr-un recipient de plastic inchis ermetic.

Batoane de ciocolata si orez expandat detaliu

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Batoane de ciocolata si orez
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

2 comentarii la “Batoane de ciocolata si orez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor