Negresa fara faina


Negresa fara faina, o reteta de prajitura fara gluten

Negresa fara faina cuburi
Negresa fara faina, prajitura umeda cu nuca

Negresa fara faina este una dintre multe retete pe care le putem pregati cu nucile folosite pentru laptele vegetal de casa. Bineinteles, nucile pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de migdale folosite pentru laptele de migdale. Reteta este simpla si rapida, iar prajitura negresa fara gluten, absolut minunata. Ca sa obtinem cubulete frumoase, va recomand sa lasati negresa sa se raceasca complet, apoi sa o puneti, intreaga, in congelator pentru cca 30 minute. Dupa aceea se taie si se pastreaza in frigider pana in momentul in care o servim.

Negresa fara faina – Ingrediente (forma 22×13 cm ø)

Negresa fara faina – Mod de preparare

  • Punem ouale, zaharul si sarea intr-un vas si le mixam pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare (cca 5-6 minute).
  • Adaugam uleiul treptat si amestecam cu un tel, de jos in sus, pana il incorporam perfect in compozitia de oua.
  • Adaugam nuca stoarsa si vanilia sau semintele de vanilie si amestecam de jos in sus pana la omogenizare.

Negresa fara faina preparare

  • La sfarsit, cernem cacaua in vas si o incorporam, cu grija, amestecand de jos in sus, in aluatul prajiturii negrese.

Negresa fara faina preparare

  • Tapetam forma cu unt/ulei si hartie de copt, punem aluatul in forma si il nivelam cu grija.
  • Coacem negresa in cuptorul preincalzit la 175°C, pentru 20 minute, nu mai mult.

Negresa fara faina coacere

  • Scoatem negresa din cuptor si o lasam sa se raceasca cca 15 minute in tava, apoi o rasturnam pe un gratar unde o vom lasa sa se raceasca complet.

Daca doriti cubulete taiate perfect, dupa ce s-a racit complet, punem negresa in congelator pentru cca 30 minute. O scoatem din congelator, o taiem in cuburi si o pastram in frigider. Este optional acest pas.

Negresa fara faina detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Negresa fara faina
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 55 Review(s)

26 comentarii la “Negresa fara faina

    • Laura Adamache spune:

      Liliana, foarte buna idee! Chiar o sa ma rasfat si eu cu un astfel de mic dejun la urmatoarea tura de lapte de nuca.
      Multumesc!

  1. Catalina spune:

    Buna Laura.Am incercat pt prima data laptele de nuca si a fost senzational,super bun.As vrea sa incerc cu nuca ramasa sa fac aceasta prajitura,insa am o intrebare : as putea pune compozitia in forme de muffins ?Multumesc mult.Catalina

    • Laura Adamache spune:

      Draga Catalina, ma bucur mult ca ti-a placut laptele de nuca. Daca vrei sa coci negresa in forme de muffins, trebuie sa reduci timpul cu circa 5 minute.
      Cu drag!

  2. Catalina spune:

    Buna Laura.Am incercat pt prima data laptele de nuca si a fost senzational,super bun.As vrea sa incerc cu nuca ramasa sa fac aceasta prajitura,insa am o intrebare : as putea pune compozitia in forme de muffins ?Multumesc mult.Catalina

  3. Claudia spune:

    Am facut de doua ori aceasta reteta pt o prietena care este alergica la gluten si a iesit foarte buna! Multumim de reteta!

    • Laura Adamache spune:

      Estera, nuca este ingredientul principal in aceasta reteta.
      Gasesti pe blog, in sectiunea de prajituri, mai multe retete de negresa.

  4. Gabriela spune:

    Buna Laura!
    Am facut Lapte de nuca, am respectat cantitatile..are un gust ” chior”- de parca ar fi diluat… Cat de marunta trebuie sa fie nuca rezultata dupa stoarcere? Poate blenderul meu nu este bun!
    Acum trec la negresa…
    Multumesc!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Gabriela, gustul acestui lapte de nuca este foarte foarte delicat. Poti incerca sa pui mai multa nuca, cam cu cca 50 g in plus, dar gustul va fi tot discret. Nuca trebuie sa fie foarte marunt tocata. Eu folosesc un robot de 1000W la viteza maxima.

  5. Teodora spune:

    Buna, Laura!
    As vrea sa incerc reteta aceasta dar as dori sa înlocuiesc zahărul cu miere. Nu stii aprox cam cata miere ar fi echivalentul a 200g zahăr?
    Multumesc frumos!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Teodora, nu iti recomand sa inlocuiesti zaharul cu miere. Prajitura nu va avea aceeasi consistenta. Cu drag!

  6. Neli spune:

    Bună seara! Tocmai am la cuptor negresa, am ținut o mai mult de 20′, dar mi se pare ca nu e coapta suficient, o mai las sau după ce se raceste o si pun în congelator?
    Mulțumesc.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Neli, nu trebuie pusa la congelator obligatoriu. Negresa are o consistenta mai cremoasa, dar dupa ce se raceste, la temperatura camerei, o sa fie perfecta.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Andreea, poti incerca. Nu am facut-o cu faina de migdale, dar ma gandesc ca poti folosi aceeasi cantitate.

    • Roxana spune:

      În rețetă de lapte de nuca,scrie 125 g miez de nuca ! Aici scrie 170 g miez nuca rămasă de la prepararea laptelui ! Pana la urma câte grame de nuca ,trebuie?

      • Adriana spune:

        Bună tuturor!
        Eu abia acum am găsit (căutat) rețeta de lapte de nuci.Am făcut lapte din 135 grame de nuci și mi-au rămas după strecurare 180 de grame.Aceasta se explică,probabil prin faptul că nucile au fost hidratate,deci și-au mărit volumul.
        Prăjitură o fac mâine, abia aștept să văd cum iese…..Mi se par multe totuși 4 ouă 😉

  7. Alina spune:

    AM facut aceasta reteta cu aceeasi cantitate de faina de migdale in loc de nuci si a iesit delicioasa!!!! Multumesc pentru reteta!

  8. Adriana spune:

    Buna , as vrea sa incerc si eu reteta de negresa cu nuca ce mi-a ramas de la laptele de nuci, dar nu stiu ce dimensiuni trebuie sa aiba tava in care trebuie coapta. Nu as vrea sa folosesc o tava prea mare si sa iasa prea subtitle.

  9. Raluca spune:

    Buna seara, in reteta scrie sa o pui la congelator 30 de min , iar lui Neli i-ai spus ca nu trebuie pusa in congelator…pana la urma cum trebuie?

  10. Adriana spune:

    Bună tuturor!
    Eu abia acum am găsit (căutat) rețeta de lapte de nuci.Am făcut lapte din 135 grame de nuci și mi-au rămas după strecurare 180 de grame.Aceasta se explică,probabil, prin faptul că nucile au fost hidratate,deci și-au mărit volumul.
    Prăjitură o fac mâine, abia aștept să văd cum iese…..Mi se par multe totuși 4 ouă 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor