Tort Pizza


Tort pizza, o reteta inedita de pizza in straturi

Tort pizza detaliu felie
Tort pizza, o reteta deosebita de pizza in straturi

Reteta de tort pizza este inedita, surprinzator de gustoasa si deloc complicat de facut. Partea frumoasa este ca il putem umple cu ce dorim, nu neaparat cu prosciutto crudo si mozzarella cum am facut eu. Le puteti inlocui cu cascaval si sunca sau cu un mix de legume, gen ciuperci, ardei, porumb, pentru o pizza in straturi mai lejera. Sosul de rosii este esential pentru aceasta reteta, asadar eu am ales sa folosesc o minunata conserva de rosii cuburi de la prietenii mei de la Sun Food.

Tort pizza – Ingrediente (forma 26 cm ø)

Ingrediente aluat pizza

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g drojdie proaspata/5 g drojdie deshidratata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1/2 lingurita rasa zahar

Ingrediente umplutura tort pizza

  • 1 conserva rosii cuburi Sun Food
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3-4 frunze mari busuioc
  • 1 lingura bulion
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita mica zahar
  • 500 g mozzarella
  • 300 g prosciutto crudo

Aluat pizza – Mod de preparare 

  • Punem faina intr-un vas incapator. Frecam drojdia cu zaharul si o amestecam cu 300 ml apa calduta (atentie, apa trebuie sa aiba in jur de 36°C, nu trebuie sa fie fierbinte).
  • Punem drojdia in centrul fainii si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam uleiul si sarea si framantam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
  • Acoperim vasul in care se afla aluatul cu o folie de plastic alimentara si il lasam sa dospeasca intr-un loc cald, ferit de curenti reci de aer, pana isi dubleaza volumul  (60 minute).

Sos de rosii pentru tort pizza – Mod de preparare

  • Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam cuburile de rosii, sucul de rosii, busuiocul, sarea si zaharul. Fierbem sosul cca 10 minute pe foc mic sau pana cand devine mai dens, apoi il lasam sa se raceasca.

Coacere si asamblare tort pizza 

  • Rasturnam aluatul pe masa pudrata cu faina si il impartim in patru bucati, respectiv 3 bucati de cate 180-200 g fiecare si una de cca 400 g.
  • Intindem cele 3 bucati in foi de 26 cm diametru, le intepam cu o furculita si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Tort pizza preparare aluat

  • Le coacem 7 minute, nu mai mult, in cuptorul preincalzit la 200°C, apoi le scoatem din tava si le asezam pe un gratar unde le lasam sa se raceasca complet.
  • Intindem bucata de aluat de 400 g intr-o foaie suficient de mare pentru a acoperi si depasi cu 1-2 cm, forma in care vom coace tortul.
  • Tapetam fundul formei cu unt si hartie de copt si marginile cu unt si faina.
  • Asezam cu grija foaia mare de aluat in forma.
  • Ungem fundul foii cu 3-4 linguri de sos rece de rosii, asezam pe deasupra cateva felii de prosciutto si cca 100 g mozzarella rasa.

Tort pizza preparare

  • Acoperim primul strat de umplutura cu prima foaie coapta de aluat. O ungem cu sos de rosii, adaugam prosciutto si mozzarella si o acoperim cu a doua foaie coapta de aluat. O ungem si pe ea cu sos de rosii, adaugam mozzarella si prosciutto. Punem peste umplutura ultima foaie coapta si decupam marginile aluatului. Ungem pizza cu sosul de rosii ramas.

Tort pizza asamblare

  • Introducem tortul pizza in cuptorul preincalzit la 180°C si il coacem cca 30 minute. Deschidem repede usa cuptorului, adaugam mozzarella si feliile de prosciutto rupte in bucatele mici si mai lasam pizza in cuptor pana cand mozzarella se topeste complet.
  • Scoatem tortul pizza din cuptor si dupa 4-5 minute, il scoatem cu grija din forma (va recomand sa folositi o forma cu margini detasabile).
  • Il taiem in felii dupa ce s-a racit cateva minute, si il gustam cu multa multa pofta. Este foarte bun.

Tort pizza feliat

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tort pizza
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 25 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor