Biscuiti de ciocolata umpluti cu crema


Biscuiti de ciocolata umpluti cu crema, reteta de biscuiti pentru Craciun

sectiune-biscuiti-ciocolata-nutella copy

Cat de gustosi sunt acesti biscuiti de ciocolata umpluti cu crema, va las pe voi sa imi spuneti! Astazi am inceput probele pentru retetele dulci de Craciun, cele sarate vor urma saptamana viitoare, si prima reteta de pe lista a fost o mai veche idee pe care nu am reusit sa o pun pana astazi in practica.

Ma gandeam de foarte mult timp la niste biscuiti cu o consistenta asemanatoare negresei, cu gust de turta dulce si, de parca nu era de ajuns, umpluti cu nutella.

Mi-au iesit niste minuni de biscuiti, cu gust de Craciun, usor crocanti la suprafata si cu un „miez” umed, exact ca cel al negresei. Va recomand sa incercati reteta de biscuiti cat mai curand, nu mai asteptati Craciunul.

Biscuiti de ciocolata umpluti cu crema – Ingrediente (12 biscuiti)

  • 190 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 g praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 125 g unt moale
  • 125 zahar brun
  • 1 ou mediu
  • 100 g bobite ciocolata neagra
  • 1 varf cutit sare
  • 180 g nutella
  • 1 lingurita plina mix pentru turta dulce (scortisoara, cardamom, cuisoare, anason, ghimbir)

Biscuiti de ciocolata umpluti cu crema – Mod de preparare

  • Pentru inceput, formam, cu ajutorul unei lingurite, gramajoare de nutella, de cate 15 g fiecare, pe o bucata de hartie de copt. Le punem in congelator pentru 10 minute, apoi le scoatem, si cu mana usor unsa cu ulei de arahide/floarea soarelui, le dam o forma rotunda. Le asezam din nou pe hartia de copt si le punem in congelator pentru inca 50 de minute.
  • Intre timp ne ocupam de aluat. Punem untul moale in vasul robotului/mixerului, adaugam zaharul si mixul de condimente si mixam pana cand obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il inglobam perfect in crema de unt.
  • Separat, amestecam faina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul si sarea si le cernem. Adaugam treptat mixul obtinut in crema de unt si mixam pana obtinem un aluat omogen.
  • Mutam aluatul intr-un vas, adaugam bobitele de ciocolata si amestecam/framantam pana le incorporam in aluat.
  • Invelim aluatul intr-o folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 40 de minute.
  • Dupa repaus, impartim aluatul in portii de cca 40-45 g si le dam o forma rotunda.

prepare-biscuiti-ciocolata

  • Aplatizam fiecare sfera de aluat si asezam in centrul ei cate o biluta inghetata de nutella. Invelim complet biluta de nutella in aluat si apoi rulam fiecare biscuit intre palme astfel incat sa obtinem o forma perfect rotunda.

biscuiti-ciocolata-nutella

  • Asezam biscuitii pe o farfurie si ii bagam in congelator 10 minute, nu mai mult. Dupa 10 minute, punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii intoducem in cuptorul preincalzit la 160°C, pentru 20 minute, nu mai mult. In momentul in care suprafata biscuitilor crapa, ii scoatem din cuptor, ii lasam 5 minute in tava, apoi ii scoatem si ii asezam pe un gratar unde ii vom lasa sa se raceasca complet.

biscuiti-ciocolata-nutella-sectiune copy

  • Ii servim cu multa multa pofta. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti de ciocolata umpluti cu crema
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 121 Review(s)

41 comentarii la “Biscuiti de ciocolata umpluti cu crema

  1. Diana spune:

    Inca o reteta pentru iubitorii de ciocolata si nutella :)!! Super! Abia astept sa o incerc. Numai o intrebare as avea, biscuiteii se pastreaza fragezi mai mult timp daca sunt pusi intr-o cutie de tabla inchisa ermetic? As vrea sa ma apuc in avans de coacerea biscuitilor pentru Craciun si sunt sigura ca acestia vor fi un hit :)!
    Multumesc si Sarbatori luminate iti urez alaturi de familie si prieteni!
    Keep calm and bake on 😉

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea Diana, ma bucur ca iti plac biscuitii.
      Ii poti pastra intre 3-4 zile in cutie de metal inchisa ermetic.
      Sarbatori fericite iti doresc!

  2. violeta spune:

    Spune-mi de unde cumperi bobitele de ciocolata neagra si cat costa.Cu stima, Violeta
    p.s.astept sa raspunzi Dianei iar fct de raspuns ma apuc si-i fac si eu.

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea Violeta, bobitele se gasesc in magazinul pastai de vanilie. Putin mai sus ai si linkul.
      Sarbatori fericite iti doresc!

      • Simon Isabela spune:

        Buna Laura, in fiecare an de sărbători fac reteta ta și dăruiesc celor dragi, sunt minunați dar…. niciodată nu îmi ies atât de lucioși că ai tai, ii ungi cu ceva de ies așa lucioși?

  3. elena spune:

    Nu m-am inselat!
    Asteptam cu nerabdare sa postezi retete de biscuiti;inceputul este foarte promitator!
    Multumesc tare mult ,si astept in continuare pentru a-mi lungi lista de bunatati ,bunatati ce le imparti cu noi.

  4. Mihaela spune:

    Draga Laura,
    De fiecare data cand ne dorim ceva bun ne uitam pe blog-ul tau si de fiecare data gasim ceva minunat. Am facut pana acum nenumarate retete si toate au iesit minunat.
    Ieri fetita mea de 12 ani isi dorea ceva dulce cu ciocolata si i-am recomandat acesti biscuiti. A facut doua portii si a luat cu ea la scoala. Colegii ei au fost super incantati si au spus ca asa biscuiti deliciosi nu au mancat, unul a vrut reteta, altul sa ii pregateasca impreuna cu fiica me. Dupa ce ne-ai cucerit pe noi cu retetele tale acum ai cucerit definitiv si Germania☺
    Sa ne bucuri in continuare cu bunatati!

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea Mihaela, m-a emotionat mesajul tau!
      O pup cu cel mai mare drag pe fetita ta si o felicit din toata inima pentru reusita!
      Sarbatori fericite va doresc, draga Mihaela!
      Va pup!

  5. Atena spune:

    Super rețeta!!! De-abia aștept s-o pun în practică…dar nu știu de unde voi cumpăra bobițele de ciocolată neagră?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Elina, le poti comanda de aici:

      Este posibil sa le gasesti si in supermarketurile mari, dar nu as putea sa iti spun cu exactitate in care dintre ele.

  6. Livia spune:

    Multumim pentru retete, sunt foarte gustoase si destul de usor de preparat ,cel putin cele pe care le-am incercat eu.
    Va doresc ”Sarbotori fericite” si un AN NOU,,cu multe bucurii si bineinteles ,multe retete bune si nu prea costisitoare

  7. Maria spune:

    Draga Laura,

    Biscuitii sunt absoluti divini. Ieri i-am facut deja pentru a doua oara – 4 tavi, cererea a fost mare :)) Pentru cine nu reuseste sa faca bilute de Nutella (ca mine:P), am facut pe rand doua modificari, care nu au afectat cu nimic rezultatul final:

    1. am pus la congelator bucatele de Nutella asa cum descrie reteta, iar apoi le-am pus direct in biscuiti, fara sa le mai dau forma rotunda. Asta la prima tentativa.
    2. am luat direct cu lingurita Nutella din borcanul tinut in frigider – 1/2 lingurita.

    Craciun Fericit!

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, ma bucur foarte mult ca ti-au placut! Sa iti fie de bine.
      Multumesc pentru sfaturi.
      Un an minunat iti doresc!

  8. Mica spune:

    Bun găsit! Minunata rețeta! Am avut încredere în ceea ce faci și am făcut din start porție dubla, mai ales ca am văzut ca ai mentionat ca ies 12 buc., deci insuficiente pt doi copii pofticiosi.Am făcut bucăți mai mici de 22-23 de grame și am înjumătățit și „biluta”de nutela ca sa obțin biscuiti de dimensiunie obișnuită . Și bine am făcut! Am o intrebare: de ce 160 de grade și nu 180 de grade, temperatura pe carw o întâlnesc în general și la prăjituri și la biscuiti?
    Anyway, mulțumesc!!!!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mica, ma bucur mult ca ti-au placut biscuitii. Avem nevoie de o temperatura mai mica de coacere din cauza umpluturii. Trebuie sa avem o umplutura cremoasa, dar si un aluat fraged copt uniform. Ca sa le obtinem pe amandoua in acelasi timp, coacem biscuitii la 160°C, nu la 180°C.

  9. Alexandra spune:

    Buna Laura, imi face placere sa gatesc retetele tale de biscuiti, chiar acum astept sa stea nutella si aluatul la frigider. As avea o intrebare, ce functie folosesti la cuptor pentru coacerea biscuitilor fragezi? Sunt curioasa daca folosesti si ventilatorul, deoarece cartea cuptorului imi recomanda aceasta functie. Multumesc frumos.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alexandra, nu folosesc niciodata ventilatorul pentru biscuiti. Intotdeauna, functia traditionala, cu caldura de jos si de sus, iar tava pozitionata pe a treia treapta a cuptorului.

  10. Simona spune:

    Buna! Tocmai am scos biscuitii din cuptor, deliciosi, desi am uitat sa pun bicarbonatul au iesit foarte buni, sper sa nu se intareasca prea tare din cauza asta.multumim pentru reteta!!

  11. Gabriela spune:

    Buna Laura, felicitări pentru blogul interesant.
    Am decis sa dedic mai mult timp gatitului si retele tale mi se pare foarte faine.
    Am o intrebare punctuala la acest desert: nutella s-ar putea inlocui cu o crema facuta din prune si curmale uscate, miere si pudră de roșcove (sa nu fie prea multa ciocolata pentru cei mici)?
    Multumesc,

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, multumesc pentru apreciere!
      Eu cred ca atata timp cat crema ta are o consistenta asemanatoare nutellei, nu au cum sa nu iasa biscuitii.
      Cu toate acestea, iti recomand pentru inceput sa ii incerci dintr-o cantitate mica de ingrediente, ca sa te asiguri ca crema se comporta bine la copt.

  12. Cristina spune:

    Bună seara, Laura.
    As vrea sa incerc sa înlocuiesc crema de ciocolata cu untul de arahide. Crezi că este potrivită înlocuirea?
    Iti mulțumesc pentru tot ceea ce faci și impartasesti cu noi. Mult succes in continuare.

  13. Ven Raluca spune:

    Tocmai am terminat biscuitii si am urmat pas cu pas reteta si au iesit deliciosi. Singura diferenta este ca din cauza cuptorului meu au stat la copt 30 min

  14. Camelia spune:

    De dimineata m am trezit cu o pofta de biscuiti acestea superbi. Prima oară când am am i am incercat, am facut portia normală și nu am apucat sa mănânc de sa ma satur si eu datorita băieților mei. De data asta fac porție dubla, sa ma asigur ca mănânc si eu. O reteta de pastrat si de făcut ori de câte ori este pofta de biscuiti. Sunt f încântată de reteta. Sunt divini. Multumesc de reteta

  15. Alexandra spune:

    Buna! Multumesc pentru reteta, ador biscuitii astia. I-am facut deja de cateva ori si am o singura nelamurire, untul trebuie mixat cu zaharul pana acesta se dizolva? Am mixat putin si se vad bucatelele de zahar in biscuiti, nu ma deranjeaza cu nimic doar ca nu stiu daca asa trebuie sau nu. Multumesc!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alexandra, zaharul nu trebuie sa fie complet dizolvat. Important e ca crema de unt sa fie omogena, nu conteaza daca raman cateva mici cristale de zahar in compozitie.
      Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor