Pui alla diavola


Pui alla diavola, o reteta delicioasa de pui picant fript pe gratar

Pui alla diavola detaliu
Pui alla diavola, reteta de pui picant fript

Puiul alla diavola este foarte simplu de facut si atat de crocant, incat chiar merita sa-l incercati macar o data, asta in cazul in care nu l-ati mai facut pana acum, bineinteles.

Desi puiul e minunat cand il preparam pe gratarul din curte, iese absolut delicios si pe cel din casa. Eu il fac foarte des pe gratar, la aragaz, si pe langa pui, frig si cateva felii de cartofi rosii si ceapa rosie. Este o mancare perfecta pentru weekend, asa ca daca aveti un pui prin frigider, maine sau poimaine va invit sa-l pregatiti dupa aceasta reteta.

Haideti sa vedem cum se face acest minunat si delicios pui picant diavola, fript pe gratar.

Pui alla diavola – Ingrediente

  • 1 pui mic (cca 1 kg)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1/4 lingurita fulgi chilli
  • sare
  • piper negru proaspat rasnit
  • 1 picatura tabasco (optional)

Pui alla diavola – Mod de preparare

  • Indepartam tartita si gatul puiului,  il spalam, il stergem foarte bine, il despicam pe piept si il deschidem in doua (ca si cand am deschide o carte).
  • In reteta originala, puiul se despica pe spate, dar eu l-am despicat intotdeauna pe piept.
  • Il asezam pe un tocator de lemn, cu partea taiata in jos, si il aplatizam cat de bine putem (eu ma folosesc de un aplatizor din inox pentru carne, dar cand nu-l gasesc prin sertare, ma folosesc de maini).
  • Intr-un vas micut, amestecam uleiul de masline cu sucul de lamaie, fulgii de chilli, sarea, piperul proaspat rasnit si, daca doriti, o picatura de tabasco. Tabasco este foarte foarte iute, deci va recomand sa nu puneti mai mult de o picatura.
  • Ungem puiul, pe ambele parti, cu emulsia obtinuta. Ungem gratarul cu 1 lingurita mica de ulei de masline, si il punem pe foc mare.
  • In momentul in care este foarte bine incins, adaugam puiul, cu partea taiata in contact cu gratarul incins.

Pui alla diavola detaliu preparare

  • Asezam deasupra puiului un capac mai mic decat gratarul, iar deasupra capacului, o greutate. Eu am folosit mojarul, iar in el am pus o conserva mare.
  • Frigem puiul, la foc mediu, 50 minute (pentru un pui de 1 kg, avem nevoie de cca 50-55 minute). In timpul coacerii, intoarcem puiul de pe o parte pe cealalta, din 5 in 5 minute.

Pui alla diavola detaliu preparare

  • In momentul in care s-a rumenit frumos pe ambele parti, stingem focul si il gustam cu pofta. Noi cu cartofi si rondele de ceapa rosie fripte pe gratar. Nu e o combinatie indicata, dar regulile mai trebuie incalcate din cand in cand si asta chiar e o ocazie foarte gustoasa, va garantez.

Pui alla diavola detaliu preparare

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pui alla diavola
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 68 Review(s)

4 comentarii la “Pui alla diavola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor