Crackers cu lamaie si salvie


Crackers cu lamaie si salvie, o reteta simpla si rapida de crackers

crackers-3

Astazi va invit sa incercati o reteta de crackers cu lamaie si salvie. Foarte gustosi, deloc complicat de facut, acesti crackers sunt perfecti la orice ora din zi sau chiar din noapte, daca sunteti fanii rontaielilor nocturne.

Nu am foarte multe fotografii din timpul prepararii, din pacate. Zilele trecute am reusit sa-mi luxez un umar si inca imi este destul de greu sa manevrez aparatul de fotografiat.

In reteta Fundite cu crema de ardei am descris procedeul prin care putem sa obtinem aceasta forma.

Daca vi se pare prea migalos, puteti sa taiati aluatul de crackers cu o forma rotunda sau patrata.

Crackers cu lamaie si salvie – Ingrediente (cca 60 bucati)

  • 500 g faina pentru aluaturi
  • 250-275 ml apa calduta
  • 10 g drojdie praspata/4 g drojdie deshidratata
  • 1 lamaie medie (doar coaja rasa)
  • 10 ml ulei de masline
  • 2 lingurite frunze salvie proaspete tocate
  • 10 g sare

Crackers cu lamaie si salvie – Mod de preparare

  • Punem salvia tocata si coaja rasa de lamaie in uleiul de masline si le lasam la macerat cel putin o ora.
  • Intr-un vas incapator punem faina, iar in centrul ei adaugam apa calduta in care am dizolvat drojdia (apa nu trebuie sa fie fierbinte, doar usor calduta).
  • Incepem sa framantam, iar cand aluatul incepe sa capete consistenta, adaugam uleiul, impreuna cu salvia tocata si coaja de lamaie, si sarea. Framantam pana cand obtinem un aluat elastic.
  • Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit, cca 30 de minute.
  • Dupa 30 de minute, intindem aluatul, pe masa pudrata cu putina faina, intr-o foaie groasa de 1-2 mm.
  • Taiem aluatul in fasii si fiecare fasie in dreptunghiuri de ca 10×6 cm.
  • Strangem bine, intre degetul mare si aratator, centrul fiecarui triunghi, astfel incat sa obtinem o forma de fundita.
  • Punem crackers in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si le intepam din loc in loc cu o furculita. Acoperim tava cu o carpa de bumbac si ii lasam sa se odihneasca 20 de minute.
  • Coacem crackers cu lamaie si salvie, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 10-12 minute.
  • Dupa ce s-au copt, ii scoatem din tava si ii asezam pe un gratar.

crackers-lamaie-salvie

  • Ii gustam, cu pofta, dupa ce s-au racit.

crackers-2

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Crackers cu lamaie si salvie
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 29 Review(s)

6 comentarii la “Crackers cu lamaie si salvie

  1. Rocsy Ciobanu spune:

    Sanatate multa. Si eu de 3 saptamani sunt bandajata ca mi-am fisurat umarul drept si doar cu mana stanga, e tare greu. Delicioase rontaielile tale.

    • Laura Adamache spune:

      Ooo, Rocsy, scumpa, imi pare tare rau sa aud asta. 🙁
      Eu mi-am revenit, dar sunt tare neplacute problemele de genul asta.
      Insanatosire grabnica, draga mea! Te pup!

    • Laura Adamache spune:

      Nicoleta, draga mea, iti recomand sa o inlocuiesti cu maghiran proaspat, oregano sau rozmarin.
      Multumesc mult! Umarul este ok acum 🙂

  2. Andreea L. spune:

    Draga Laura sunt la birou si ma uit la retetele tale..ma ia o foame….dar acesti crachers trebuie sa-i incerc si eu..salvie am bio..din gradina mea draga!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor