Sos picant de rosii si ardei


Sos picant de rosii si ardei, o reteta de sos de rosii fara fierbere

sos-picant-rosii-ardei

Astazi va invit sa incercati o reteta de sos picant de rosii si ardei, fara fierbere, perfect pentru zilele calde de vara. Este un sos ideal pentru bruschette, paste, pizza, chipsuri (de data asta noi l-am mancat cu chipsuri), oua fierte tari, peste la gratar, pui la cuptor sau gratar etc. Se poate folosi si ca baza pentru mancaruri sau supe/ciorbe, intr-un cuvant un sos picant de rosii bun la toate. Pentru aceasta reteta de sos, am folosit o delicioasa conserva de rosii cuburi de la prietenii de la Sun Food.

Sos picant de rosii si ardei – Ingrediente (cca 500 ml sos)

  • 1 conserva rosii cuburi Sun Food (400 g)
  • 150 g ardei gras rosu copt (cantarit dupa coacere si curatare)
  • 1-2 ardei iuti rosii/verzi proaspeti
  • 1 ceapa alba medie/ 2 salote
  • 3 catei usturoi
  • 25 g patrunjel tocat
  • 25 g frunze de telina
  • 2 lingurite suc proaspat lime
  • 1/2 lingurita rasa zahar
  • 1/2 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita mica sare
  • 1/4 lingurita seminte cumin
  • 1/2 lingurita coriandru boabe

Sos picant de rosii si ardei – Mod de preparare

  • Spalam ardeiul (am folosit 1 ardei rosu mare), il stergem bine si il intepam din loc in loc. Il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 220°C, pentru cca 5-6 minute pe fiecare parte. Scoatem ardeiul din cuptor si il punem intr-o punga de hartie sau il invelim in folie de aluminiu. Dupa 5 minute, curatam coaja, cotorul, eliminam samburii si il taiem in bucati potrivite.
  • Punem in robot rosiile, bucatile reci de ardei, ceapa curatata si taiata in bucati potrivite, usturoiul curatat, frunzele de telina si patrunjelul, ardeii iuti (daca vrem un gust mai putin picant, curatam samburii ardeilor), sucul de lime, zaharul si sarea. Adaugam boabele de piper, boabele de coriandru si semintele de cumin, toate proaspat macinate.
  • Mixam toate ingredientele, cca 1-2 minute, sau pana cand se omogenizeaza.

preparare-sos-picant-rosii

  • Consistenta finala a sosului nu trebuie sa fie foarte fina.
  • Punem sosul de rosii si ardei intr-un recipient de sticla si il punem in frigider pentru cca 1 ora.
  • Noi l-am mancat cu chipsuri facute in casa. Pofta buna!

sos-rosii-picant

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Sos picant de rosii si ardei
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 24 Review(s)

2 comentarii la “Sos picant de rosii si ardei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor