Cornbread – Paine cu malai


Paine cu malai, reteta rapida de paine cu praf de copt si malai

Cornbread sectiune

Cornbread este o paina rapida, tipica bucatariei americane. Seamana foarte mult cu alivanca moldoveneasca, numai ca spre deosebire de aceasta, painea cu malai are un gust neutru. Daca americanii o prefera alaturi de gratar, chili, supe, legume, mie imi place foarte mult sa o mananc cu peste si mujdei. Zilele trecute am facut peste la gratar si am profitat de ocazie ca sa refac aceasta paine delicioasa si rapida. Porumbul boabe de la prietenii de la Sunfood, au dat un gust incredibil acestei paini.

Paine cu malai – Ingrediente (forma 20×20 cm)

  • 200 g faina alba de grau
  • 150 g malai fin
  • 2 lingurite rase praf de copt (4 g)
  • 1/4 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 100 g boabe de porumb Sun Food
  • 230 ml iaurt natural
  • 2 oua mari/3 oua medii
  • 100 g unt topit

Paine cu malai – Mod de preparare

  • Amestecam intr-un vas malaiul, faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
  • Scurgem boabele de porumb si le pasam cu blenderul pana cand obtinem un piure omogen.
  • Intr-un vas separat, punem zaharul, piureul de porumb, iaurtul, ouale, untul topit usor caldut si amestecam pana la perfecta omogenizare.
  • Punem ingredientele lichide peste cele solide si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen, nu mai mult. Daca amestecam prea mult aluatul, vom obtine o paine cu o consistenta gumoasa.

Aluat paine cu malai

  • Tapetam forma cu unt si hartie de copt, adaugam aluatul si il nivelam.
  • Coacem painea cu malai in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 25-30 minute sau pana cand este perfect rumenita.

Paine cu malai in forma

  • Scoatem painea din cuptor, o lasam sa se raceasca cca 10 minute in tava, apoi o taiem si o gustam.
  • Este delicioasa!

Cornbread cu porumb Sun Food

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cornbread - Paine cu malai
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 36 Review(s)

15 comentarii la “Cornbread – Paine cu malai

  1. Mihai spune:

    Malaiul din comert este bun pentru reteta? Eventual o recomandare de malai.
    Amestecarea aluatului se face doar cu lingura/spatula sau si cu mainile ?

    Multumesc,

    Mihai

    • Laura spune:

      Mihai, da, malaiul din comert este bun pentru painea aceasta, insa cauta un malai cat mai fin macinat.
      Aluatul se amesteca numai cu lingura. Are o consistenta destul de densa, dar se poate amesteca fara probleme.

      Cu drag!

  2. Mihai spune:

    Am facut ieri si a iesit buna.
    Numai ca nu a crescut atat de mult cum vad in pozele tale. Poate din cauza fainii …
    Multumesc de reteta,

    Mihai

  3. Emilia spune:

    Draga Laura aceasta painica delicioasa imi face cu ochiul de ceva vreme, acuma m-am hotarat sa o incerc, dar am o intrebare 🙂 pot sa nu pun piureul de porumb, o sa iasa buna?

  4. Emilia spune:

    pastrez cantitatea ingredientelor de mai sus , daca omit piureul de porumb? astept raspunsul tau cu nerabdare 🙂 o zi cat mai frumoasa

    • Laura Adamache spune:

      Draga Emilia, imi cer mii de scuze ca nu am raspuns pana acum. Sincera sa fiu, eram convinsa ca iti raspunsesem deja, dar se pare ca nu am facut-o. Nu am incercat sa o fac fara piureul de porumb, dar, daca doresti, poti incerca reteta fara el. In acest caz, s-ar putea sa mai ai nevoie de cca 25-30 ml iaurt in plus.

  5. Emilia spune:

    Draga Laura nu mi-ai raspuns la mesaje si nu am mai facut painica, da zilele astea vreau sa o incerc neaparat, ce zici daca o fac fara piureul de porumb o sa iasa?

  6. Emilia spune:

    Multumesc pentru raspuns, cand o fac o sa-ti spun neaparat cum a iesit. Apropo am facut reteta ta de painica cu in, ce sa-ti zic nu ne putem satura, o mancam si ne minunam ce painica buna a iesit. Deja m-am hotarat si nu o sa mai cumpar din comert , am sa fac mereu acasa. Am mai incercat si muffins cu ciocolata si ghici cum au iesit 🙂 tot o minunatie mare, foarte si foarte gustoase. Ma uit prin retetele tale si deja stiu ca daca fac o sa iasa foarte bun! Ma bucur enorm ca am dat de site-ul tau, e ca o comoara, mereu gasesc toate gustoseniile la tine!

  7. Luminita spune:

    Absolut delicioasa!Am sfaramitat si niste feta si am pus mai mult porumb,prevad ca o s-o refac cat de curand! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor