Biscuiti cu fulgi de ovaz Grancereale


Biscuiti cu fulgi de ovaz Grancereale, crocanti, sanatosi si foarte usor de facut

Detaliu biscuiti cu fulgi de ovaz Grancereale

Cunoasteti biscuitii Grancereale? Dupa parerea mea sunt unii dintre cei mai buni biscuiti din comert. Sunt crocanti si atat de gustosi, incat eu nu le rezist.

Pofta de rontait de acum cateva zile m-a impins in bucatarie, exact in fata pungii de fulgi de ovaz.

Am privit-o doar cateva secunde si am inteles ca sigur trebuie sa fac o tura de biscuiti crocanti si deliciosi. Seamana foarte mult cu biscuitii Grancereale, numai ca sunt mult mai sanatosi decat acestia. Chiar daca nu am folosit toate ingredientele pentru biscuitii Grancereale din comert, consistenta a fost extrem de asemanatoare, de aici si numele acestei retete de biscuiti.

Biscuiti cu fulgi de ovaz Grancereale – Ingrediente (9 bucati)

  • 80 g fulgi de ovaz
  • 45 g tarate de ovaz
  • 60 g faina
  • 1 ou mare
  • 70 g zahar brun fin
  • 5 linguri ulei floarea soarelui/arahide
  • 70 g alune prajite
  • 10 g stafide
  • 2 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingura de apa (optional)

Biscuiti cu fulgi de ovaz – Mod de preparare

  • Intr-un vas de plastic punem fulgii si taratele de ovaz, faina amestecata cu praful de copt ulterior cernuta, oul, zaharul, sarea, uleiul, stafidele si alunele prajite si macinate nu foarte fin.
  • Amestecam pana cand obtinem o consistenta omogena (incercam sa dam o forma rotunda aluatului, daca obtinem acest lucru fara probleme, atunci consistenta este perfecta). In cazul in care aluatul nu este legat, adaugam 1 lingura de apa si framantam. Nu avem nevoie de mai multa apa, 1 lingura este suficienta.
  • Punem biluta de aluat pe o bucata de hartie de copt, o acoperim cu alta bucata de hartie de copt si o intindem cu facaletul intr-o foaie de cca 5-6 mm grosime.

Preparare biscuiti cu fulgi de ovaz

  • Indepartam  bucata superioara de hartie de copt si decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde de cca 5-6 mm ø.
  • Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15 minute sau pana cand se rumenesc frumos si uniform.
  • Scoatem biscuitii din tava, ii asezam pe un gratar si dupa ce s-au racit, ii putem gusta.

Biscuiti cu fulgi de ovaz detaliu final

  • Ii putem conserva intr-un borcan de sticla sau cutie de metal, inchise ermetic. In acest fel, isi pastreaza consistenta crocanta pana la 2 saptamani. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu fulgi de ovaz Grancereale
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 116 Review(s)

10 comentarii la “Biscuiti cu fulgi de ovaz Grancereale

  1. Laura C spune:

    Draga Laura,

    Chiar acum am scos din cuptor o tura de biscuitei. Sunt super, asa de mult ne plac incat asta e a patra oara cand ii fac:)) si de fiecare data portie dubla. Nu am pus alune de pamant, ca nu sunt fan prea mare, i-am facut cu nuca, cu nuca si alune de padure, sau cu migdale si alune de padure:)
    Se merita facuti, chiar daca aluatul e tare dificil de manevrat/taiat cu forma. Ultimile doua dati am facut bilute din aluat, i-am acoperit cu hartie de copt si aplatizat cu facaletul, iar daca nu au iesit perfect rotunzi, i-am mai rotunjit in mana, inainte de a-i pune in tava.
    Multumim de reteta si pupicei dulci.

  2. Kati spune:

    Cristos a inviat
    Nu stiu cum sa incep -am vazut numele tau pe o coperta de carte venind acasa am gasit toate retetele tale … aici… am fost fericita,si am incercat mai multe dar azi am facut acest biscuite si tare ne plac cred ca acesta v-a fi preferatul nostru .Pana acum am cumparat asemenea biscuite dar nu a fost de ajuns nici jumatate kilogram .Am inbunatatit cu ghimbir si scortisoara neavind stafide si alune nesarate(am dar sarate ).
    Inca o data iti multumim fiecare reteta.Pe curind.
    Kati din Satu Mare

    • Laura spune:

      Draga Kati, ma bucur mult sa te cunosc!
      Ma bucur mult ca iti plac retetele mele si te astept cu drag sa le incerci.

  3. Raluca spune:

    Foarte buni mi-au ieșit!!!! Se lucrează greu, am pus grămăjoare cu lingurita și le-am aplatizat. Buni, buni!!!!!!!

  4. Dany spune:

    Am facut biscuitii si sunt foarte buni. O singura observatie as avea, cantitatea de lichid mie mi s-a parut absolut insuficienta, nu se lega deloc. Eu am facut portie dubla si am pus cam 75-100 ml de apa. Chiar si asa compozitia nu se aduna usor, am modelat biscuitii cu mainile umede. Sunt foarte buni, insa mi se par departe ca si consistenta de biscuitii Grancereale.

    • Laura Adamache spune:

      Dany, consistenta aluatului trebuie sa fie sfaramicioasa, nicidecum bine legata. Tocmai de aceea alautul se intinde intre doua foi de hartie de copt.
      Consistenta biscuitilor nu avea cum sa fie crocanta daca ai adaugat 75-100 ml apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor