Paste orecchiette cu crema de naut


Paste orecchiette cu crema de naut , o reteta de post delicioasa si rapida

Farfurie cu paste cu crema de naut Sun Food

Pentru pranzul de astazi am pregatit o reteta foarte rapida si gustoasa de paste orecchiette cu crema de naut. Este o reteta de post daca alegem, asa cum am facut eu, un tip de paste fara oua. Pastele orecchiette, originare din Puglia, sunt facute din apa si faina de grau dur. Crema de naut este destul de consistenta, asadar aceasta reteta de paste este foarte portivita pentru sezonul rece. Pentru crema de naut am folosit o minunata conserva de naut de la Sun Food.

Paste cu crema de naut – Ingrediente (2 persoane)

  • 200 g paste orecchiette /alt format de paste scurte
  • 1 conserva naut Sun Food
  • 1 catel usturoi
  • 1 ardei uscat mic iute
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 ml apa in care au fiert pastele
  • 2 varfuri crengute rozmarin
  • sare
  • piper
  • parmezan ras

Paste cu crema de naut – Mod de preparare

  • Umplem o oala cu apa calda, adaugam 1 lingura de ulei de masline si o punem pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita rasa de sare si pastele.
  • Scurgem nautul si il clatim sub un jet de apa rece.
  • Punem ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam usturoiul curatat si zdrobit usor cu lama unui cutit, rozmarinul si ardeiul iute.
  • Le sotam cca 30 de secunde, pe foc mediu, apoi adaugam boabele de naut. Amestecam si le lasam pe foc inca cca 1 minut.
  • Stingem focul si punem jumatate din boabele de naut, usturoiul, rozmarinul si ardeiul iute intr-un vas. Adaugam 100 ml din apa in care fierb pastele si le pasam pana obtinem o crema fina.
  • Punem crema obtinuta in tigaie, condimentam cu sare, piper proaspat macinat, si amestecam, pe foc mic, cca 2-3 minute, sau pana cand obtinem o consistenta cremoasa.

Preparare paste cu naut

  • Adaugam pastele fierte al dente, bine scurse, in tigaie si amestecam pe foc mic inca 1-2 minute.

Orecchiette cu crema de naut Sun Food

  • Stingem focul si servim pastele cu putin parmezan ras si putin ulei de masline pe deasupra. Daca tineti post, nu adaugati decat ulei de masline pe deasupra. Pofta buna!

Paste cu naut Sun Food in farfurie

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Paste orecchiette cu crema de naut
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 29 Review(s)

Un comentariu la “Paste orecchiette cu crema de naut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor