Friptura de curcan cu rosii deshidratate


Retete culinare Mancare – Friptura de curcan cu rosii deshidratate

Friptura de curcan detaliu

Carnea de curcan imi place mult mai mult decat carnea de pui. Bine, si carnea de pui este delicioasa daca stim cum sa o gatim si, mai ales, cum sa o condimentam. Zilele trecute am cumparat o foarte frumoasa pulpa de curcan de 2,5 kg, deci enorma. Pentru o fractiune de secunda mi-am imaginat cat de mare era curcanul si m-am speriat (mi-e un pic frica de curcani si cocosi, cu amandoua speciile am avut ceva aventuri neplacute in copilarie si am ramas cu sechele). In friptura de astazi, pregatita la cuptor, vom regasi rosiile deshidratate, caperele, maslinele si fileurile de ansoa conservate in sare. Nu, friptura nu va avea gust de peste, cantitatea de ansoa folosita fiind suficienta doar pentru a asigura carnii de curcan un gust absolut minunat. In Italia, fileurile de ansoa se regasesc in feluri de mancare cu carne de vitel si iepure, acestea obtinand in final nu un gust de peste, ci unul savuros si perfect echilibrat.

Ingrediente – Friptura de curcan cu rosii deshidratate

  • 1 pulpa curcan (2,5 kg)
  • 4 fileuri ansoa in sare
  • 5 rosii deshidratate
  • 10 masline negre
  • 2 cartofi rosii medii
  • 6-7 rosii cherry
  • 1 lingura capere conservate in ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 pahar vin alb demisec
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2-3 frunze salvie

Mod de preparare – Friptura de curcan cu rosii deshidratate

  • Spalam pulpa de curcan si o stergem foarte bine.
  • Incalzim 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie incapatoare si adaugam pulpa de curcan. O frigem cate 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Scoatem pulpa din tigaie si o asezam pe un fund de lemn.
  • Adaugam restul uleiului intr-o tava de cuptor incapatoare.
  • Pudram pulpa cu sare (nu folosim prea multa sare. Caperele, rosiile, maslinele si fileurile de ansoa sunt suficiente pentru un gust sarat potrivit), piper si o ungem bine bine, pe toate partile cu un catel de usturoi curatat si usor zdrobit.
  • Asezam pulpa in tava, adaugam rosiile deshidratate taiate in mici bucatele, caperele spalate intr-un jet de apa rece, filuerile de ansoa pe care le spalam sub un jet de apa rece, rosiile cherry, cateii de usturoi necuratati, dar usor zdobiti, frunzele de salvie rupte in mici bucatele, maslinele usor intepate cu o scobitioare (daca sunt prea sarate, le desaram inainte) si vinul alb.
  • Acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 2 ore. Dupa 1 ora, intoarcem pulpa ce cealalta parte, acoperim din nou tava si o introducem in cuptor pentru inca o ora.
  • Dupa 2 ore, eliminam folia de aluminiu si rumenim friptura, cate 15 minute pe fiecare parte.
  • Dupa ce carnea de curcan este coapta, o scoatem din tava si o infasuram in folie de aluminiu (in acest fel carnea va deveni suculenta si foarte frageda) si o lasam sa se odihneasca astfel infasurata pentru 30 de minute.

Preparare friptura de curcan

  • Inclinam un pic tava si, cu ajutorul unei linguri, eliminam stratul de grasime lasat de carne.
  • Punem legumele (cu exceptia maslinelor) si sosul format intr-un vas si le pasam pana cand obtinem un sos fin si omogen.
  • Servim friptura cu acest sos si cu masline. Eu am servit-o cu o salata de dovlecei. Delicioasa!

Detaliu friptura de pulpa de curcan

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Friptura de curcan cu rosii deshidratate
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

2 comentarii la “Friptura de curcan cu rosii deshidratate

    • Laura spune:

      Andreea, eu le-am vazut in Mega Image, dar posibil sa se gaseasca si in Cora sau Kaufland. Daca nu le gasesti, poti folosi si capere in otet. Le speli bine inainte de-a le folosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor