Chiftele cu sos de rosii si busuioc


Retete culinare Mancare – Chiftele cu sos de rosii si busuioc

Chiftele cu sos de rosii SunFood detaliu farfurie

Va spun sincer ca daca ar fi dupa mine as manca saptamanal chiftele cu sos, atat de mult imi plac. Astazi va propun o reteta delicioasa, chiftele cu sos de rosii si busuioc, foarte simplu de facut si dietetica. Spun asta pentru ca spre deosebire de chiftelele marinate care au fost prajite si facute din carne de porc, de data aceasta am ales un mix de carne de vita si porc si le-am copt la cuptor. Cartofii fierti din compozitie au ajutat chiftelele sa fie pufoase. Pentru sosul de rosii am folosit o conserva de rosii decojite intregi de la Sun Food. Daca sunteti fani chiftele cu sos, va invit sa incercati aceasta reteta.

Ingrediente – Chiftele cu sos de rosii si busuioc

  • 700 g carne tocata (mix vita si porc)
  • 150 g cartofi fierti
  • 3 oua
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 2 catei mari usturoi
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri ulei de masline

Ingrediente – Sos de rosii

  • 1 conserva rosii intregi Sun Food
  • 10-12 frunze de busuioc
  • 50 ml vin alb demisec
  • 150 ml supa vegetala/apa
  • 1 ceapa medie
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare – Chiftele cu sos de rosii si busuioc

  • Amestecam carnea tocata cu ouale, cartofii fierti reci decojiti si dati prin razatoare, parmezanul ras, patrunjelul, usturoiul dat prin razatoarea cu gauri mici, sare si piper dupa gust.
  • Cu mainile usor umede, formam chiftelele si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu uleiul de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 minute.
  • Dupa ce s-au rumenit uniform, scoatem chiftelele din cuptor si le asezam pe o farfurie pe care o acoperim, astfel incat chiftelele sa ramana calde.

Chiftele preparare detaliu

  • Tocam ceapa marunt si o sotam intr-o oala in care am incalzit uleiul de masline. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam vinul alb si il lasam sa se evapore complet.
  • Pasam rosiile, le amestecam cu supa vegetala si le adaugam in oala.
  • Adaugam chiftelele, frunzele de busuioc, zaharul, sarea si piperul boabe.
  • Acoperim oala cu un capac si fierbem chiftelele pentru cca 15-20 de minute sau pana cand sosul de rosii a atins consistenta dorita.

Chiftele in sos de rosii in oala

  • Chiftelele cu sos de rosii sun bune calde, desi cunosc persoane care le prefera si reci. Eu intotdeauna le-am servit calde. Pofta buna!

Chiftele cu sos de rosii in farfurie

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chiftele cu sos de rosii si busuioc
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 81 Review(s)

18 comentarii la “Chiftele cu sos de rosii si busuioc

  1. alina spune:

    Buna Laura,
    Asteptam o reteta de chiftelute cu sos, arata minunat si chiar in week-end o sa incerc , mai ales ca sunt facute la cuptor chiftelutele.O zi buna.

  2. angela spune:

    Am incercat reteta de chiftele cu sos si mi-a iesit foarte bine! Chiftelele copate la cuptor sunt o nebunie. Multumesc pentru reteta!

  3. Madalin spune:

    Astazi o sa le fac sa vad cum vor iesii. Sunt in Mexic si chiar imi era dor de o mancare de genul acesta 🙂 Multumesc frumos ptr reteta

  4. Maria spune:

    Salutari de la Dubai, tocmai am incercat reteta pt. prima oara…sora mea a zis ca e suuuper delicioasa. Multumesc f f mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor