Hummus cu ardei copti


Hummus cu ardei copti – Retete culinare Aperitive

Hummus cu ardei copti si naut Sun Food

Nu stiu daca v-am spus vreodata cat de mult iubesc nautul si in special hummusul. Mai ales vara fac foarte des hummus, dar aleg sa il fac un picut mai lejer si sa-l combin cu legume coapte. Una dintre combinatiile absolut perfecte, dupa parerea mea, este cea dintre naut si ardeii grasi copti.

Putem servi hummusul cu legume de sezon sau cu lipie pita (eu le-am facut cu faina integrala, reteta vine in curand pe blog). Prietenii mei de la Sun Food au venit cu o noutate gustoasa foc in aceasta vara, si anume, o noua linie de conserve de naut, 100% naturale, fara conservanti. Bineinteles ca prima reteta pe care am incercat-o a fost mult iubitul meu hummus.

De ce este bine sa consumam naut? Pentru ca are un continut bogat in antioxidanti, este bogat in fibre, ajuta la reglarea colesterolului rau, LDL, colesterolului total si al trigliceridelor.

Ingrediente – Hummus cu ardei copti

  • 1 conserva naut Sun Food (400 g)
  • 1 ardei gras rosu mare/2 ardei grasi rosii mici
  • 1/2 lime/lamaie mica (doar sucul)
  • 1 catel usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare

Mod de preparare – Hummus cu ardei copti

  • Spalam ardeiul, il stergem bine si il asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Il intepam din loc in loc  si il coacem, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25 minute sau pana cand se inmoaie foarte bine.
  • Il scoatem din cuptor, il invelim in hartie de copt sau il introducem intr-o punga de hartie si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, curatam coaja, samburii si cotorul.
  • Punem pulpa ardeiului in robot, adaugam boabele de naut bine scurse, zeama de lime, catelul de usturoi ras prin razatoarea cu gauri mici, uleiul de masline si sare dupa gust.
  • Actionam robotul, la o viteza medie, pana cand obtinem o crema omogena. In cazul in care este nevoie, mai adaugam cca 1-2 linguri de ulei de masline.
  • Punem hummusul intr-un bol si il introducem in frigider pentru cca 30 minute.
  • Il servim cu legume proaspete, taiate in bastonase si cu lipii.

VEZI RETETA DE LIPII INTEGRALE LA GRATAR AICI

Hummus cu naut Sun Food

Pofta buna!

hummus-naut

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Hummus cu ardei copti
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 64 Review(s)

22 comentarii la “Hummus cu ardei copti

    • Laura spune:

      Draga mea, da, ai dreptate, pentru reteta traditionala de hummus avem nevoie de tahini, dar, asa cum am scris si in introducerea retetei, este vorba de o versiune un pic mai lejera si mai altfel decat hummusul traditional.

  1. Elena spune:

    Da,este foarte bun.Obisnuiam sa il fac fara nici un adaus,doar reteta traditionala,dar imi place varianta asta.
    Multumesc!

    • Laura spune:

      Elena, draga mea, ardeiul adauga o nota usor dulce hummusului. Imi place si reteta traditionala foarte mult, dar varianta asta mi se pare ca are un gust mai racoros. Pup cu drag!

  2. Gloria spune:

    Din experienta pot sa spun ca hummusul iese mai fin daca lasam nautul la fiert timp de 15 minute, iar apoi scoatem pielitele boabelor. E un pic de munca, dar merita!

    • Laura spune:

      Draga mea, si fasolea batuta iese foarte fina daca indepartezi cojita boabelor de fasole. Stiu ca bunica mea facea asa ceva, dar fiind vorba despre o reteta rapida, de vara, se poate sari peste pasul asta. Te pup!

  3. Ramona spune:

    Am facut reteta imediat ce a fost postata pe blog, cu ardei verde (nu am avut rosu si nici rabdare sa ma duc sa cumpar) ….foarte bun!!!. Intr-adevar, are un gust racoritor. Multumim, Laura!

  4. Gina Bradea spune:

    Imi place ideea de hummus de naut cu ardei copt, cu siguranta o voi incerca. Nu-mi place sa pun ulei de masline, da un gust amarui, eu folosesc ulei de susan de obicei. Si nu pun mereu tahini(il fac in casa). Succes in continuare!

  5. eM spune:

    Cu siguranta tahini contribuie la gustul specific al humusului dar nu intotdeauna ai la dispozitie pasta de susan. Voi incerca. Mi se pare tentanta combinatia cu ardeiul copt. Iar pentru noi nautul e o descoperire de data relativ recenta. Cum sa nu incercam tocmai cea mai cunoscuta reteta care-l are drept ingredient principal. 🙂

  6. Iulia Sultanovici spune:

    Draga Laura, inca nu am pregatit reteta ta de hummus. Am de gand sa o fac in curand. Dar doresc sa-ti spun ca imi place varianta ta de hummus; ai dreptate este mai usoara fara pasta de tahin, si tot la fel de gustoasa
    ! Multumesc!

  7. Monica spune:

    Am facut aceasta reteta dar am facut greseala sa pun si o lingura de tahini si nu mi-a placut, a fost prea amara….asa ca data viitoare voi face fara asa cum ai scris tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor