Cornuri integrale cu gem


Retete culinare Aluaturi dulci – Cornuri integrale cu gem

Cornuri integrale cu gem

Cred ca pana acum v-ati dat seama ca am o slabiciune pentru cornuri, nu-i asa? Daca ma intrebati ce cornuri imi plac mai mult, ma refer aici la cornurile dulci sau sarate, nu pot sa dau un raspuns exact. Consider ca fiecare corn, dulce sau sarat, are momentul lui. Dimineata, la micul dejun, le prefer pe cele cu o umplutura dulce. Aici ar intra cornurile cu ciocolata sau cornurile cu gem. Cornurile sarate merg mai bine, dupa parerea mea, dupa-amiaza sau chiar seara. Aluatul cornurilor integrale se preteaza atat umpluturilor dulci, cat si celor sarate si asta pentru ca nu folosim obligatoriu zahar in compozitie. Va recomand sa le incercati pentru ca reteta este foarte simpla si rapida.

Ingrediente – Cornuri integrale cu gem (12 bucati)

  • 260 – 280 g faina integrala bio de grau
  • 125 g iaurt normal/degresat
  • 140 g branza de vaci/ricotta
  • 2 linguri ulei floarea soarelui/arahide
  • 1/2 plic de praf de copt
  • coaja portocala, 1 plic zahar vanilat (optional)
  • 1 varf cutit sare
  • 4-5 linguri gem de fructe de padure/alt gem

Mod de preparare – Cornuri integrale cu gem

  • Scurgem bine branza de vaci si o punem intr-un vas. Adaugam iaurtul (va recomnd sa folositi un iaurt cu o cosnistenta mai densa), uleiul, coaja de portocala rasa si zaharul vanilat. Amestecam pana cand obtinem o consistenta omogena.
  • Amestecam faina cu praful de copt si un varf de cutit de sare si o cernem printr-o sita cu gauri mici.
  • Adaugam faina peste amestecul de iaurt si branza si incepem sa framantam.
  • In functie de faina folosita, este posibil sa mai avem nevoie de cca 2-3 linguri de faina.
  • Framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana si devine relativ elastic (spun „relativ” pentru ca un aluat cu praf de copt si faina integrala nu va fi la fel de elastic ca un aluat cu drojdie si faina alba.)
  • Intidem aluatul, pe masa pudrata usor cu faina, intr-o foaie rotunda de cca 5-6 mm grosime si o taiem in 12 triunghiuri.

Preparare aluat cornuri integrale

  • Punem cate 1 lingurita de gem in partea superioara a fiecarui triunghi, apoi le rulam spre varf.
  • Ungem cornurile cu putin lapte si le pudram cu fulgi de ovaz.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20-25 minute, sau pana cand se rumenesc uniform.

Cornuri integrale cu gem coapte

  • Le servim calde sau reci, la micul dejun, alaturi de o cana cu lapte, ceai, cafea.

Cornuri integrale detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cornuri integrale cu gem
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 28 Review(s)

26 comentarii la “Cornuri integrale cu gem

  1. Corina spune:

    Extraordinare pozele, Laura! cred ca si reteta, neaparat o fac in weekend pentru ca demult „vanez” retete mai sanatoase, am salvat-o deja pe Pinterest, doar o intrebare am, merge orice faina integrala? eu am una de la Mega Image, grau spelta salbatic bio si mi-e cam teama s-o folosesc, am mai adaptat retete de muffins care au esuat, dar asta si pt ca nu am folosit-o in combinatie cu faina alba, cred ca asa as fi avut sorti de izbanda. Multumesc mult, la cat mai multe retete cu faina integrala:)

    • Laura spune:

      Corina, draga mea, imi cer scuze ca nu am raspuns la timp intrebarii tale. Intr-adevar, faina de spelta nu este potrivita pentru aceste cornuri. Avem nevoie de o faina integrala de grau pentru niste cornuri delicioase.
      Pup cu drag si inca o data, scuze ca nu am raspuns la timp.

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur ca iti plac.
      Nu cred ca se poate face la masina de facut paine, pentru ca acest aluat are praf de copt in compozitie, nu drojdie.
      Programul de framantare al masinii de paine are si o perioada de dospire, deci nu este potrivit pentru aluatul cu praf de copt.
      Se face atat de simplu, incat nu ai nevoie de masina de paine, garantez.
      Pup cu drag!

  2. Corina spune:

    Buna,
    Acum am scos si eu cornuletele din cuptor, cred ca nu e ok faina mea, nu-s deloc pufoase, foaia arata exact asa cum arata cand am facut cornuletele, s-au rumenit frumos, dar au o textura ca de biscuite, sunt crocante, nicidecum pufoase. Am respectat cantitatile, cred ca doar faina e de vina, aluatul era mai inchis la culoare decat al tau iar cand l-am intins se crapa din loc in loc. Asadar.. tu ce faina folosesti?

    • Laura spune:

      Corina, draga mea, imi pare rau ca nu ti-au reusit. Inseamana ca faina folosita de tine a avut un grad de absorbtie mai mare decat cel al fainii folosite de mine si aluatul a iesit prea uscat.
      Eu folosesc faina integrala ecologica de grau, all green. De la mega o cumpar eu, dar am vazut si in billa. Este o faina produsa in Italia si e ffff buna.
      Iti dau un link ca sa-ti faci o idee despre ambalaj:

    • Laura spune:

      Ramona, draga mea, sigur ca poti folosi branza quark. Pentru ca are o consistenta usor mai cremoasa decat ricotta, in cazul in care mai e nevoie de faina, mai adauga un maxim de 1-2 linguri. Te pup!

  3. lumiana spune:

    WOOW, un aluat de faina integrala cu praf de copt!Si care pare sa fie din poze superpufos.Pe asta trebuie sa-l incerc, ca nu necesita timp de dospire, potrivit pentru ritmurile actuale, mereu pe fuga. Pana acum , iti spun sincer, ca am facut mereu cornuri cu faina integrala 100% din aluatul tau de mucenici care este si el super rapid si au iesit o pufosenie mereu ….Sa-l incerc si pe asta si va fi substituit precedentul …Ai niste idei geniale!Pentru micul dejun sanatos al fetitei mele esti sursa mea de retete super sanatoase rapide si gustoase!Multumim!

  4. Dalia spune:

    Le-am incercat si eu,chiar acum sunt in cuptor :D. M-am chinuit putin cu aluatul,s-a cam sfaramat..dar ,pana la urma am reusit sa fac cornuletele..: )) Astept cu nerabdare sa le gust !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor