Somon in crusta de mac


Retete culinare Peste – Somon in crusta de mac

Somon in cruste de mac detaliu

Somonul este unul dintre pestii mei preferati, alaturi de dorada, iar reteta de astazi ii pune in evidenta gustul absolut minunat. Pentru ca de pe masa noastra de Craciun nu lipseste niciodata pestele, voi prepara cu siguranta si aceasta reteta de somon in crusta de mac. As putea spune ca dintre toate retetele de peste la cuptor, aceasta este una dintre cele mai gustoase. Crusta de mac este pur si simplu delicioasa si contrastul dintre culoarea crustei si cea a somonului este deosebit de atragator. Bineinteles, daca nu aveti la dispozitie somon, il puteti inlocui cu un alt peste cu un gust delicat,  pastravul fiind cea mai buna alegere in acest caz.

Multumesc OceanFish pentru minunatul cadou! Somonul este de o calitate ireprosabila.

Ingrediente – Somon in crusta de mac

  • 4 fileuri de somon
  • 2 linguri pesmet
  • 3 linguri mac
  • sare
  • piper alb
  • ulei de masline picant/ulei de masline natural

Mod de preparare – Somon in crusta de mac

  • Indepartam, daca este prezenta, pielea fileurilor de somon si apoi le stergem foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie.

Fileuri somon

  • Le ungem cu foarte putin ulei de masline (nu exageram cu uleiul, pentru ca somonul este un peste destul de gras) si apoi le pudram cu sare si sare si piper.
  • Amestecam macul si pesmetul si tavalim fileurile pe toate partile prin acest amestec. Le presam usor, astfel incat sa fie acoperite uniform de amestecul de mac si pesmet. Asezam somonul intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.

Somon in tava

  • Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200°C si coacem somonul pentru 15 minute (timp de coacere valabil pentru fileuri de peste de dimensiunea celor din poza).
  • Le servim calde si cu multa pofta. Sunt delicioase!
  • Nu am avut timp sa fac si o garnitura, dar va recomand niste legume fierte la aburi sau o garnitura de orez si eventual un sos de lamaie/lime.

Sectiune somon in cruste de mac

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Somon in crusta de mac
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 42 Review(s)

9 comentarii la “Somon in crusta de mac

  1. Ioana spune:

    Arata superb! Sigur il fac si eu de sarbatori. Imi place foarte tare sectiunea si gustul sunt convinsa ca e minunat. Nu ii cunosteam pe cei de ocean fish, dar am vizitat siteul lo si imi plac produsele de acolo. Te pup!

  2. Mihaela spune:

    Pare delicios!Chiar aseara a luat sotul somon si nefiind hotarata cum sa il prepar, am zis sa „imi arunc un ochi” pe la tine , fiind sigura ca trebuie sa gasesc ceva ce nu am facut pana acum!Am si mac, si pesmet -deci asta vom manca !
    Multumesc si week-end cat mai placut!

  3. Aurica spune:

    bine arata in crusta de mac si are o culoare superba si vie, imi place cum a iesit si cred ca are un gust pe masura 😉

  4. Gheorghe Camelia spune:

    Mac am, pesmet am, lipseste somonul, dar din fericire se gaseste la supermarket, asa ca de sarbatori va fi una din specialitatile de pe masa. Arata foarte bine si cu siguranta este si gustos… multumesc pentru idee!

  5. Cristina spune:

    Buna, Laura!

    Arata delicios somonul, ca toate preparatele tale de altfel! Acum imi pregatesc ingredientele pentru masa de Craciun – evident, inspirata tot de tine.

    Iti trimit un mail prin formularul de contact, sper sa ai timp sa imi raspunzi.

    Te pup cu drag!

  6. Mihaela spune:

    A fost excelent, macul ii da o savoare aparte!L-am mancat cu un sos din lamaie si ca garnitura-orez in trei culori!Pana si cea mica , o mofturoasa, a papat tot din farfurie!Multe, multe multumiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor