Intotdeauna mai bun cu lapte


Carafa Lapte

Intotdeauna mai bun cu lapte” este sloganul care mi se potriveste cel mai bine atunci cand vine vorba despre acest aliment complet. Inca din copilarie aveam anumite mancaruri pe care le-am indragit abia dupa ce le-am combinat cu lapte. Morcovii si spanacul sunt doua dintre “legumele cosmar” ale copilariei mele. Desi mami se chinuia sa ma faca sa le mananc, prezentandu-le sub diferite forme atractive, reactia mea era mereu aceeasi:  incepeam sa plang si nu ma opream decat in momentul in care dispareau din fata mea. Povestea asta a durat o perioada destul de lunga, pana intr-o zi cand am gustat un piure de morcovi cu lapte. Divin! Dulce, cu un gust perfect echilibrat, o minune de bunatate! Dupa succesul obtinut, mami a aplicat aceeasi metoda si in cazul spanacului. Pana si acum mananc cu o deosebita placere piureul de morcovi sau spanac cu lapte.

Laptele nu este un aliment dedicat exclusiv copiilor, asa cum cred unele persoane, el este recomandat tuturor categoriilor de varsta si, in plus, este ingredientul esential in nenumarate delicii pe care le pregatim pentru cei dragi. Pe langa importantul continut de calciu, fosfor si vitamina D (fundamentala pentru cresterea si buna functionare a organismului), laptele contine proteine si multa apa, ceea ce il transforma intr-o o bautura hidratanta si energizanta, cu un aport caloric redus. In plus, este unul dintre cele mai folosite ingrediente in preparatele pe care mama le pregateste cu dragoste pentru copilul ei, fiind astfel un aliment complet atat din punct de vedere nutritional, cat si emotional.

Fie ca ne place sa adunam familia in jurul mesei,  fie ca iubim sa stam la povesti cu cea mai buna prietena, sau ca ne place sa retraim emotia zilelor de Craciun, un pahar de lapte ne va aduce intotdeauna un plus starii noastre de bine.

Iata doar cateva motive pentru care am ales sa sustin campania “Da, lapte!” , desfasurata si pe pagina facebook “Bea lapte”.

Si daca pana acum v-am propus o reteta delicioasa de salam de biscuiti, ideala pentru gustarea de dupa-amiaza, vreau sa va va aduc in atentie si alte retete pe care eu le apreciez cel mai mult cand le combin cu un pahar cu lapte. Poate ca primele pe lista sunt cornuletete fragede cu iaurt, urmate de atat de parfumatul chec de portocale.  Nici gustarile sarate nu lipsesc de pe lista momentului meu cu lapte de dupa-amiaza, Cornurile cu cascaval si mac si placinta rapida economica fiind doua delicii savurate cu nesat alaturi de lapte.

Va reamintesc de concursul  “Da, Lapte” care va invita sa creati o poveste despre o reteta care poate fi servita la gustarea de dupa-amiaza, impreuna cu lapte. Reteta poate fi dulce sau sarata, important este sa poata fi servita alaturi de lapte. Premiile sunt deosebite si foarte utile pentru bucataria fiecaruia dintre noi.

Print Friendly, PDF & Email

6 comentarii la “Intotdeauna mai bun cu lapte

  1. marianasept spune:

    LA MULTI ANI! ESTI INTRADEVAR O FEMEIE SPECIALA SI TALENTATA, ATI URMARESC DE MULT RETETELE FOARTE PE GUSTUL MEU! ATI DORESC NUMAI BINE SI MULTA SANATATE,EU INCERC SA CONSUM RETETE CU MAI PUTINE CALORII PE CARE LE GASESC PE PAGINA TA,MULT SUCCES PE MAI DEPARTE,CU DRAG MARIANASEPT

  2. Mariana spune:

    Buna Laura. Ar trebui si o campanie: DA, Unt! untul este ataaat de bun, si a fost demonizat pe la noi, pe cand in multe tari este un rege al bucatariei. orice prajitura iese atat de buna cu unt, orice mancare, si il poti manca si asa, cu ousoare la mic dejun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor