Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo


Clatite cu spanac si mozzarella

Prima mea intalnire cu mozzarella a avut loc acum 12 ani, intr-un mic orasel din nordul Italiei, unde am locuit pentru o perioada. Intotdeauna am iubit branza sarata, gen telemea sau feta si nu credeam ca proaspata mozzarella o sa ma faca sa ma indragostesc iremediabil de ea.

Dar iata ca tocmai prospetimea ei si gustul diferit de cel al branzei cu care eram obisnuita pana in acel moment, m-au cucerit absolut definitiv.

Fondata in anul 1957, in Bologna, Granarolo este una dintre cele mai renumite marci italiene de lactate. Mozzarella Granarolo este un produs sanatos, fara conservanti, obtinuta din lapte de o calitate superioara.

Granarolo logo

Mozzarella traditionala Granarolo, in zer, la punguta de 100g este perfecta alaturi de rosii, masline sau alte legume proaspete.

Mozzarella Granarolo fara conservanti

De foarte multe ori, mai ales vara, mancam cate o mozzarella proaspata la pranz, asezonata cu ulei de masline, rosii si busuioc.

Mozzarella Granarolo detaliu

Concurs Granarolo

Va invit sa pregatiti o reteta cu mozzarella Granarolo, insotita de fotografii clare si sa o postati pe blogurile personale. Dupa ce ati postat reteta, lasati link-ul intr-un comentariu la acest articol.

  1. Concursul incepe pe data de 24 august si se incheie pe 8 septembrie.
  2. Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti pe data de 9 septembrie si va primi un pachet generos care  va cuprinde: doua mozzarella 100 g, o mozzarella 250 g, o mozzarella 400 g, o ricotta 250 g, un mascarpone 250 g + produse branduite Granarolo.
  3. Concurentii trebuie sa aiba domiciliul stabil in Romania.

Provocare Granarolo

  • Inainte de a trece la reteta, va invit sa imi sugerati un ingredient pe care doriti sa il gatesc impreuna cu mozzarella Granarolo. Voi selecta cateva ingrediente propuse de voi pe care le voi folosi intr-o noua si delicioasa reteta.  Astept cu drag retetele si propunerile voastre!

 

Pana voi primi de la voi link-urile retetelor si propunerile de ingrediente pentru viitoarea reteta, va invit sa gustam impreuna o portie de clatite umplute cu spanac si mozzarella (daca doriti ceva mai usor de facut gasiti si aici o reteta simpla de clatite)

Retete culinare – Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo

Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo detaliu

Ingrediente – Clatite umplute cu spanac si mozzarella (6 bucati)

  • 2 oua
  • 125 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura unt topit/1 lingura ulei de masline
  • 250 g spanac fiert
  • 200 g mozzarella Granarolo (2 pungute)
  • 1 catel usturoi
  • 1 ardei iute mic, uscat
  • 20 ml vin alb demisec
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Punem in robot ouale, faina, laptele si o lingura de unt topit la temperatura camerei sau ulei de masline. Mixam la o viteza medie, pana cand obtinem un aluat omogen.
  • Incalzim o tigaie antiaderenta (cca 32 cm diametru), o ungem cu un fir de ulei de masline si adaugam un polonic de aluat. Rotim tigaia pana cand aluatul se intinde uniform pe intreaga suprafata a tigaii. Prajim clatita cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
  • Procedam in acest fel cu toate clatitele. Le asezam pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo - preparare clatite

  • Punem 1 lingura cu ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam un catel de usturoi necuratat, usor zdrobit, si un ardei iute de dimensiuni mici, uscat. Cand uleiul este perfect incins, eliminam ardeiul iute si catelul de uturoi si adaugam spanacul fiert,  foarte bine scurs , sare si piper dupa gust.  Il sotam 1-2 minute, apoi adaugam vinul alb si amestecam bine.
  • Cand alcoolul s-a evaporat, stingem focul si punem spanacul intr-o sita sa se scurga si sa se raceasca.
  • Dupa ce spanacul este complet rece, il tocam marunt si il amestecam cu mozzarella taiata in cubulete mici.

Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo - detaliu mozza

  •  Punem in centrul fiecarei clatite 1-2 linguri din mixul de spanac si mozzarella.

Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo - umplutura spanac

  •  Ridicam marginile, dandu-i o forma de punguta. Legam fiecare clatita cu un fir de iarba ciorii.

Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo - clatite umplute

  • Asezam clatitele intr-o forma usor unsa cu ulei de masline sau unt, le pudram cu putin parmezan sau cubulete mici de mozzarella pe deasupra si le introducem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 6-7 minute.
  • Le servim cu pofta! Sunt delicioase!

Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo - clatite detaliu Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 48 Review(s)

49 comentarii la “Clatite umplute cu spanac si mozzarella Granarolo

  1. Simona spune:

    Mie mi-a placut tare mult combinatia…recunosc ca ador vinetele, dar si mozzarela si nu numai. Branzeturile de toate felurile sunt prezente in frigiderul meu….

  2. Liliana spune:

    Buna Laura,
    Ieri am vazut o emisiune culinara despre bucataria italiana si explicau ce inseamna pentru italieni „la bella figura”.
    Cu aceasta reteta tu ai facut „la bella figura”.
    Incerci ceva cu cannelloni si mozzarela?
    Multumim

  3. Ramona spune:

    Buna Laura,

    Tocmai m-am intors din concediu din Italia si acolo am mancat un risotto foarte bun cu mozzarella. Mi-as dori foarte mult reteta. Ingredientul pe care ti-l propun este orezul.

  4. Rocsy Ciobanu spune:

    Buna Laura. Stiu ca mozzarella merge foarte bine cu rosii asa ca o reteta care sa contina rosii ar fi super!

  5. ujeniuc alina maria spune:

    faina reteta si cred ca e si ff bun,unde mai pui ca e si sanatos.dar eu as adauga si putin parmezan la comp.de spanac.ce ziceti?!

  6. Daniela T. spune:

    Dragă Laura,
    cred că da,orezul ar fi un ingredient ok! Poate şi boabele de strugure: luam o boabă de strugure,”o-nvelim „in mozzarella,o modelăm şi-o tăvălim prin: susan,boia,verdeţuri,fulgi de ciocolată. Poate n-ar fi rău,nu?

  7. Sorin spune:

    Minunata reteta! Datorita pozelor tale, carora n-am putut sa le mai rezist, am cautat mozzarella folosita de tine in reteta. Am gasit-o si chiar am avut surpriza placuta sa constat ca e foarte buna! Mi-a amintit de bunatatile bunicii mele asa ca… am consumat o punga in afara retetei (noroc ca am luat vreo 5 din magazin). Jos palaria in fata branzeturilor italienesti…
    Clatitele au facut furori in weekend 🙂
    Ce zici de o reteta cu mozzarella si ciuperci…eventual si ceva carne de pui?
    Iti multumim, Laura!

    • Laura spune:

      Sorin, ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta si ca ai incercat-o!
      Multumesc mult pentru sugestii!
      Sa ai o zi minunata!

  8. Marina spune:

    Sa-ti spun ca te iubesc? N-am ce face, retetele tale sunt de vina 🙂 Incredibil cum din ceva atat de simplu pot sa apara minunatiile alea de gust si aroma! Ai dat o forma noua clatitelor mele, Laura!
    Ce spui de mozzarella intr-o rulada de pui?

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare tare mult ca ti-a placut reteta!
      Te pupic si multumesc pentru sugestie. Ador rulada de pui cu mozzarella.

  9. Paula spune:

    Mie imi place foarte mult painea si branza, de orice fel ar fi ea! Nu ai putea face ceva paine cu mozzarella? Cred ca ar fi delicioasa!

    • Laura spune:

      Draga mea, cu siguranta voi veni si cu concursuri la fel de delicioase dedicate si celor care nu au un blog. Te pup cu drag!

  10. vlad dobre spune:

    hmmm….avand in vedere ca nu e obanza sarata & cred ca se topeste fain (doar de-aia o pune lumea pe pizza) – crezi ca ar merge un fel de crema-desert? cu mozarella, nuca si scortisoara (si alte chestii, sa iasa dulce 🙂 )

  11. Rodica spune:

    Sandwisch cu mozzarella in cuptor
    Ingrediente pt 20 buc:paine feliata ( toast) -20 felii ,mozzarella Granarolo 300 gr ,3 oua ,sare ,piper,lapte ,pesmet

    Incepem prin a taia marginile feliilor de paine.Intr-un castron batem ouale ,adaugam un praf de sare si o ceasca cu lapte.
    Mozzarella o taiem felii nu prea subtiri (1-2cm) ,dupa care o asezam intre feliile de paine ,formand practic sandwischuri ;le taiem pe diagonala si obtinem cate doua triunghiuri.Fiecare triunghi se trece prin amestecul de lapte cu ou si imediat dupa,in pesmet ,avand grija ca marginile sa fie bine date cu pesmet.
    Se aseaza in tava tapetata cu hartie pergament si se coc 10 min la 180 grade in cuptorul preincalzit.

    O alta varianta posibila ar fi aceea de a adauga langa felia de mozzarella si o felie subtire de prosciutto ; inainte de a le pune in cuptor,triunghiurile se pot stropi cu putin ulei de masline

  12. Oana spune:

    Buna Draga Laura ,
    Nu ți mai repet cât de mult m ai inspirat !!! Cele 2 ingrediente la care ma gândesc demult:ciocolata ( crema, sos, etc) , afine sau smochine.. O ieși ceva ? Te pup cu drag !

  13. Cretu Veronica spune:

    Buna Laura,am pregatit deja reteta,poate diseara daca nu voi fi prea obosita sa o scriu pe blog pentru a participa la concurs.

  14. Andreea spune:

    Draga Laura, cu aceasta ocazie ma declar si eu un fan inrait al branzei mozzarella. De cateva zile incoace numai asta mananc :). O sa devin addicted! :). Ca sugestie ar fi mozzarella si fructe. Orice fructe si in orice combinatie. Coapte sau proaspete. Pentru concursul in cauza am pregatit o reteta, sper sa-ti placa! Pup cu drag! .

  15. Laura spune:

    Andreea mea draga, asa-i ca e divina? Eu sunt dependenta de mozza de cativa ani buni. Foarte frumoasa provocarea ta, iar reteta….superba!!! O incerc sigur sigur.
    Pup si multumesc pentru participare!

  16. Poliana spune:

    Buna Laura, uite ca am reusit si eu sa prepar o reteta delicioasa cu mozzarella Granarolo:

    Ma bucur ca am putut participa la concursul tau frumos, si cu aceasta ocazie am ajuns sa indragesc si aceasta bunatate de mozzarella. Te pup!

  17. catalina b. spune:

    Buna seara.
    Trebuie sa va multumesc pentru provocare.In felul acesta am mai incercat o varianta noua de cheesecake .Imi plac deserturile .Iar pagina dvs.de internet a fost mereu o sursa noua de inspiratie.In ceea ce priveste sugestia pe care sa va o prezentam personal as vrea un fondue de branza de aceasta data .Combinatia cu ce doriti dvs. vin, usturoi,busuioc,branza maturata sau alte minuni care o sa apara pe moment daca luati in consideratie sugestia.
    Link ul pentru concurs:

    O seara buna.

  18. Macy spune:

    Va invit la una din cele mai bune retete pe care le-am facut si nu glumesc:

    Si o provocare pentru tine Laura: Mozzarella ca si desert oare se poate? 😀

  19. Liana Toma spune:

    Ti-am lasat si eu un comentariu ieri, dar nu-l vad….ce s-o fi intamplat? Aceasta e reteta pe care am pregatit-o special pentru tine:
    Eu vreau o reteta cu foccacine si mozzarella de la tine 😉 :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor