Vinete umplute cu sardine


Retete culinare – Vinete umplute cu sardine

Vinete umplute cu sardine - detaliu

Astazi va propun o reteta cu vinete delicioasa si, bineinteles, foarte simplu de facut: vinete umplute cu sardine. Vinetele se numara printre legumele mele preferate. Daca vara le ador in salata, in sezonul mai rece le prefer in musaca sau impanate cu usturoi.

De data aceasta, nu le-am umplut cu carne, ci cu peste, mai exact cu delicioasele Sardine in sos de rosii Sunfood.

Vinete umplute cu sardine - conserva SunFood

Ingrediente – Vinete umplute cu sardine

  • 2 vinete medii
  • 1 conserva sardine in sos de rosii Sunfood
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ardei mici iuti uscati
  • cca 100 ml apa calda
  • 4 linguri parmezan ras
  • 5-6 mozzarella mici
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Spalam vinetele, le stergem, eliminam cotorul si le taiem in doua pe lungime.
  • Scobim pulpa vinetelor, lasand 1 cm de pulpa pe margini, astfel incat umplutura sa fie sustinuta in timpul coacerii. Taiem pulpa in cubulete mici.
  • Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam usturoiul necuratat, dar zdrobit cu un cutit si cei doi ardei uscati. Cand usturoiul si ardeii incep sa sfaraie, ii scoatem din tigaie si ii aruncam.
  • Adaugam cubuletele de vanata si cca 50-100 ml de apa. In momentul in care s-au inmuiat, adaugam conserva de peste in tigaie si amestecam bine.
  • Lasam amestecul pe foc  mic inca 2-3 minute, apoi stingem focul si il lasam sa se raceasca cateva minute. Adaugam parmezanul ras si amestecam bine.
  • Punem vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa si stoarsa ulterior.
  • Umplem fiecare jumatate de vanata cu amestecul caldut si pe deasupra adaugam mozzarella taiata in doua.

Vinete umplute cu sardine - inainte de coacere

  • Pudram vinetele cu putin parmezan si apoi le stropim cu putin ulei de masline.

Vinete umplute cu sardine - preparare

  • Acoperim forma cu o foaie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 de minute.
  • Dupa ce vinetele s-au patruns complet (pulpa de pe margini), eliminam folia de aluminiu si le lasam inca 10 minute sa se rumeneasca uniform.

Vinete umplute cu sardine - conserva SunFood

  • Le servim calde. Sunt delicioase!
Print Friendly, PDF & Email

10 comentarii la “Vinete umplute cu sardine

  1. Valentina Mihaescu spune:

    Si mie imi plac foarte mult vinetele asa ca imi prinde bine inca o reteta. Cred ca este foarte gustos preparatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor