Mini checuri cu ciocolata


Retete culinare – Mini checuri cu ciocolata

Mini checuri cu ciocolata - felie
Mini checuri cu ciocolata, prajituri rapide pentru micul dejun

Ieri dimineata, la micul dejun, am constatat ca nu am absolut nimic dulce in casa. Chiar daca ar trebui sa consum dulciuri care se incadreaza in dieta dukan, ieri mi-a fost pofta de ceva cu ciocolata.

Nimic mai potrivit decat o reteta de mini checuri cu ciocolata neagra, preferata mea. Problema era ca am vrut ceva rapid, fara multe complicatii, practic un desert care se face singur. Eu nu pot sa beau cafeaua fara ceva dulce alaturi si nici nu pot sa ma trezesc bine fara o cafea tare.

Deci, a fost nevoie sa ma misc foarte repede. Asa s-au nascut aceste delicioase mini checuri cu ciocolata.

Ingrediente – Mini checuri cu ciocolata (5 bucati de 6X8 cm)

  • 200 g faina
  • 200 g zahar brun
  • 65 g cacao
  • 160 ml lapte
  • 2 oua medii
  • 60 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g ciocolata neagra/lapte
  • 1 pastaie vanilie (doar semintele)

Mod de preparare – Mini checuri cu ciocolata

Nu am poze din timpul prepararii, dar se fac atat de rapid si simplu, incat nici nu avem nevoie de prea multe poze. Totusi, la urmatoarea tura de mini checuri voi reveni si cu poze in pasi.

  • Intr-un vas de plastic, punem in urmatoarea ordine: ouale, untul topit si racit foarte bine, laptele, semintele unei pastai de vanilie, zaharul, faina amestecata cu cacaua si praful de copt, ulterior cernuta si ciocolata taiata in bucati potrivite (cu cat bucatile de ciocolata sunt mai mari, cu atat isi vor pastra consistenta cremoasa dupa coacere).
  • Amestecam toate ingredientele pana la completa omogenizare, nu mai mult.
  • Tapetam forma de mini checuri cu unt si faina si o umplem pe 3/4 cu aluatul de mini checuri.
  • Coacem mini checurile cu ciocolata in cuptorul preincalzit la 180°C, pe treapta a doua, de jos in sus, a cuptorului, functia traditionala (caldura de jos si de sus), pentru 25-30 minute.
  • Le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca cateva minute in forma, apoi le scoatem, le pudram cu zahar pudra vanilat si le servim.

Mini checuri cu ciocolata - sectiune

Daca le gustam usor caldute, o sa descoperim un aluat usor umed si bucatele cremoase si delicioase de ciocolata. Pofta buna! 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini checuri cu ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
2.51star1star1stargraygray Based on 63 Review(s)

29 comentarii la “Mini checuri cu ciocolata

  1. doina spune:

    Draga Laura,
    as vrea sa incerc reteta, dar nu am forme de mini checuri. as putea sa pun toata compozitia intr-o forma mare de chec? alternativ ar merge sa le coc in forme de muffins?

    ieri am comandat cartile tale prin posta, de abia astept sa le rasfoiesc 😉

    pup

    • Laura spune:

      Doina, draga mea, foloseste formele de muffins mai bine.
      In acest fel, checuletele isi vor pastra consistenta usor umeda.
      Pup cu drag!

  2. Flori de mandarin spune:

    Îmi plac tare mult rețetele tale și probez câte pot 🙂 Și apoi le postez pe blog pe cele probate, cu linkuri către tine! Mini-checurile arată super bune! Mai ales că sunt cu ciocolată!!!! Le notez și le atașez la lista mea de rețete pentru probat!

  3. Irinaete spune:

    Draga Laura, stii cind vreau sa gatesc ceva bunicel, deschid adresa ta cu bucatele delicioase si ma inspira atit de mult incit le incerc sa le fac de fiecare data, iti multumesc mult pentru recete simple si gustoase si ca dealtfel ele ma inspira la orice sarbatoare, as dori chiar sa procur cartile tale, dar cind vin in Romania caci nu sunt in tara, dar sa stii ca esti foarte bravoo.Te pupicesc si la mai mult si la mai mare.

  4. Irina spune:

    Astazi incerc sa fac aceasta receta mini checuri.., doar ca nu am forme micuti, asa ca am pus/o intr/un vas mai mare, sa vedem ce v/a iesi, revin cu detalii mai tirziu.Baietelului meu ii plac mult dulciurile din ciocolata, asa ca am accesat adresa ta, inca o data multumim pentru recetele tale ingenioase si usor de preparat.Pupici.

  5. andreea spune:

    In seara aceasta am incercat reteta si neavand tavi pt mini-checuri, au iesit niste super-muffins!! EXCELENTE!!! Pufoase, gustoase, buuuuuune de tot si preparate foarte repede!!! Multumim pentru retete!!

  6. Elena spune:

    Tocmai ce l-am facut, racit, scos din tava si gustat!Grozav!Eu l-am copt intr-o tava dreptunghiulara de chec si am adaugat cateva stafide in compozitie(nu am avut destula ciocolata).Felicitari ptr.tot ce faci !

    • Laura Adamache spune:

      Draga Natalia, ouale nu se bat separat, se amesteca cu restul ingredientelor doar pana cand se omogenizeaza, nu mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor